Adam sadece WhatsApp ve Chrome kullanıyor :D. Ona A16 bile yeter. Ben bile aynı kullanım senaryosu nedeniyle A36'yı kullanmaya karar verdim. Yaptığım Debloat sonucu uygulama menüsü bu kadarcık kaldı :D.

S25 alsa 80 sene yeterde değiştirmek isteyebilir. Ufak telefon çok iyi bir şey.

Ne yaptınız? Telefon seçtiniz mi yoksa A53'ten devam mısınız hâla?
Düşünüyorum. Bi süre daha almam gibi duruyor.

Adam sadece WhatsApp ve Chrome kullanıyor :D. Ona A16 bile yeter.
Ekran boyutu yoruyor. Gezinirken bile işlemci sıkıntı yapıyor. Video izlerken ısınmasından bahsetmiyorum bile.
Ben bile aynı kullanım senaryosu nedeniyle A36'yı kullanmaya karar verdim. Yaptığım Debloat sonucu uygulama menüsü bu kadarcık kaldı :D.
Benim temizliğin yanına yaklaşamaz :D.
Screenshot_20250826_153132_Device care(1).webp
Screenshot_20250826_153057_Launcher(1).webp

Küçük telefon bende seviyorum da küçük diye o kadar yukarıya çıkmaya gerek yok, bence bir telefona 25K₺ üstü verilmemeli 😅.
Benim için eksisi olmayan sağlam bir telefonsa 10 yıl bile kullanırım. Kaç yıl kullandığın daha önemli. S serisi alıp da 4 yıldan erken değiştirmek bana israf geliyor.

Son düzenleme:
@18034 hani arama motoru nerede :D?

Bu arada Simple Keyboard yerine Heliboard öneririm. Simple Keyboard çok demode duruyor. Heliboard en azından MaterialYou anlayışıyla tasarlanmış :).

Bu arada One UI'ın en nefret ettiğim yanı bu. Henüz yeni kurduğum cihazdan 110 tane uygulama silmek zorunda kaldım :mad:.

Olabildiğince sade olması ve pil verimliliği benim için daha önemli.

Samsung Keyboard'ı kaldırdın mı? Birkaç yerde kaldırıldığında Ayarlar'daki Erişilebilirlik menüsü çöküyor diye okumuştum.

Bu arada One UI'ın en nefret ettiğim yanı bu. Henüz yeni kurduğum cihazdan 110 tane uygulama silmek zorunda kaldım :mad:.
Bu konuda Apple rakipsiz. Zamanında iPad kullanmıştım. Takvimi bile silebiliyordum.
Samsung Keyboard'ı kaldırdın mı?
Evet. Felaket pil tüketiyor.
Birkaç yerde kaldırıldığında Ayarlar'daki Erişilebilirlik menüsü çöküyor diye okumuştum.
Sorun yaşamadım.

Bu konuda Apple rakipsiz. Zamanında iPad kullanmıştım. Takvimi bile silebiliyordum.

Stock Android de öyle. Pek bir şey silmene gerek kalmıyor.

Şu an baktım, arka planda 200 MB RAM tüketimi mevcut, bence bir klavye için çok fazla. Simple Keyboard 20 - 30 MB RAM kullanıyordu, Heliboard ise 40 - 50 MB civarında...

Modlar ve Rutinler vardı Bi'de, onu kaldırdın mı? Bazı yerlerde bunu kaldırınca direkt Ayarlar menüsü çöküyor yazıyordu, gözüm korktu :(.

Bu arada RAM tüketimi açısından Chrome, Samsung Internet'e kıyasla çok daha başarılı, tavsiye ederim :).