Bütçe
25.000 TL

nVerr

Uzman
Merhaba herkese iyi sosyaller,

S23 FE almayı düşünüyorum ve bu hafta siparişini vereceğim sanırım fakat RAW çekimindeki sorun olsun, yeşil sitede açtığım konuda da ısınma problemi olduğu söylendi. Dolayısıyla çok kararsız kaldım ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Bu fiyat aralığında daha iyi bir telefon bulabilir miyim yoksa en iyisi S23 FE mi?

@DarthGorsoy
@Thanos
@337
Telefonu kullanan kullanıcılar olarak neler düşünüyorsunuz? Deneyimleriniz benim için çok önemli.

Honor 200 alırdım ben olsam. Honor, Huawei'ye ayrı bir sempatim var.

Sadece sempati yüzünden değil, çok daha premium bir cihaz. Buhar odasıyla çok ısınmıyor ve SD işlemci olduğu için optimizasyon sıkıntısı yok. Bence kesinlikle Honor 200 al.

Hocam birkaç test izledim de Vapor chamber soğutma ile bile 50 dereceye çıkıyor cihaz. S21 FE 2. nesil öneririm. O en azından 39 dereceye çıkıyor maksimum.
Exynos gerçekten pişmanlıktır. Qualcomm'lu bir cihaz alın.

Sadece sempati yüzünden değil, çok daha premium bir cihaz. Buhar odasıyla çok ısınmıyor ve SD işlemci olduğu için optimizasyon sıkıntısı yok. Bence kesinlikle Honor 200 al.

SD 7 gen 3 var hocam emin olamadım. S23FE daha iyi bence.

RAW cekimi kullanmiyorsanız goz ardi edilebilir bence. Anormal bir isinma yok, cihaz biraz sıcak calisiyor. Yine de kullananladin sozune bakalim.

Açıkçası RAW çekimi, telefonu araştırdığım zaman öğrendim :) muhtemelen kullanmam ama başka sorunlar çıkar mı kafamda soru işaretleri oldu.

POCO F6 - S23 FE ve Honor 200 var o paraya, hangisi işine gelirse.
Kullanım senaryosu önemli.

F6 ile S23FE arasında kalmıştım ilk başta siz ikisi arasında hangisini alırdınız hocam?

Hocam birkaç test izledim de Vapor chamber soğutma ile bile 50 dereceye çıkıyor cihaz. S21 FE 2. nesil öneririm. O en azından 39 dereceye çıkıyor maksimum.
Exynos gerçekten pişmanlıktır. Qualcomm'lu bir cihaz alın.

Exynos 2200 o kadar kötü değil diye okumuştum, S21FE eski bir cihaz değil mi? Güncel bir telefon istiyorum.

RAW konusunda sadece gece yuksek ISO ve uzun pozlama sırasında bir morluk oluyor. Şu anlık umursamıyorum. Eğer RAW çekimleri çoğunlukla sabahları ya da akşamları elde uzun pozlama olmadan yapıyorsan bir sorun olmaz. Fotoğraf Sanatı konu başlığına girip S23 FE'yle çektiklerimi görebilirsin, gündüzleri bir sorun söz konusu değil. Geceleri de RAW dışında gece modunda hiçbir sorun yok. Kafana takılan buysa bence pek dert etme, bu bütçede başka bu seviyelerde pek cihaz yok. Eğer hobi olarak ara sıra astro falan çekiyorsan ya da daglardan bir yerleri pozluyorsan sorun olabilir ama çekimleri ona göre ayarlayıp crop atabilirsin.

Batarya gayet yeterli, ben sağlıksız sarj ettiğim halde bir gün cok rahat çıkıyor. Isınma konusunda evet oyunlarda kendi performans göstergesi de cihazı sıcak çalışıyor olarak gösteriyor ama sosyal medyada yahut tarayıcıda gezerken ya da video falan izlerken cihaz gayet serin. Bir tık cihazı zorlayan oyunlarda ısınma oluyor ama çok rahatsız edici düzeyde değil. Cihazda büyük bir sıvı soğutma var zaten.

