Bütçe nedir, ona göre konuşmak gerek.

Ama 128'lik cihazın 105'i boşsa hiçbir şey kullanmıyorsunuz gibi bir şey :D. Bence cihazın miadının dolmasını bekleyin :).

Bütçe nedir, ona göre konuşmak gerek.
Belirli bir bütçem yok ama 40 civarını geçmese daha iyi olur.
Ama 128'lik cihazın 105'i boşsa hiçbir şey kullanmıyorsunuz gibi bir şey :D.
Sadece WhatsApp yüklü :D. Genellikle Google bakmak dışında kullanmıyorum.
Bence cihazın miadının dolmasını bekleyin :).
Büyük ihtimal öyle yaparım ama telefonun boyutu cidden yoruyor. Üreticilerin neredeyse her telefonu büyük yapmayı bırakması lazım.

Belirli bir bütçem yok ama 40 civarını geçmese daha iyi olur.

Sadece WhatsApp yüklü :D. Genellikle Google bakmak dışında kullanmıyorum.

Büyük ihtimal öyle yaparım ama telefonun boyutu cidden yoruyor. Üreticilerin neredeyse her telefonu büyük yapmayı bırakması lazım.

6.1 inçten küçük telefon yok günümüzde. iPhone 13 mini var o kadar.

Ben sizin yerinizde olsam o A53'ü satar sene başında kullanım süresi yenilenecek bir yurt dışı iPhone 11 alırım. Şu an sarı sitede bulunduğun ile bağlı 8 civarına bulursun sorunsuz sayılabilecek cihazları. Tabii toplama olur onu bilemem fakat Face ID, True Tone çalışır durumda olur. Elinde kalma ihtimali var ama bence bir dene istersen.

Aakons beğenmeme sebebini anlayabiliyorum. Burada 8 bin TL fazla bir miktar değil, A53'ü satıp üstüne çok az ekleyip alabilirsin. Burada benim iPhone 11 önerme sebebim sadece deneyim. Yani hangi insan iOS yazılımını merak etmemiştir ki? Eğer alırsa 2026'nın 2. yarısında kullanım süresi biter ve 8 bine aldığı telefonu 5 veya 6ya satar. Ondan sonra ise o zamanki telefon piyasasına göre uzun ömürlü bir telefon alır. Bence denenebilir bir şey bu.

Son düzenleme:
.
Ben sizin yerinizde olsam o A53'ü satar sene başında kullanım süresi yenilenecek bir yurt dışı iPhone 11 alırım. Şu an sarı sitede bulunduğun ile bağlı 8 civarına bulursun sorunsuz sayılabilecek cihazları. Tabii toplama olur onu bilemem fakat Face ID, True Tone çalışır durumda olur. Elinde kalma ihtimali var ama bence bir dene istersen.

Aakons beğenmeme sebebini anlayabiliyorum. Burada 8 bin TL fazla bir miktar değil, A53'ü satıp üstüne çok az ekleyip alabilirsin. Burada benim iPhone 11 önerme sebebim sadece deneyim. Yani hangi insan iOS yazılımını merak etmemiştir ki? Eğer alırsa 2026'nın 2. yarısında kullanım süresi biter ve 8 bine aldığı telefonu 5 veya 6ya satar. Ondan sonra ise o zamanki telefon piyasasına göre uzun ömürlü bir telefon alır. Bence denenebilir bir şey bu.

Ne yaptınız? Telefon seçtiniz mi yoksa A53'ten devam mısınız hâla?

Adam sadece WhatsApp ve Chrome kullanıyor :D. Ona A16 bile yeter. Ben bile aynı kullanım senaryosu nedeniyle A36'yı kullanmaya karar verdim. Yaptığım Debloat sonucu uygulama menüsü bu kadarcık kaldı :D.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250826_145939_One UI Home.webp
    Screenshot_20250826_145939_One UI Home.webp
    649,5 KB · Görüntüleme: 50