Dynamic AMOLED'in yanmayacagi bir efsane aslinda. Firma da boyle bir iddiada hic bulunmadi. Daha cok, yanma ihtimalinin azaltilacagi yonunde muhtemelen.

Sorunuza gelirsek ben gecmezdim. Buram buram fark hissedeceginiz bir durum yok.

Karanlık tema kullanmanın olumlu etkisi var mı? 2 yıl oldu bende çıkmadı hiç Honor 90 var, hep karanlık tema kullandım ve tarayıcı dahil diğer uygulamaların tamamı karanlık, sayfalar vs.
Yanma dedigimiz sey OLED'in cabuk yipranmasi uzerine kurulu. Beyaz rengi uretmek icinse alt piksellerin hepsinin calismasini gerektiriyor. Senin telefonun subpixel levhasi uzerinden gostereyim:

subpixel (2).webp

Mavi merkezli her bir alt pikselin beraber calismasini gerektiriyor. Bu durum da pikselleri daha cabuk yipratiyor.

Son düzenleme:
7/24 elimde telefon ne yapiyorsun da oluyor o yanik? Bende hiç yok. Hep OLED telefon kullandim hiç o olaya rastlamadim. Bu arkadasin telefonunda yanik oldu diye hepsinde olacak gibi anlatmis? Alakasi yok.

Yüksek parlaklıkta illa o yanik çıkar. Yüksek parlaklık olmasa da uzun süreli kullanımdada çıkabilir zaten. AMOLED'in doğası gibi bir şey o zaten :D
Konu sahibi için mantıksız olur bu geçiş. S20 FE de daha yüksek ekran süresi alır.
Ona verebileceğim tavsiye sıfır a56/honor 400'den aşağısını almamalı ve 2.elde S22 S23 S23 FE S24 FE aşağısını almamalı.

Mesela yüksek parlaklıkta kullanılmış Redmi Note 12 de yanmış.
Her zaman yüksek parlaklıkta kullanılmasada GM 9 Pro da 7 yıl içinde yanmış.

S21 FE kullanicisiyim, buram buram AMOLED yanigi mevcut. Klavye widgeti ghost screen oluyor, TikTok, Instagram vs. uygulamalardaki ikonlar ghost screen oluyor, bildirim cubugundaki ikonlar komple yanik... Anlayacagin AMOLED aliyorsan er ya da gec o yanik illaki oluyor. Yapisi geregi bunu engellemek simdiki teknolojide mumkun degil. Organik bilesenlerin kullanildigi bir panel turu ve ek olarak hem renk hem isik ureten piksellerin yuksek sicakliklara ulasmasi, burn-in olayinin su goturmez sebepleri. Markalar onlem alsa da yetersiz hala.

Konuya donersek, bence S20 FE'den S21 FE'ye gecmek mantiksiz. Illa gecis yapacaksan S22 ve uzerine gecmek daha mantikli.
09.05.2022 tarihinden beri S21 FE kullanıyorum, böyle bir sorunum yok. Ama tabii ben telefondan hiç oyun oynamıyorum. Belki bunun bir faydası vardır.

09.05.2022 tarihinden beri S21 FE kullanıyorum, böyle bir sorunum yok. Ama tabii ben telefondan hiç oyun oynamıyorum. Belki bunun bir faydası vardır.
Ben de oyun oynamiyorum. Agirlikli olarak Instagram, YouTube, Google ve Apple Music icin kullaniyorum telefonu. Tabii Instagram'i cok kullaninca ikonlar da statik oldugu icin bir sure sonra ghost screene sebep oluyor. Ben de Aralik 2023'ten beri kullaniyorum S21 FE'yi.

Yüksek parlaklıkta illa o yanik çıkar. Yüksek parlaklık olmasa da uzun süreli kullanımdada çıkabilir zaten. AMOLED'in doğası gibi bir şey o zaten :D
Konu sahibi için mantıksız olur bu geçiş. S20 FE de daha yüksek ekran süresi alır.
Ona verebileceğim tavsiye sıfır a56/honor 400'den aşağısını almamalı ve 2.elde S22 S23 S23 FE S24 FE aşağısını almamalı.

Mesela yüksek parlaklıkta kullanılmış Redmi Note 12 de yanmış.
Her zaman yüksek parlaklıkta kullanılmasada GM 9 Pro da 7 yıl içinde yanmış.
Bak kesin olarak konusma lutfen J7 core cikis zamanindan beri aktif kullaniyorum. A71'de oyle. Yanma falan yok. Abartiyorsunuz.

Son düzenleyen: Moderatör:
S20 FE'den S21 FE'ye geçmenin çok bir mantığı yok (Çok değil neredeyse hiç yok). Ayrıca ekran yanıyor gerçekten, bizdeki S20 FE'yi değişime vermeden önce o da OLED yanığı olmuştu. Samsung'tan memnunsanız S24 FE ile devam etmenizi öneririm.

Mantıksız. Samsung ürettiği kaliteli panelleri rakiplerine satıyor, kendisi elde kalmış görece kötü panelleri FE, A ve M serilerinde kullanıyor. İlla ki bir yerlerden kısmak lazım tamam ama bu kadarı fazla. Üstelik fiyatlar da her sene artıyor. Günün sonunda olay; "eski işlemciyi çıkar, yenisini tak"a dönüyor. Batarya ve ekran kalitesi aranıyorsa Samsung'ta FE olmayan, kısıtlanmamış S serisine bakılmalı. Özellikle Plus ve Ultra.

S20 FE cihazım var ve pili gerçekten canımı sıkmaya başladı. Çok belli olmasa da beyaz ekranda da AMOLED yanığı izleri var saat ve şarjın olduğu kısımda. S21 FE'nin ekranı Dynamic AMOLED olduğu için bu sorun olmaz diye biliyorum. Elimdeki cihazı satıp üstüne az ekleyerek S21 FE almak mantıklı olur mu?
Gerek yok. S22 olucaksa değer.