17198

Çalışkan
Dostlar sarı siteden kart buldum, görüştük, 26 binlik karta 22 bin attım, çocuk kredi kartının çektiğini, keşke farklı IBAN verseydim diye bir şeyler söyledi, sözde evli çocuğu var 27 yaşında, bugün çocuğunu hastaneye götürdüğünü söyledi, o sırada gün boyu konuştuk, adam şimdi hiç cevap vermiyor, bugün söküp gönderecekti sözde, yarın da göndermezse bu durumlar için ne yapmalıyız hocalarım? Mesajlar duruyor, kişinin IBAN'ı duruyor, ilan görüntüsü duruyor, lütfen yardımcı olur musunuz? Bilgilendirir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Dostlar sarı siteden kart buldum, görüştük, 26 binlik karta 22 bin attım, çocuk kredi kartının çektiğini, keşke farklı IBAN verseydim diye bir şeyler söyledi, sözde evli çocuğu var 27 yaşında, bugün çocuğunu hastaneye götürdüğünü söyledi, o sırada gün boyu konuştuk, adam şimdi hiç cevap vermiyor, bugün söküp gönderecekti sözde, yarın da göndermezse bu durumlar için ne yapmalıyız hocalarım? Mesajlar duruyor, kişinin IBAN'ı duruyor, ilan görüntüsü duruyor, lütfen yardımcı olur musunuz? Bilgilendirir misiniz?

Parayı direkt ibanami attınız Param Güvende ile mi satın aldınız IBAN'a attiysaniz direkt işiniz zor.

Param güvende ile kartı satın almasaydınız geçmiş olsun. Mahkemeye gitmeden paranızı alamazsınız.

Ne kadar kolay insanlara güveniyorsunuz. Yıllarca mahkeme ile uğraşacaksınız çünkü IBAN konuştuğunuz kişiye ait değil. Açık hat kullanıyorlar. Hat başkasına, IBAN başkasına ait. Sizin muhattabınız IBAN sahibi olacak.

Önce adına banka hesabı açılan mağdur'a ulaşılacak. IBAN'ı kullanan kişi bir çok kişiyi bu şekilde tokatladığı için hesabın gerçek sahibinin tüm bu iadeleri yapacak parası olduğunu sanmıyorum. 18-20 yaşında biri çıkar muhtemelen. Babası zenginse şanslısınız, yoksa yıllar sonra gelir paranız.

Aynısı bana da yaşandı, HDD aldım eleman beni engellemiş. Bende biraz küfür ettim ama sorun yok, Param Güvende ile almıştım.

Ne kadar kolay insanlara güveniyorsunuz. Yıllarca mahkeme ile uğraşacaksınız çünkü IBAN konuştuğunuz kişiye ait değil. Mesajlarında bir önemi yok, açık hat kullanıyorlar.

Önce adına banka hesabı açılan mağdur'a ulaşılacak. IBAN'ı kullanan kişi birçok kişiyi bu şekilde tokatladığı için hesabın gerçek sahibinin tüm bu iadeleri yapacak parası olduğunu sanmıyorum. 18-20 yaşında biri çıkar muhtemelen. Babası zenginse şanslısınız, yoksa yıllar sonra gelir paranız.

Cok haklı bir yorum az buz bir para değil 26'dan 22ye düştüğüne göre var bir iş.

Parayı direkt iban'a gönderdiyseniz işiniz çok zor. Genelde başkalarına ait iban'ı kullanıyorlar. Dava vs uzun süren bir iş.

Böyle durumlarda ya yüz yüze ticareti gerçekleştirin veyahut param güvende gibi yöntemlerle alışveriş yapın. Genellikle ürünü ederinden ucuza koyanlarda böyle dolandırma işleri yaşanıyor dikkatli olmakta fayda var.

Son durum ne hocam paylaşır mısınız?