Bütçe
25.000 TL
F6 ile S23FE arasında kalmıştım ilk başta siz ikisi arasında hangisini alırdınız hocam?
S23 FE veya Honor 200 düşünürdüm.
Benim kullanım senaryom gündelik kullanım ve oyundan ibaret, ek koşul olarak malzeme kalitesi ve fiyat dengesi de önemli, telefon alınca birkaç sene kullanıyorum.

Honor 200 modeline kamera adası tasarımı yüzünden sıcak bakmıyorum, yoksa ciddi eksisi yok, hızlı şarj - ekran paneli olsun güzel şeyler bunlar.

Oyun oynamak için Poco X6 Pro düşünebilirsin, Poco F6 da alsan ciddi bir fark görmeyeceksin cihazlarda.

Açıkçası RAW çekimi, telefonu araştırdığım zaman öğrendim :) muhtemelen kullanmam ama başka sorunlar çıkar mı kafamda soru işaretleri oldu.
Baska sorun ne cikar, belki gece cekimlerini begenmeyebilirsiniz.
Hocam birkaç test izledim de Vapor chamber soğutma ile bile 50 dereceye çıkıyor cihaz. S21 FE 2. nesil öneririm. O en azından 39 dereceye çıkıyor maksimum.
Exynos gerçekten pişmanlıktır. Qualcomm'lu bir cihaz alın.
S21 FE 2.nesilde direkt sogutma yok, ayrica icindeki Qualcomm Snapdragon 888 de zaten Samsung uretimi. Ve lutfen hangi testte gordugunuzu buraya da paylaşın. Buhar odasi olmasi her zaman soguk kalacagi anlamina gelmez, agir yukte ayni cipi bulunduran iki cihaz dusunun ama birinin sogutmasi yok digerinde var. Sogutmasi olmayan testte 50 dereceye cikarsa sogutmasi olan da 50'ye cikar, ama sogutmasi olmayan diyelim kendini %70'ine kadar kisiyor, sogutmasi olan %90'ina kadar kisacak.
Exynos 2200 o kadar kötü değil diye okumuştum, S21FE eski bir cihaz değil mi? Güncel bir telefon istiyorum.
Bahsedildigi kadar kotu degil, S23 FE kasasinda yeni bir uretim sureciyle uretildi ve daha buyuk sogutmayla destekleniyor. S21 FE 2022 yilinda cikmis bir cihaz.

Exynos 2200 o kadar kötü değil diye okumuştum, S21FE eski bir cihaz değil mi? Güncel bir telefon istiyorum.

Hayır. S21 FE 2. nesil daha geçen sene Ekim'de çıktı. Ya hocam hep aynı derya. Exynos düzeltti düzeltecek, bu sene daha iyisi gelecek falan filan hep aynı dümen. Olmuyor düzeltemiyorlar. Bakın 3 işlemci üstünden göstereyim. Aynı yıllarda çıkan işlemciler ve sonuç ortada. Hatta S23FE'de soğutma sistemi geliştirildi diye okumuştum.

Dosya Ekleri

• CF718FB5-DB3D-4198-80A2-5ADE8AEA66CC.webp
    CF718FB5-DB3D-4198-80A2-5ADE8AEA66CC.webp
    40,6 KB · Görüntüleme: 61
  • 77DB0505-00E2-40AF-B3B0-81518D6E1BAB.webp
    77DB0505-00E2-40AF-B3B0-81518D6E1BAB.webp
    41,7 KB · Görüntüleme: 62
Baska sorun ne cikar, belki gece cekimlerini begenmeyebilir.

Ekstra başka sorunlardan bahsettim.

S23 FE veya Honor 200 düşünürdüm.
Benim kullanım senaryom gündelik kullanım ve oyundan ibaret, ek koşul olarak malzeme kalitesi ve fiyat dengesi de önemli, telefon alınca birkaç sene kullanıyorum.

Honor 200 modeline kamera adası tasarımı yüzünden sıcak bakmıyorum, yoksa ciddi eksisi yok, hızlı şarj - ekran paneli olsun güzel şeyler bunlar.