Ekran kalitesi çok güzel, yenileme hizi vs. cok tatmin edici. Ses kalitesi de amiral gemisi telefonlarla ayni seviyede diyebilirim. Detaylı bir yazı değil biliyorum ama kısaca fiyatında alinacak en iyi cihaz.

Ayrıca soğutma yüzünden daha eski bir cihaz kesinlikle almayın. Zaten 24 FE yolda, 25 serisi de geliyor. Gidip de 21 ya da 22 almaya hiç gerek yok. Güncel olan S23 FE'yi alın.

SD 7 gen 3 var hocam emin olamadım. S23FE daha iyi bence.

Açıkçası RAW çekimi, telefonu araştırdığım zaman öğrendim :) muhtemelen kullanmam ama başka sorunlar çıkar mı kafamda soru işaretleri oldu.

F6 ile S23FE arasında kalmıştım ilk başta siz ikisi arasında hangisini alırdınız hocam?

Exynos 2200 o kadar kötü değil diye okumuştum, S21FE eski bir cihaz değil mi? Güncel bir telefon istiyorum.

Genshin gibi oyunlar oynuyorsanız S23 FE'yi unutun. Ayrıca buhar odasının iyi çalışmadığını şimdi öğreniyorum, pardon. Oyun odaklı ise direkt F6. değilse S23 FE iyidir.

RAW konusunda sadece gece yuksek ISO ve uzun pozlama sırasında bir morluk oluyor. Şu anlık umursamıyorum. Eğer RAW çekimleri çoğunlukla sabahları ya da akşamları elde uzun pozlama olmadan yapıyorsan bir sorun olmaz. Fotoğraf sanatı konu başlığına girip S23 FE'yle çektiklerimi görebilirsin, gündüzleri bir sorun söz konusu değil. Geceleri de RAW dışında gece modunda hiçbir sorun yok. Kafana takılan buysa bence pek dert etme, bu bütçede başka bu seviyelerde pek cihaz yok. Eğer hobi olarak ara sıra Astro falan çekiyorsan ya da daglardan bir yerleri pozluyorsan sorun olabilir ama çekimleri ona göre ayarlayıp crop atabilirsin.

Batarya gayet yeterli, ben sağlıksız şarj ettiğim halde bir gün cok rahat çıkıyor. Isınma konusunda evet oyunlarda kendi performans göstergesi de cihazı sıcak çalışıyor olarak gösteriyor ama sosyal medyada yahut tarayıcıda gezerken ya da video falan izlerken cihaz gayet serin. Bir tık cihazı zorlayan oyunlarda ısınma oluyor ama çok rahatsız edici düzeyde değil. Cihazda büyük bir sıvı soğutma var zaten.

Ekran kalitesi çok güzel, yenileme hizi vs. cok tatmin edici. Ses kalitesi de amiral gemisi telefonlarla ayni seviyede diyebilirim. Detaylı bir yazı değil biliyorum ama kısaca fiyatında alinacak en iyi cihaz.

Ayrıca soğutma yüzünden daha eski bir cihaz kesinlikle almayın. Zaten 24 FE yolda, 25 serisi de geliyor. Gidip de 21 ya da 22 almaya hiç gerek yok. Güncel olan S23 FE'yi alın.

Çok teşekkür ederim, ihtiyacım olan açıklama tam olarak böyle bir şeydi. RAW konusuna gelirsek çok nadir kullanırım muhtemelen :) ekran yenileme hızında 120Hz mi kullanıyorsunuz gündelik kullanımda? Daha önce 60Hz üstü bir telefon kullanmadım :D

Genshin gibi oyunlar oynuyorsanız S23 FE'yi unutun. Ayrıca buhar odasının iyi çalışmadığını şimdi öğreniyorum, pardon. Oyun odaklı ise direkt F6. değilse S23 FE iyidir.

Oyun odaklı değil daha çok sosyal medya ve nadir de olsa fotoğraf, video çekerim.