Sabiha Gökçen, 23 yıl önce bugün aramızdan ayrıldı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan EsatKa
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 15
  • Görüntüleme Görüntüleme 792

EsatKa

Üstün
Makaleler
44
Dünya'daki ilk kadın savaş pilotu (Guinness'e göre), Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı, 8.000 saat uçuş yapmış, 32 farklı operasyona katılmış ve birçok başarıya imza atmış Sabiha Gökçen, 23 yıl önce bugün Ankara'da aramızdan ayrıldı.

IMG_4770.webp

Son düzenleme:
Sabiha Gökçeni'de Atatürk'üde çok severim fakat konu içeriğindeki bilgi maalesef yanlış.

Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'dir fakat dünyanın ilk kadın savaş pilotu değildir, Guinness Dünya rekoru da vardır bununla ilgili fakat bilinenler doğrultusunda dünya savaşında savaşmış kadın pilotlar vardı.

Sabiha Gökçeni'de Atatürk'üde çok severim fakat konu içeriğindeki bilgi maalesef yanlış.

Türkiye'nin ilk kadın savaş pilotu Sabiha Gökçen'dir fakat dünyanın ilk kadın savaş pilotu değildir, Guinness Dünya rekoru da vardır bununla ilgili fakat bilinenler doğrultusunda dünya savaşında savaşmış kadın pilotlar vardı.

Wiki'de öyle yazıyordu.

IMG_4771.webp

Son düzenleme:
Not: Yanlış anlaşılma olmasın tarihi bilgilerin doğruluğuna çok titiz olan bir insanım çünkü internette sürekli yalan tarihi bilgiler dolanıyor en çok da bunu yapan kesim hepimizin bildiği. (Lozan 2023'te bitecek diyen tayfa)

Son düzenleyen: Moderatör:
Not = yanlış anlaşılma olmasın tarihi bilgilerin doğruluğuna çok titiz olan bir insanım çünkü internette sürekli yalan tarihi bilgiler dolanıyor en çok da bunu yapan kesim hepimizin bildiği ( Lozan 2023'te bitecek tayfa ).

Moderasyona başvurdum, “Tek kaynak üzerinden işlem yapmayacağız, üye fikrini belirtmiş, kurlalar çerçevesinde tartışabilirsiniz.” Dendi. Açıkçası ben de sadece Wikipedia üzerindeki bilgiyi yazdım. Hangi kaynağı baz alalım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Moderasyona başvurdum, “Tek kaynak üzerinden işlem yapmayacağız, üye fikrini belirtmiş, kurlalar çerçevesinde tartışabilirsiniz.” Dendi. Açıkçası bende sadece Wikipedia üzerindeki bilgiyi yazdım. Hangi kaynağı baz alalım?
Bende bilemiyorum ama buradaki hatanın kaynağı Guinness gibi duruyor İrlanda'da olan bu kuruluşun Ruslarla bir alıp veremediği mı var bilemiyorum belki o sebepten bizlere vermiştir bu rekoru.

Moderasyona başvurdum, “Tek kaynak üzerinden işlem yapmayacağız, üye fikrini belirtmiş, kurlalar çerçevesinde tartışabilirsiniz.” Dendi. Açıkçası bende sadece Wikipedia üzerindeki bilgiyi yazdım. Hangi kaynağı baz alalım?
Guinness ödülünü belirterek yazarsan olabilir en mantıklısı o.

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt