S20 FE cihazım var ve pili gerçekten canımı sıkmaya başladı. Çok belli olmasa da beyaz ekranda da AMOLED yanığı izleri var saat ve şarjın olduğu kısımda. S21 FE'nin ekranı Dynamic AMOLED olduğu için bu sorun olmaz diye biliyorum. Elimdeki cihazı satıp üstüne az ekleyerek S21 FE almak mantıklı olur mu?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 50
S21 FE kullanicisiyim, buram buram AMOLED yanigi mevcut. Klavye widgeti ghost screen oluyor, TikTok, Instagram vs. uygulamalardaki ikonlar ghost screen oluyor, bildirim cubugundaki ikonlar komple yanik... Anlayacagin AMOLED aliyorsan er ya da gec o yanik illaki oluyor. Yapisi geregi bunu engellemek simdiki teknolojide mumkun degil. Organik bilesenlerin kullanildigi bir panel turu ve ek olarak hem renk hem isik ureten piksellerin yuksek sicakliklara ulasmasi, burn-in olayinin su goturmez sebepleri. Markalar onlem alsa da yetersiz hala.
Konuya donersek, bence S20 FE'den S21 FE'ye gecmek mantiksiz. Illa gecis yapacaksan S22 ve uzerine gecmek daha mantikli.
Konuya donersek, bence S20 FE'den S21 FE'ye gecmek mantiksiz. Illa gecis yapacaksan S22 ve uzerine gecmek daha mantikli.
- Makaleler
- 9
Karanlık tema kullanmanın olumlu etkisi var mı? 2 yıl oldu bende çıkmadı hiç Honor 90 var, hep karanlık tema kullandım ve tarayıcı dahil diğer uygulamaların tamamı karanlık, sayfalar vs.
Çok teşekkür ederim. Yardımcı oldunuz gerçekten.S21 FE kullanicisiyim, buram buram AMOLED yanigi mevcut. Klavye widgeti ghost screen oluyor, TikTok, Instagram vs. uygulamalardaki ikonlar ghost screen oluyor, bildirim cubugundaki ikonlar komple yanik... Anlayacagin AMOLED aliyorsan er ya da gec o yanik illaki oluyor. Yapisi geregi bunu engellemek simdiki teknolojide mumkun degil. Organik bilesenlerin kullanildigi bir panel turu ve ek olarak hem renk hem isik ureten piksellerin yuksek sicakliklara ulasmasi, burn-in olayinin su goturmez sebepleri. Markalar onlem alsa da yetersiz hala.
Olmaz. Bence FE serisi alinmamali sarji deli gibi yiyorlar. Garantiye gonderdikten sonra satacagim.
- Makaleler
- 50
Her aldigim telefonda yaptigim ilk is karanlik tema acmak lakin ekranin tamamini siyah yapamayacagimiz icin maalesef korunamayan bolgeler burn-in oluyor. Mesela bildirim cubugundaki her seyi silersen orada bir burn-in durumu olmaz.Karanlık tema kullanmanın olumlu etkisi var mı? 2 yıl oldu bende çıkmadı hiç Honor 90 var, hep karanlık tema kullandım ve tarayıcı dahil diğer uygulamaların tamamı karanlık, sayfalar vs.
OLED'de en onemli unsur, sicaklik. Sicakligi kontrol altina alirsan yanik suresi oldukca uzar. Ben ayiptir soylemesi telefonu hayvan gibi kullandigim icin her turlu panel ile alakali sorunu yasiyorum. Telefon sicakken maksimum parlaklik acmak ucubeliktir mesela, bakiniz ben.
Tabii ki var. Her piksel ayrı ayrı aydınlatılıyor. Siyah kısımlarda pikseller kapalı konumda kalıyor, yani aydınlatılmıyor.Karanlık tema kullanmanın olumlu etkisi var mı? 2 yıl oldu bende çıkmadı hiç Honor 90 var, hep karanlık tema kullandım ve tarayıcı dahil diğer uygulamaların tamamı karanlık, sayfalar vs.
S21 FE kullanicisiyim, buram buram AMOLED yanigi mevcut. Klavye widgeti ghost screen oluyor, TikTok, Instagram vs. uygulamalardaki ikonlar ghost screen oluyor, bildirim cubugundaki ikonlar komple yanik... Anlayacagin AMOLED aliyorsan er ya da gec o yanik illaki oluyor. Yapisi geregi bunu engellemek simdiki teknolojide mumkun degil. Organik bilesenlerin kullanildigi bir panel turu ve ek olarak hem renk hem isik ureten piksellerin yuksek sicakliklara ulasmasi, burn-in olayinin su goturmez sebepleri. Markalar onlem alsa da yetersiz hala.
7/24 elimde telefon ne yapiyorsun da oluyor o yanik? Bende hiç yok. Hep OLED telefon kullandim hiç o olaya rastlamadim. Bu arkadasin telefonunda yanik oldu diye hepsinde olacak gibi anlatmis? alakasi yok.
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 50
Samsung FE serisi veya duz seriler, hicbir zaman batarya performansiyla one cikan modeller olmadilar ve firma da bunlari batarya canavari diyerek pazarlamadi. Kaldi ki 3500-4000 mAh bataryasi olan ve verimliligi dusuk olan SoC'lardan nasil bir batarya performansi beklediginizi anlamadim.Olmaz. Bence FE serisi alinmamali sarji deli gibi yiyorlar. Garantiye gonderdikten sonra satacagim.
Yıllardır AMOLED telefon kullandım, OLED'de kullandım ama hiç bu yanığa rastlamadım. Ha en uzun kullandığım AMOLED telefon 2 senedir de yine de gramına rastlamadım ilginç.S21 FE kullanicisiyim, buram buram AMOLED yanigi mevcut. Klavye widgeti ghost screen oluyor, TikTok, Instagram vs. uygulamalardaki ikonlar ghost screen oluyor, bildirim cubugundaki ikonlar komple yanik... Anlayacagin AMOLED aliyorsan er ya da gec o yanik illaki oluyor. Yapisi geregi bunu engellemek simdiki teknolojide mumkun degil. Organik bilesenlerin kullanildigi bir panel turu ve ek olarak hem renk hem isik ureten piksellerin yuksek sicakliklara ulasmasi, burn-in olayinin su goturmez sebepleri. Markalar onlem alsa da yetersiz hala.
Konu sahibine gelirsek, bütçe artırıp S24 FE almasını tavsiye ederim.
Yeni konular
-
ASUS ROG Astral RTX 5080 beyaz modeli için stok beklenmeli mi?
- slakdvsvroowvwc18347
-
-
-
Ryzen 7 7800X3D işlemcinin sıcaklık değerleri normal mi?
- onur erol duman
-
-
-