Siz yasamadınız diye baskaları da yasamayacak sanıyorsunuz. OLED'ın kaderı maalesef. Gerek 3 gerek 5 sene sonra illaki yanıyor. Kardesımın kullandıgı S20 FE'de bu sorun var.Sen yasadin diye tum S21 FE kullanicilari yasayacakmis gibi anlatiyorsun.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
Siz yasamadınız diye baskaları da yasamayacak sanıyorsunuz. OLED'ın kaderı maalesef. Gerek 3 gerek 5 sene sonra illaki yanıyor. Kardesımın kullandıgı S20 FE'de bu sorun var.
Bu benim şansim o halde. xD 3 telefon kullandim babamda da A24 var onda da yok. Abartmayin o OLED yanigi o kadar cok sık rastlanan bir şey degil. 5000 telefon satiliyorsa belki 1 tanesinde oluyordur veya olmuyordur.
Siz yasamadınız diye baskaları da yasamayacak sanıyorsunuz. OLED'ın kaderı maalesef. Gerek 3 gerek 5 sene sonra illaki yanıyor. Kardesımın kullandıgı S20 FE'de bu sorun var.
3 - 5 senelerden konuşuyorsak kesin var olduğunu söylediğiniz bir problem için gayet normal süreler. Şu an halihazırda ghosting problemi yaşadığım tek cihazım 2010'da aldığım LED panelli LG televizyonum, bayağı var ama ekran sürelerimin sosyal medya ve grafik işi yaptığımdan dolayı çok uzun kullanmama rağmen herhangi bir telefonumda ghosting yaşadığımı görmedim, bu AMOLED ve OLED ekranlar için geçerli, birlikte 4 senedir çalıştığım ekip arkadaşlarımın da herhalde öyle bir problemi olsa bilirdim çünkü ekibin IT işlerini de halleden benim, sağladığımız cihazlarda problem olunca bana geliyorlar.
İlla yaşayan vardır, yok demiyorum ama duyunca şaşırdım.
- Makaleler
- 14
AMOLED yanığı dediğimiz problem, bazı cihazlarda kronik olurken bazı cihazlarda kronik değil kullanıma bağlıdır.
Kronik sorunlu modelde bu sorunu yaşamayanı da, sorunsuz modelde bunu yaşayanı da gördüm.
Siz burada ne yazarsanız yazın, ister kullanıma bağlı olsun, isterse de kronik sorun olsun, bu ekran teknolojisinde bir problem olduğu kesin.
Kronik sorunlu modelde bu sorunu yaşamayanı da, sorunsuz modelde bunu yaşayanı da gördüm.
Siz burada ne yazarsanız yazın, ister kullanıma bağlı olsun, isterse de kronik sorun olsun, bu ekran teknolojisinde bir problem olduğu kesin.
Ghostıng sorunu hakkında konusmadım ben. Burn ın hakkında konustum.3 - 5 senelerden konuşuyorsak kesin var olduğunu söylediğiniz bir problem için gayet normal süreler. Şu an halihazırda ghosting problemi yaşadığım tek cihazım 2010'da aldığım LED panelli LG televizyonum, bayağı var ama ekran sürelerimin sosyal medya ve grafik işi yaptığımdan dolayı çok uzun kullanmama rağmen herhangi bir telefonumda ghosting yaşadığımı görmedim, bu AMOLED ve OLED ekranlar için geçerli, birlikte 4 senedir çalıştığım ekip arkadaşlarımın da herhalde öyle bir problemi olsa bilirdim çünkü ekibin IT işlerini de halleden benim, sağladığımız cihazlarda problem olunca bana geliyorlar.
Pardon.Ghostıng sorunu hakkında konusmadım ben. Burn ın hakkında konustum.
Kardeşimde S21 FE var ve karanlık temaya rağmen ghost screen var. Pili ise 4 saat maks veriyor kötü yani. Daha iyi pile sahip cihazlara bak.S20 FE cihazım var ve pili gerçekten canımı sıkmaya başladı. Çok belli olmasa da beyaz ekranda da AMOLED yanığı izleri var saat ve şarjın olduğu kısımda. S21 FE'nin ekranı Dynamic AMOLED olduğu için bu sorun olmaz diye biliyorum. Elimdeki cihazı satıp üstüne az ekleyerek S21 FE almak mantıklı olur mu?
Bütçen yeterse 2.el daha 1-2 aylık Honor 400'ler var. Onlara bak.
Kardeşimde S21 FE var ve karanlık temaya rağmen ghost screen var. Pili ise 4 saat maksimum veriyor kötü yani. Daha iyi pile sahip cihazlara bak.
Bütçen yeterse 2.el daha 1-2 aylık Honor 400'ler var. Onlara bak.
Pil kapasitesi iyi gibi gozukuyor fakat donanimi fena guc harciyor sorun orada.
S21 FE için diyorsanız bence telefonda bir sorun var. Yani 4500 mAh ama asla değil. Benim XR'ım vardı, 3000 mAh bile değildi ve 6-7 saat veriyordu.Pil kapasitesi iyi gibi gozukuyor fakat donanimi fena guc harciyor sorun orada.
- Makaleler
- 50
Cunku verimsiz. S21 FE, S21 ile ayni SoC'u kullanmasina ragmen ve ustelik 500 mAh fazlasi olmasina ragmen S21 ile ayni batarya performansina sahip hemen hemen. Normalde 500 mAh fazlasi olan bir cihazin en az 45 dakika veya 1 saat fazla ekran suresi vermesini beklersin asagi yukari. Bunun sebebi muhtemelen S21 FE'deki yazilimin S21'deki kadar kararli calismamasindan kaynakli.S21 FE için diyorsanız bence telefonda bir sorun var. Yani 4500 mAh ama asla değil. Benim XR'ım vardı, 3000 mAh bile değildi ve 6-7 saat veriyordu.