Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

trucker

Çalışkan
Yeni sistem toplayıp Windows'u kurdum. Her şey stabil gözüküyordu, sürücüleri yükledim ve yaklaşık 1 saat kullandım. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra işlemci soğutucu ve kasa fanlarını MSI Center'den ayarlıyordum, bitmişti de, birden PC kapandı. Ekran gelmedi, ilk başta anakartta ışık yanmıyordu. Birkaç kere reset atınca yanmaya basladı. Power tuşundan PC kapanmıyor. Bilgisayar çalışırken bazen yine kendini kapatıyor. RAM'in RGB'leri yanmaya devam ediyor.

Forumda okuduklarım kadarıyla; RAM'leri söktüm taktım ve diğer slotlarda da denedim. İşlemci, anakart ve sıvı soğutucunun kablolarını çıkarıp geri taktım. BIOS güncellemesinden sonra olduğu için BIOS'u sıfırlamak için doğru mu yaptım bilmiyorum, kasanın arkasında reset CMOS 10-15 sn basılı tuttum. Çözülmedi.
  • MSI B650M Project Zero
  • Ryzen 7 9800X3D
  • XPG Lancer CL30 6000MHz 2x16 RAM
IMG_4547.webp

IMG_4546.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Pil ile işiniz yok, anakartın arkasında USB portlarının olduğu yerde 2 tane buton var, birinde clear CMOS yazar, ona bastığınızda BIOS sıfırlanır.
CPU ve SYS fan 2 için ayar yapın, pump böyle kalsın.

Soldan PWM mode seçili olacak.
Smart fan tikli olacak.
Solda step up yazan değeri biraz arttırın.
Her iki haritayı da bu şekilde yapın.
F10'a basıp kaydedip çıkın.

Eki Görüntüle 187346
Hocam çok çok teşekkür ediyorum size dediğiniz gibi ayarladım. Son olarak başka bir şey istemicem söz :) Kısa bir video var ekran kartıyla alakalı onla ilgili görüşünüzü çok merak ediyorum ama sanırım buradan paylaşamıyorum.

Son düzenleme:
Evet bariz belli oluyor TUF bir kartta olmamalı ama oluyor işte, ses yapmadığı sürece size problem yaratmaz, sizi rahatsız eden bir durum mu değil mi, önemli olan o.

Evet bariz belli oluyor TUF bir kartta olmamalı ama oluyor işte, ses yapmadığı sürece size problem yaratmaz, sizi rahatsız eden bir durum mu değil mi, önemli olan o.
3 yıllık eski ekran kartım Asus Dual RX 6700XT ona bakayım dedim onda da düşük hızda yalpalanma görünce sanırım hepsinde var dedim. İleri vadede sorun olcaksa iade hakkım varken onu denerim. Bu süreçte yaşadıklarım biraz hevesimi de kırdı ocak-şubat 5080 superleri beklerim belki. Ama bu tamamen ileri vadede bu fanın yalpalaması artar mı sorun çıkarır mı ona bağlı. Ha sorun olmazsa hiç uğraşmak istemem kalsın yani.

Artmaz böyle kalır, düşük devirde hafif olur, o fan da bir tık fazla, bence sorun yaratacak bir durum yok.
Tamam hocam. Bugün talihsizlikler günüm az önce bilgisayarın bağlı olduğu 3'lü prize 2.monitör diye yanlışlıkla hemen yandaki 600w lık ses sisteminin kablosunu takmaya çalıştım. Pat sesi geldi elektrikler gitti. Şalter inmiş açtım ama daire de elektrik yok sanırım binanın dolabından da bakmam lazım yarına kaldı. Umarım PSU'ya bir zarar gelmemiştir. Pc de açıktı şansıma off off.

Hocam riser kablo ile denediğimdeki yorumlarımı buraya aktarırım. Size çok minnettarım ilk defa biri bu kadar yanımda oldu bana destek verdi. Değerli bilgi ve düşünceleriniz yardımınız için çok teşekkür ederim. Beğeni ve çözümünüzü işaretlicem onun dışında yapabileceğim bir şey varsa lütfen söyleyin.

Son düzenleme: