Samsung FE serisi veya duz seriler, hicbir zaman batarya performansiyla one cikan modeller olmadilar ve firma da bunlari batarya canavari diyerek pazarlamadi. Kaldi ki 3500-4000 mAh bataryasi olan ve verimliligi dusuk olan SoC'lardan nasil bir batarya performansi beklediginizi anlamadim.
Sizin Samsung islemcili olan herhalde. Madem o kadar cok biliyorsun almasaydin FE. :) Ben kucuk telefon istedigim icin aldim ve 4500 mAh A71 telefonum gibi sarji uzun gider sanmistim fakat donanimsal olarak ustun oldugu icin hayvan gibi sarj yiyor tabii ki dogal olarak. Ilk aylar guzeldi fakat deli gibi oyun oynadigim icin ozellikle sarj ile oynuyorum bundan dolayi bataryasi öldü bu tamamen benim sucum. Yani oyun oynarim ayni zamanda kucuk akilli telefonum olsun diye almistim yorumlara kanip fakat kazin ayagi oyle degilmis iste.

7/24 elimde telefon ne yapiyorsun da oluyor o yanik? Bende hiç yok. Hep OLED telefon kullandim hiç o olaya rastlamadim. Bu arkadasin telefonunda yanik oldu diye hepsinde olacak gibi anlatmis alakasi yok.
OLED'de her bir piksel hem renk hem isik uretir, dolayisiyla yuksek bir isi ortaya cikar. Bu isiyi da kontrol altina almazsan burn-in problemi yasarsin. Istedigin telefon ureticisinin istedigin modeli icin istedigin firma calisanina sorabilirsin, hicbirisi sana "%100 yanmaz" gibi bir sey soyleyemez cunku bu bir yanlis bilgidir. OLED yanar, bu su goturmez bir gercek. OLED zaten gunu kurtarma teknolojisi, asil devrim Micro LED olacak.

Sizin Samsung islemcili olan herhalde. Madem o kadar cok biliyorsun almasaydin FE. :) Ben kucuk telefon istedigim icin aldim ve 4500 mAh A71 telefonum gibi sarji uzun gider sanmistim fakat donanimsal olarak ustun oldugu icin hayvan gibi sarj yiyor tabii ki dogal olarak. Ilk aylar guzeldi fakat deli gibi oyun oynadigim icin ozellikle sarj ile oynuyorum bundan dolayi bataryasi öldü bu tamamen benim sucum. Yani oyun oynarim ayni zamanda kucuk akilli telefonum olsun diye almistim yorumlara kanip fakat kazin ayagi oyle degilmis iste.
İyi de burada hâlâ telefonun suçu olan kısmı anlamadım. Hani gün içerisinde güçlü işlemcili bir telefondan deli gibi oyun oynarsan, bunu da şarj takılıyken yaparsan zaten bataryayı öldürmekle kalmazsın, şarjın da biter yani basit şeyler bunlar.

S21 FE kullanicisiyim, buram buram AMOLED yanigi mevcut. Klavye widgeti ghost screen oluyor, TikTok, Instagram vs. uygulamalardaki ikonlar ghost screen oluyor, bildirim cubugundaki ikonlar komple yanik... Anlayacagin AMOLED aliyorsan er ya da gec o yanik illaki oluyor. Yapisi geregi bunu engellemek simdiki teknolojide mumkun degil. Organik bilesenlerin kullanildigi bir panel turu ve ek olarak hem renk hem isik ureten piksellerin yuksek sicakliklara ulasmasi, burn-in olayinin su goturmez sebepleri. Markalar onlem alsa da yetersiz hala.

Konuya donersek, bence S20 FE'den S21 FE'ye gecmek mantiksiz. Illa gecis yapacaksan S22 ve uzerine gecmek daha mantikli.
S21FE bile eski panele sahip, yeni teknoloji panellerde yarı yarıya azaltıldı bu sorun.

Sizin Samsung islemcili olan herhalde. Madem o kadar cok biliyorsun almasaydin FE. :) Ben kucuk telefon istedigim icin aldim ve 4500 mAh A71 telefonum gibi sarji uzun gider sanmistim fakat donanimsal olarak ustun oldugu icin hayvan gibi sarj yiyor tabii ki dogal olarak.
SoC'un verimsiz olmasiyla guclu olmasinin hicbir alakasi yok. Bir SoC guclu diye verimsiz olacak diye bir sey yok. Hem guclu hem verimli olan SoC modelleri de var, hem gucsuz hem verimsiz olan SoC modelleri de var, gucsuz olup verimli olan SoC modelleri de var, guclu olup verimsiz olan SoC modelleri de var.

Ornegin Snapdragon 8 Gen 1 guclu ama verimsiz idi, Snapdragon 8 Gen 2 hem guclu hem verimli idi. Bu yuzden Snapdragon 8 Gen 2 bulunan cihazlar, Snapdragon 8 Gen 1 bulunan cihazlara kiyasla daha uzun sarj suresine sahip. Veya ayni sekil Apple'da A14 Bionic guclu ama verimsiz iken A15 Bionic hem guclu hem verimli idi.

OLED'de her bir piksel hem renk hem isik uretir, dolayisiyla yuksek bir isi ortaya cikar. Bu isiyi da kontrol altina almazsan burn-in problemi yasarsin. Istedigin telefon ureticisinin istedigin modeli icin istedigin firma calisanina sorabilirsin, hicbirisi sana "%100 yanmaz" gibi bir sey soyleyemez cunku bu bir yanlis bilgidir. OLED yanar, bu su goturmez bir gercek. OLED zaten gunu kurtarma teknolojisi, asil devrim Micro LED olacak.
Ya ben denk gelmedim, ya da sen sorunu abartıyorsun. Çevremde de Ghosting problemini yaşayan kimseyi görmedim.

OLED'de her bir piksel hem renk hem isik uretir, dolayisiyla yuksek bir isi ortaya cikar. Bu isiyi da kontrol altina almazsan burn-in problemi yasarsin. Istedigin telefon ureticisinin istedigin modeli icin istedigin firma calisanina sorabilirsin, hicbirisi sana "%100 yanmaz" gibi bir şey soyleyemez cunku bu bir yanlış bilgidir. OLED yanar, bu su goturmez bir gercek. OLED zaten gunu kurtarma teknolojisi, asil devrim Micro LED olacak.

Kusura bakma ama hiç rastlamadim bu yanik olayina ve şarjda oyun oynuyorum ayrica parlaklik %60-70 ile oynuyorum. %100 kullaniyorsan bence bir goz doktoruna gorunun belki gozunuzde bir rahatsizlik olabilir. Gun isigi oldugu vakit disarida gezerken %100 yapiyorum sadece rahat gorebilmek icin. Kapali ortamda %50 fazlasiyla yeterli oluyor. OLED ayrica gunu kurtarma teknolojisi vs. degil gayet basarili cok abartiyorsun. Bak ilk telefonum J7 Core, A71, S21 FE simdi. Asla rastlamadim ve ciddi manada aşırı telefon kullanan birisiyim. Mobil oyunlari cok seviyorum. Sen yasadin diye tum S21 FE kullanicilari yasayacakmis gibi anlatiyorsun. Garantiye gonderin.

Gereksiz bir geçiş olur, S21 FE modelinin belki ekran süresi dâhâ az dâhi olabilir. 😂

Karanlık tema kullanmanın olumlu etkisi var mı? 2 yıl oldu bende çıkmadı hiç Honor 90 var, hep karanlık tema kullandım ve tarayıcı dahil diğer uygulamaların tamamı karanlık, sayfalar vs.
Bir yere kadar etkisi olur, yanık olup olmayacağı mualla bir konu. Bir bakarsın aniden oluşur. :)

İyi de burada hâlâ telefonun suçu olan kısmı anlamadım. Hani gün içerisinde güçlü işlemcili bir telefondan deli gibi oyun oynarsan, bunu da şarj takılıyken yaparsan zaten bataryayı öldürmekle kalmazsın, şarjın da biter yani basit şeyler bunlar.

Bir yandan haklisin fakat donanimsal olarak cok şarj yiyor onu kastetmek istedim. A71'de aynisini yaptim fakat onunki 2 yil dayandi mesela.

Ya ben denk gelmedim, ya da sen sorunu abartıyorsun. Çevremde de Ghosting problemini yaşayan kimseyi görmedim.
Abarttigim yok, ben zaten butun cihazlar benim kadar kisa surede bu sorunu yasayacak diye bir sey de demedim. Ben sagliksiz bir kullanim sergiledigim icin bu kadar cabuk rastladim bu duruma.

Sen denk gelmemissin. AMOLED yanigi yazsan zaten karsina tonlarca konu cikacak.