UnkownTecho
Uzman
@BerkayZ87 bu alacağım Neo G8 modelindeki Mini LED nedir hocam? Pek monitörler hakkında bilgim yok da.
Hocam ben G8 monitörünü sipariş veriyorum. Doğru bir tercih yaptım, değil mi?Aşağıdaki rehbere bakabilirsin.
Yaygın olan üç adet arka aydınlatma türü vardır, bunlar Edge LED, Direct LED ve Mini LED'dir.
![]()
Edge LED, maliyet olarak en ucuzudur. Kötü HDR performansı sunar, LED sayısı az olduğu için Local Dimming performansı kötüdür bu da düşük kontrast oranı olarak yansır. Genellikle uygun fiyatlı modellerde tercih edilen bir arka aydınlatma türüdür. Genellikle 4-8 adet arasında bulunur, spesifik modellerde 16-32 adet arasında bulunur. 32 adet olanlar ekranın dört tarafında da bulunabilirken 4 adet olanlar ya sadece altta ya da sadece üstte olmak üzere 4 adet...
- BerkayZ87
- aydınlatma oled
- Forum: Monitörler ve Görüntüleme Aygıtları
Hayırlı olsun. Evet, doğru bir seçim yaptın. Umarım scanline sorununa denk gelmezsin de uğraşmak zorunda kalmazsın.Hocam ben G8 monitörünü sipariş veriyorum. Doğru bir tercih yaptım, değil mi?
Cevapların için çok teşekkür ediyorum, cansın. İyi eğlenceler, iyi geceler![]()
Hayırlı olsun. Evet, doğru bir seçim yaptın. Umarım scanline sorununa denk gelmezsin de uğraşmak zorunda kalmazsın.
Tamam hocam, teşekkürler cevapların için. G8 sipariş vereceğim gibi duruyor@UnkownTecho, scanline sorunu direkt olarak voltaj ile alakalı. Yenileme hızı kısmanın mantığı da yenileme hızı yükseldikçe voltaj değerinin de doğru orantılı olarak yükselebileceği ihtimali. Eğer yenileme hızını düşürürsen monitör daha az voltaja ihtiyaç duyar ve bu durumda scanline sorunu oluşmaz/oluşmayabilir. Kesin bir şey demek zor, bazılarında düzelirken bazılarında düzelmiyor. Örnek vereyim, bazısı 240 Hz'de sorun yaşayıp 239 Hz'e düşürünce düzeliyorken bazısı 240 Hz'den 200 Hz'e düşürünce anca düzeliyor![]()
Düzgün bir monitöre yöneldin ya buna da şükür. Bazı arkadaşlar bile bile kötüsünü alıyor. Bilginin olmadığı konularda bilenlerden öneri almak en mantıklısı. Tüketiyici sadece tüketici önemser. Marka uydukruktan bir teknoloji pazarlıyor diye onu almak mantıksız.Hocam ben G8 monitörünü sipariş veriyorum. Doğru bir tercih yaptım, değil mi?
Cevapların için çok teşekkür ediyorum, cansın. İyi eğlenceler, iyi geceler![]()
Senin de en az Berkay Hocam kadar katkın oldu hocam, çok teşekkürler. G8'i iyi ki gördüm valla, yoksa LG alıyordum şaka makaDüzgün bir monitöre yöneldin ya buna da şükür. Bazı arkadaşlar bile bile kötüsünü alıyor. Bilginin olmadığı konularda bilenlerden öneri almak en mantıklısı. Tüketiyici sadece tüketici önemser. Marka uydukruktan bir teknoloji pazarlıyor diye onu almak mantıksız.