Arkadaşlar ben eskiden 130 kiloydum bir sürü diyet denedim olmadı doktora gittim olmadı kendi diyet listem ile 130'dan 90 kiloya düştüm. Bu yolda önemli olan sabır ve inat kilo veremiyorum diye bir şey yok yanlış beslenme vardı size diyet listemi veriyorum.
Sabah:
Öglen:
Akşam:
Ara ögün yemek yedikten 2 saat sonra 3 ceviz yiyiniz veya 8 badem 10 fındık ama ben hep cevizi önerdim.
Gece yatmadan 2 saat önce aç karnına yatmayalım, bir adet muz ve bir adet mandalina, bu sizin şeker ihtiyacınız götürecektir.
Önemli noktalar:
Sabah:
- 1 adet haşlanmış yumurta veya çok az zeytinyağ ile tavada kızartma.
- 1 adet salata domates çarliston biberi.
- 3 adet zeytin az tuzlu olmasına dikkat edin.
- Az yağlı az tuzlu beyaz peynir kibrit kutusunu yarısını yiyin.
- 1 dilim tam buğday ekmeği ve şekersiz çay.
Öglen:
- Bir tabak çok az zeytinyağ ile yapılmış ev çorbası veya baklagiller.
- Fırında ızgara tavuk göğsü yağsız soslu ve yanına biber domates koyun ve sosu yapımı 1 yemek kaşığı şalça kekik kırmızı biber su kıvamı siz ayarlayın çok sulu olması küp halinde kesin bir ögünde toplam 80-132 kalori olmasına dikkat edin ChatGPT ile bakabilirsiniz kaloriye (yağsız kıyma alıp köfte yaptırın annenizle baharatlı içine yarım dilim ekmek içi koyması gerekir çünkü yağsız olduğu için dağılır sosu da buna aynı şekilde yapabilirsiniz 4-5 adet köfte)
- Salata rendelenmiş havuç yarısı domates biber yağsız.
- Bir kase yogurt ev yoğurdu veya çok az yağlı yogurt.
- 1 dilim tam buğday ekmeği.
Akşam:
- Bir tabak çok az zeytinyağ ile yapılmış ev çorbası veya baklagiller.
- Fırında ızgara tavuk göğsü yağsız soslu ve yanına biber domates koyun ve sosu yapımı 1 yemek kaşığı şalça kekik kırmızı biber su kıvamı siz ayarlayın çok sulu olması küp halinde kesin bir ögünde toplam 80-132 kalori olmasına dikkat edin ChatGPT ile bakabilirsiniz kaloriye (yağsız kıyma alıp köfte yaptırın annenizle baharatlı içine yarım dilim ekmek içi koyması gerekir çünkü yağsız olduğu için dağılır sosu da buna aynı şekilde yapabilirsiniz 4-5 adet köfte)
- Salata rendelenmiş havuç yarısı domates biber yağsız.
- Bir kase yogurt ev yoğurdu veya çok az yağlı yogurt.
- 1 dilim tam buğday ekmeği.
Ara ögün yemek yedikten 2 saat sonra 3 ceviz yiyiniz veya 8 badem 10 fındık ama ben hep cevizi önerdim.
Gece yatmadan 2 saat önce aç karnına yatmayalım, bir adet muz ve bir adet mandalina, bu sizin şeker ihtiyacınız götürecektir.
Önemli noktalar:
- Ögünler arası 4-5 saat olmalı.
- Ara ögünler arasından 2 saat olmalı öglen araögüne gerek yok.
- Şekerden ve işlenmiş gıdalar hazır corbalardan uzak duralım.
- Her ögüne 1 litre su içelim günde toplam 3 litre su eğer kızsanız 2.5 litre.
- Yemekten sonra öglen veya akşam 1-2 saat normal şekilde yürüyelim kalori açığı çıkartmak için.
- İstediğiniz kiloya ulaştıktan sonra 2-3 ay diyetimize devam edelim ama bu sefer kilo vermek için değil kas yapmak için protein çogunluklu amaç vucudu şıkıştırmak.
- Spora gidecek durumunuz yoksa evde yapın ben bunu kullanarak hem kilo verdim hem de kas kitlemi güçlendirdim Spor
- Aç kalarak zayıflamaya çalışmayın su diyeti çünkü vücüdünüz uzun süre gıda almazsa bir anda yerseniz tasarruf moduna girip kilo vermeniz zorlaşır burada önemli olan ihtiyaçınızı yarısı yemek o yüzden yüzden 1000-1500 kalori yemeniz gerekiyor saglıklı şekilde yağ yakımı için.
Son düzenleyen: Moderatör: