Darth AMD

Başarılı
Makaleler
2
Yer
Burdur
Belki başınıza gelmiştir ilana düzgün fiyat koymanıza rağmen alakası olmayan fiyat teklif edilir. Böyle insanları zaten ciddiye almayız kimse umursamaz. Ama ilk pazarlık yapıp sonra fiyat kıran insanlar da denk geliyor. En kötüsü de umut verip yarıda bırakanlar...

Şaka şaka felsefenin sırası değil üstüne olayı hikayeye dökmeden anlatmaya çalışacağım. Kendisi 3800 teklifimi kabul ettiği halde bugün başka başka ilanlar atmaya başladı. Örnek veriyorum 8.500'e ilana koyulmuş ürünü 6.500'e teklif vermiş olsan bundan banane , beni niye alakadar etsin. Kimsenin satılık ürünlerimi almasına ihtiyacım yok. Nedense böyle herkeste şu kafa yapısı var "Ben alıyorsam satıcının ihtiyacı vardır, ben satıyorsam alıcının ihtiyacı vardır". Olayda en çok güldüğüm kısım da şuydu:

Screenshot_20251123-212729.webp

Screenshot_20251123-212807.webp

Olayı izah edecek olursam kendisi sırasıyla ₺2.000 , ₺2.300 , ₺2.500 ve son olarak ₺3.000 üzerinden şansını denedi.

Son düzenleme:
Bunu ürüne göre bende yapıyorum. Çünkü olay gayet basit piyasada nakit yok ve aylık enflasyon %5. kısaca elindeki ürünü tuttuğun her ay %5 değer kaybediyor hemen satarsan kardasın. Örneğin geçen sene ₺16.500'ye satılan Monster Huma laptopa ₺12.000 teklif ettim. Alıcı kabul etmedi tabii ki ve ürün hala ilanda, geçen hafta tekrar teklif ettiğim zaman yine kabul etmedi. 1 yılda o para %50 değer kaybetti. Geçen sene bana satsaydı kardaydı.

Eğer sizin dediğiniz ilan fiyatına ve ederine göre değil de piyasası 10k olan ürünü 9k'ya koyduğunuz halde 4k teklif edenlerse bilemem tabi.

@Blackraven, şöyle söyleyeyim hocam o iki ürün ile benim laptopun alakası bile yoktu. Zaten fiyat olarak zaten iki katından fazlaydı. O 8000₺ diye benim ürünüm niye 2k oluyor? Ben bunu çözemedim.