Herkesin oda sıcaklığı kasa hava akışı ve soğutucusu aynı değil. Soğutucu modelini bilmeden neye göre yorumlarınız anlamadım.

Stok olmadığı için karaborsada, ondan dolayı öyle gözüküyor fiyat. 2200 TL'ye satılan Phantom Spirit tokatlıyor normalde çok rahatça.
Oda sıcaklığının yaz sıcağı ve kombi ile bir olmayacağı için asla tabiki eğer hamam gibi bi ısıtma sistemi yoksa çok sıcak yapamaz odayı yaza göre, Soğutma yı bilmeden derken zaten ilk şüphelenilmesi gereken o değil mi? Bir de kasa fanları tabi onu 2. plana attım başta evet :)

Soğutma yı bilmeden derken zaten ilk şüphelenilmesi gereken o değil mi?
50-55 derece boşta yüksek değil, ki boşta ki derecelerin pek bir önemi yok 70+ olmadıkça. Yükte ki değerler önemli. Düşük performanslı bir soğutucu kullanıyor olabilir konu sahibi, o yüzden soğutucu modeli bilmeden yorumlamak pek mantıklı değil.

50-55 derece boşta yüksek değil, ki boşta ki derecelerin pek bir önemi yok 70+ olmadıkça. Yükte ki değerler önemli. Düşük performanslı bir soğutucu kullanıyor olabilir konu sahibi, o yüzden soğutucu modeli bilmeden yorumlamak pek mantıklı değil.
Valla 16 derece dış sıcaklık varken çok bence, bende soğutcuyu dedim zaten yazması için ondandır diye, yazın 34-35 derece sıcaklıkta benim 50-55 di çünkü.

Prime 95 testine soktum, 90 dereceyi geçmedi bu sefer de. Ama beni rahatsız eden fanlar. durup durup yükseliyorlar. Şu an anlık olarak boşta cpu %11, gpu %13, Vram %95, ram %50 kullanımda. Ekran kartı yok. 9700X'in dahili grafik birimini kullanıyorum şu an. Boştayken CPU kullanımı %1-2 olurdu yani benim bildiğim.

Prime 95 testine soktum, 90 dereceyi geçmedi bu sefer de. Ama beni rahatsız eden fanlar. durup durup yükseliyorlar. Şu an anlık olarak boşta cpu %11, gpu %13, Vram %95, ram %50 kullanımda. Ekran kartı yok. 9700X'in dahili grafik birimini kullanıyorum şu an. Boştayken CPU kullanımı %1-2 olurdu yani benim bildiğim.
Anladım olayı. Asus'un kendi uygulamasından wallpaper uygulamasını kurmuştum. Onu kapatınca derece 46-48 arasına düştü. Güç tüketimi 25 watt civarına indi. CPU kullanımı %2 civarına indi. Altı üstü wallpaper, hiç aklıma gelmemişti bu.

Prime 95 testine soktum, 90 dereceyi geçmedi bu sefer de. Ama beni rahatsız eden fanlar. Durup durup yükseliyorlar. Şu an anlık olarak boşta CPU %11, GPU %13, VRAM %95, RAM %50 kullanımda. Ekran kartı yok. 9700X'in dahili grafik birimini kullanıyorum şu an. Boştayken CPU kullanımı %1-2 olurdu yani benim bildiğim.

Anladım olayı. ASUS'un kendi uygulamasından wallpaper uygulamasını kurmuştum. Onu kapatınca derece 46-48 arasına düştü. Güç tüketimi 25 watt civarına indi. CPU kullanımı %2 civarına indi. Altı üstü wallpaper, hiç aklıma gelmemişti bu.

105W modu açık mı sende?

105W modu kapalı şekilde 90 derece görüyorsa testte hiç açma. Açtığında işlemci hem çok agresif oluyor hem de bir anda yüksek ısılara çıkabiliyor. İyi bir soğutucu aldığında kesinlikle aç ama.
Onu da denemiştim. Prime 95 ile 138 watt'lara çıkmıştı. Yine konu açmıştım burada. Değerler normal deniyordu. 95'i görmüştü sanırım sıcaklık da. Yani birkaç defa 95'lere çıkıp iniyordu.