ArtiAnius

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir laptop taşıyorum ama hem ağırlığı hem de şarj aleti derken artık yoruldum. Dışarıda laptop yerine klavyeli bir tablet kullanmayı düşünüyorum. Kullanımım genel olarak dizi/film izleme, üniversite derslerinde PDF ve not takibi, ofis dosyaları ( aşırı yoğun Excel) olacak.

Seçeneklerim şunlar:
  • Samsung Tab S10 Ultra
  • Samsung Tab S11 Ultra
  • iPad Air 13 M3
Tab S10 Ultra'da trackpadli klavye alternatifi bulabiliyorum, S11 Ultra daha güncel ama genelde mousepadsiz kılıflar var. iPad Air 13 M3 tarafında ise klavyenin biraz küçük olduğunu düşünüyorum.

Bütçem yaklaşık 50 bin TL civarında. Eğer daha uyguna klavyeli + trackpadli kaliteli bir alternatif varsa ona da açığım. Sizce bu kullanım için en mantıklı tercih hangisi olur? Özellikle klavye-trackpad deneyimi, pil süresi ve ekran kalitesi konusunda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Son düzenleme:
iPad Air M3. iPad tabletin en iyisi.
Şu anda iPhone 14 kullanıyorum ama aslında Apple ekosisteminden çıkmayı da düşünüyorum. “iPad tabletin en iyisi” demenizin sebebini biraz detaylandırma şansınız olursa çok sevinirim.

Bir de farkındayım, Apple öğrenci indirimiyle kalemi yanında veriyor ve güzel bir avantaj sağlıyor ama vade farksız sadece 3 taksit yapıyorlar. Açıkçası bu taksit işi benim için biraz sıkıntı oluyor. :(

Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir laptop taşıyorum ama hem ağırlığı hem de şarj aleti derken artık yoruldum. Dışarıda laptop yerine klavyeli bir tablet kullanmayı düşünüyorum. Kullanımım genel olarak dizi/film izleme, üniversite derslerinde PDF ve not takibi, ofis dosyaları ( aşırı yoğun Excel) olacak.

Seçeneklerim şunlar:
  • Samsung Tab S10 Ultra
  • Samsung Tab S11 Ultra
  • iPad Air 13 M3
Tab S10 Ultra'da trackpadli klavye alternatifi bulabiliyorum, S11 Ultra daha güncel ama genelde mousepadsiz kılıflar var. iPad Air 13 M3 tarafında ise klavyenin biraz küçük olduğunu düşünüyorum.

Bütçem yaklaşık 50 bin TL civarında. Eğer daha uyguna klavyeli + trackpadli kaliteli bir alternatif varsa ona da açığım. Sizce bu kullanım için en mantıklı tercih hangisi olur? Özellikle klavye-trackpad deneyimi, pil süresi ve ekran kalitesi konusunda tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
İşlemciden dolayı M3 iPad ama önerim 16GB 256GB M4 Macbook Air 13/14" olur.

İşlemciden dolayı M3 iPad ama önerim 16 GB 256 GB M4 MacBook Air 13/14" olur.

Hocam, tablet tercih etmemin asıl sebebi işte bu: İstediğim zaman çıkarıp kullanabilmek yani her daim klavye falan takılı olmak zorunda olmamak 😊 yoksa ben de MacBook Air almayı çok isterdim ama dediğim gibi tablet alıp klavyeli kılıf takmak daha iyi olur gibi geliyor bana.

Şu anda iPhone 14 kullanıyorum ama aslında Apple ekosisteminden çıkmayı da düşünüyorum. “iPad tabletin en iyisi” demenizin sebebini biraz detaylandırma şansınız olursa çok sevinirim.
Ben çıktım, pişman oldum, siz çıkmayın.
iPad uyumluluk ve stabilite açısından rakipsiz. Uygulamalar aşırı iyi çalışıyor. Cihazın zorlanmadan çalıştığını görmek size de hoşnutluk veriyor doğrusu.

Arkadaşlar merhaba,

Seçeneklerim şunlar:
  • Samsung Tab S10 Ultra
  • Samsung Tab S11 Ultra
  • iPad Air 13 M3

Bir de farkındayım, Apple öğrenci indirimiyle kalemi yanında veriyor ve güzel bir avantaj sağlıyor ama vade farksız sadece 3 taksit yapıyorlar. Açıkçası bu taksit işi benim için biraz sıkıntı oluyor. :(
Tabletlerde ekosistem her daim daha iyi olur. Bu sebeple cevap; İpad Air 13 M3.

Ben çıktım, pişman oldum, siz çıkmayın.
iPad uyumluluk ve stabilite açısından rakipsiz. Uygulamalar aşırı iyi çalışıyor. Cihazın zorlanmadan çalıştığını görmek size de hoşnutluk veriyor doğrusu.
hocam şarj konusunda kafayı yemek üzereyim gerçekten sürekli şarj et telefonu alalı 10 ay olmadı 20-80 kuralını yapmama rağmen %90 pil ömrü kaldı çıldırıyorum bu yüzden .

Tabletlerde ekosistem her daim daha iyi olur. Bu sebeple cevap; İpad Air 13 M3.
ekosistemden kastınız tam olarak nedir hocam dosya aktarım gönderme vb vb mi yoksa nasıl bir ekosistem yaratılıyor tam?

hocam şarj konusunda kafayı yemek üzereyim gerçekten sürekli şarj et telefonu alalı 10 ay olmadı 20-80 kuralını yapmama rağmen %90 pil ömrü kaldı çıldırıyorum bu yüzden .

ekosistemden kastınız tam olarak nedir hocam dosya aktarım gönderme vb vb mi yoksa nasıl bir ekosistem yaratılıyor tam?
IOS cihazlar arası iletişim veya Android cihazlar arası iletişim, ikisinin bir olduğu iletişimden her daim daha kolay ve hızlıdır.

Ekosistemden kastım bu yani her cihazın IOS veya Android olması.

Mesela ben Samsung ekosistem kullanıyorum.
Saatim, kulaklığım, tabletim ve telefonum, hepsi Samsung.
Yapacağım şeyleri acayip kolaylaştırıyor.

iOS cihazlar arası iletişim veya Android cihazlar arası iletişim, ikisinin bir olduğu iletişimden her daim daha kolay ve hızlıdır.

Ekosistemden kastım bu yani her cihazın iOS veya Android olması.

Mesela ben Samsung ekosistem kullanıyorum.
Saatim, kulaklığım, tabletim ve telefonum, hepsi Samsung.
Yapacağım şeyleri acayip kolaylaştırıyor.

Tablet ve telefon için bu ekosistemi düşünemiyorum hocam nedense yani kafamda matchleşmedi telefon kulaklık ve saat evet ama tablet ve marka ekosistemini uyduramadım kusura bakmayın yanlış anlamayın sakın.