Oyun oynamak için POCO X6 Pro düşünebilirsin, POCO F6 da alsan ciddi bir fark görmeyeceksin cihazlarda.

Sanırım S23FE yi alacağım, bende Honor'un kamera adası tasarımını beğenmedim. Teşekkürler.

Hayır. S21 FE 2. nesil daha geçen sene Ekim'de çıktı. Ya hocam hep aynı derya. Exynos düzeltti düzeltecek, bu sene daha iyisi gelecek falan filan hep aynı dümen. Olmuyor düzeltemiyorlar. Bakın 3 işlemci üstünden göstereyim. Aynı yıllarda çıkan işlemciler ve sonuç ortada. Hatta S23FE'de soğutma sistemi geliştirildi diye okumuştum.
Nanoreview'deki testin sonucunun kime ait olduğu belli degil ve hatirlatayim, S22'nin icindeki 8 Gen 1 resmen trafo ve S22'de sadece grafit sogutma var. 38 derece sicaklik o cihaz icin cok asagi deger. Cok sevdiginiz Snapdragon 888 de Samsung uretimi, ustelik Exynos 2100 ile ayni uretim surecinden gecti. S21 FE de Ekim 2023'de degil 2022 Ocak'ta cikti.

Baska sorun ne cikar, belki gece cekimlerini begenmeyebilirsiniz.

S21 FE 2.nesilde direkt sogutma yok, ayrica icindeki Qualcomm Snapdragon 888 de zaten Samsung uretimi. Ve lutfen hangi testte gordugunuzu buraya da paylaşın.

Ben bizzat kendim olarak kullanmadım. Apple ekosistemini tercih ediyorum. İnternette gördüğüklerimi söylüyorum. Ben Tab S6 Lite ve S20'den sonra Exynos almaktansa Kirin almayı bile tercih ederim.

Çok teşekkür ederim, ihtiyacım olan açıklama tam olarak böyle bir şeydi. RAW konusuna gelirsek çok nadir kullanırım muhtemelen :) ekran yenileme hızında 120Hz mi kullanıyorsunuz gündelik kullanımda? Daha önce 60Hz üstü bir telefon kullanmadım :D
Keyfi olarak bazen 60 bazen 120 kullanıyorum. 120hz kesinlikle 60'a göre cok fark ediyor. Şarj konusunda yenileme hızına bağlı pil düşüş testi var, aşırı bir etki yok zaten. Telefonu kılıfla kullanıyorum, oldukça sağlam. Kamera dizilimi yeterli, önemli olarak ana lens ve telefoto lenste görüntü sabitleme var. Telefoto keşke daha modern bir sensorle gelseydi diyorum ama fiyatı için iyi. Ana sensör sanırım S24 Plus'da bile kullanılıyor, 24 FE de aynı sensorle gelecek. Kamera konusunda güzel donanım. RAW konusunda geceleri çok yüksek ISO ve uzun pozlama dışında her koşulda rahatça kullanabilirsiniz.

Ayrıca oyun odakli olmadığını söylediniz, bu fiyata en premium cihaz bu.

Nanoreview'deki testin sonucunun kime ait olduğu belli degil ve hatirlatayim, S22'nin icindeki 8 gen 1 resmen trafo ve S22'de sadece grafit sogutma var. 38 derece sicaklik o cihaz icin cok asagi deger. Cok sevdiginiz Snapdragon 888 de Samsung uretimi, ustelik Exynos 2100 ile ayni uretim surecinden gecti.

Kesinlikle. Bu da kullanılan mimari veya yazılımın kötü olduğunu gösteriyor. Yoksa nasıl aralarında bu kadar fark olsun değil mi?

Kesinlikle. Bu da kullanılan mimari veya yazılımın kötü olduğunu gösteriyor. Yoksa nasıl aralarında bu kadar fark olsun değil mi?
Mesajinizda neye kesinlikle dediginiz anlayamadım ama cevap vereyim, CPU mimarileri ayni. GPU'da da calistirilan API'ler ayni. Exynos 2100'de ARM imzali Mali GPU bulunuyor, Snapdragon 888'de Qualcomm imzali Adreno GPU.