Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

trucker

Çalışkan
Yeni sistem toplayıp Windows'u kurdum. Her şey stabil gözüküyordu, sürücüleri yükledim ve yaklaşık 1 saat kullandım. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra işlemci soğutucu ve kasa fanlarını MSI Center'den ayarlıyordum, bitmişti de, birden PC kapandı. Ekran gelmedi, ilk başta anakartta ışık yanmıyordu. Birkaç kere reset atınca yanmaya basladı. Power tuşundan PC kapanmıyor. Bilgisayar çalışırken bazen yine kendini kapatıyor. RAM'in RGB'leri yanmaya devam ediyor.

Forumda okuduklarım kadarıyla; RAM'leri söktüm taktım ve diğer slotlarda da denedim. İşlemci, anakart ve sıvı soğutucunun kablolarını çıkarıp geri taktım. BIOS güncellemesinden sonra olduğu için BIOS'u sıfırlamak için doğru mu yaptım bilmiyorum, kasanın arkasında reset CMOS 10-15 sn basılı tuttum. Çözülmedi.
  • MSI B650M Project Zero
  • Ryzen 7 9800X3D
  • XPG Lancer CL30 6000MHz 2x16 RAM
IMG_4547.webp

IMG_4546.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Pil ile işiniz yok, anakartın arkasında USB portlarının olduğu yerde 2 tane buton var, birinde clear CMOS yazar, ona bastığınızda BIOS sıfırlanır.
Riser PCI-e versiyonu ile anakart PCI-e versiyonu eşleşmediğinde görüntü ile ilgili problemler çıkabiliyor, Riser'ı çıkartıp anakarttan görüntü almayı denediniz mi?

@trucker

Son düzenleme:
Riser PCI-e versiyonu ile anakart PCI-e versiyonu eşleşmediğinde görüntü ile ilgili problemler çıkabiliyor, Riser'ı çıkartıp anakarttan görüntü almayı denediniz mi?

@trucker

Denemedim ama BIOS'tan gen 4 olarak seçtim 1 saat görüntü verdi sadece ilk 5.dk da hafif bir siyahlık gelip gitti. Onun dışında sorun olmadı. Ha ama ben biosu güncelleyince o ayar gidiyor mu bilmiyorum çünkü ondan sonra basladı bu sorun. Dediğiniz şekilde akşam deneyip yorum yazayım.

Son düzenleme:
Denemedim ama BIOS'tan gen 4 olarak seçtim 1 saat görüntü verdi sadece ilk 5.dk da hafif bir siyahlık gelip gitti. Onun dışında sorun olmadı. Ha ama ben BIOS'u güncelleyince o ayar gidiyor mu bilmiyorum çünkü ondan sonra basladı bu sorun. Dediğiniz şekilde akşam deneyip yorum yazayım.

BIOS güncelleyince ayarlar sıfırlanır, yüksek ihtimal riser ile alakalı sorun yaşıyorsunuz.

BIOS güncelleyince ayarlar sıfırlanır, yüksek ihtimal riser ile alakalı sorun yaşıyorsunuz.
Eğer riser kablomda sorun yoksa ekran kartını söküp dahili gpu dan açabilirsem bu sefer ayar öncesi BIOS güncelleyip tekrar ayarı gen 4 olarak değiştirsem. Sizce sorun yaşar mıyım? Bir de sorun buysa eğer neden anakartta CPU led yanıyor ona anlam veremedim. (CPU ve Dram sarı renk led yanıyor)

Şu an 2 sorun var biri riser PCI-e versiyonu diğeri ledlerin yanması.

Bu iki LED'in birlikte yanması anakart işlemci pinlerindeki sorundan kaynaklanabilir, soğutucu dengesiz ve fazla sıkıldıysa olabiliyor.

Riser PCI-e sürümünü eşitlediğinizde görüntü sorunu yaşamazsınız.