Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

trucker

Çalışkan
Yeni sistem toplayıp Windows'u kurdum. Her şey stabil gözüküyordu, sürücüleri yükledim ve yaklaşık 1 saat kullandım. BIOS güncellemesi yaptıktan sonra işlemci soğutucu ve kasa fanlarını MSI Center'den ayarlıyordum, bitmişti de, birden PC kapandı. Ekran gelmedi, ilk başta anakartta ışık yanmıyordu. Birkaç kere reset atınca yanmaya basladı. Power tuşundan PC kapanmıyor. Bilgisayar çalışırken bazen yine kendini kapatıyor. RAM'in RGB'leri yanmaya devam ediyor.

Forumda okuduklarım kadarıyla; RAM'leri söktüm taktım ve diğer slotlarda da denedim. İşlemci, anakart ve sıvı soğutucunun kablolarını çıkarıp geri taktım. BIOS güncellemesinden sonra olduğu için BIOS'u sıfırlamak için doğru mu yaptım bilmiyorum, kasanın arkasında reset CMOS 10-15 sn basılı tuttum. Çözülmedi.
  • MSI B650M Project Zero
  • Ryzen 7 9800X3D
  • XPG Lancer CL30 6000MHz 2x16 RAM
IMG_4547.webp

IMG_4546.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Pil ile işiniz yok, anakartın arkasında USB portlarının olduğu yerde 2 tane buton var, birinde clear CMOS yazar, ona bastığınızda BIOS sıfırlanır.
Tamam hocam bir 30dk yemek yapmam gerekiyor malum bekarlık :) Desteğiniz ve yanımda olduğunuz için çok teşekkür ederim dönücem tekrar.

Hocam şimdi ekran kartını takmadan önce gen 4 ayarını auto yapayım mı? Çünkü anakart 5.0 destekliyor ya yoksa kalsın mı?

Son düzenleme:
Önemli değil O, ekran kartı her türlü çalışır, riser takılacağı zaman ayarlarsınız.
Hocam yaklaşık yarım saattir uğraşıyorum ama ekrana görüntü gelmiyor ha bu sefer çok şükür o iki led yanmadı sistem açılıyor. Dahili GPU'da kontrol ettim ekran geliyor. Ekran kartını doğru şekilde monte ettim power kablosu tam takıldı hatta çıkarıp bir daha taktım ama görüntü gelmiyor. Kartda çalışıyor anlayamadım doğrusu.

Bir de kartı çıkarıp takayım dedim tamam şimdi geldi görüntü tam oturtamamışım 🫣

Son düzenleme:
Haritadan fan eğrisi yapacaksınız, şu sıcaklıkta şu devirde çalışsın diye, pompayı %100 yapın.
Hocam biraz bakındım ama açıkcası biraz korktum aynı hatayı yaparım diye ilk defa sıvı soğutucu kullanıyorum çünkü. Size zahmet olmazsa ekran görüntüsü koysam az daha sessiz modda çalıştırabilecek şekilde yapabilsek. Msi center silmeden önce ekteki hızlarda dönüyordu sistem de kapanmıyordu. Size de uygun olursa sonraki mesajda BIOS'dan görüntüler ekleyeyim.

Dosya Ekleri

• IMG_4591.webp
    IMG_4591.webp
    500,3 KB · Görüntüleme: 47
CPU ve SYS fan 2 için ayar yapın, pump böyle kalsın.

Soldan PWM mode seçili olacak.
Smart fan tikli olacak.
Solda step up yazan değeri biraz arttırın.
Her iki haritayı da bu şekilde yapın.
F10'a basıp kaydedip çıkın.

Screenshot_2025-09-23-23-14-10-86_3aea4af51f236e4932235fdada7d1643.webp