Makaleler
1
Merhaba. Bu sanal ortamda bir şekilde para kazanmak istiyorum ama ya bana göre değil ya da bir şeyleri yanlış yapıyorum. Ebook satın almadım ama eminim belki beni bazıları yanlış anlayacak ama hayal satan insanlardan da artık bıktım. Kimse altın yumurtlayan tavuğu satmaz. Mesela ben kendimden örnek vereyim. Ben bir şeyi bilsem para kazandıran bir şeyi öğretirdim. Gerçekten neden böyleyim bilmiyorum ama kendimi övmek gibi de demiyorum kimse bildiğini dürüstçesine anlatmak istemiyorum, ücret karşılığında olsa bile. Şu anda Azerbaycan'da 600 dolar maaş alıyorum.

Gerçi bunun 400 dolarını eve veriyorum babama, çünkü babam da işe gidip geldiğim arabanın benzinini falan alıyor. Ama vermeye debilirim parayı tabii ama işte neyse. Gel gelelim 200 dolara bu parayı kartımda saklıyorum ve gerektiği zaman harcıyorum ama bir şekilde amaç paradan ziyade bu ortamdan para kazanmam ama bir türlü beceremiyorum.

Ya sabırsızım ya da doğru düzgün yolu bulamıyorum. Mesela geçenlerde dijital ürün satmak için bir poster hazırlayıp paylaştım ve reklam vermeme rağmen kimse yazmadı ilgilenmedi bile. Neyi yanlış yapıyorum bilemiyorum lütfen bu konuda bilen birisi varsa sanaldan doğru dürüst para kazanma yöntemini vijdanıyla anlatsın gerekirse ortak olup bir şeyler yapalım ama bu şey legal bir şey olsun. Uyuyarak para kazanalım yok bilmem tıklamalarla gelir elde edelim gibi saçma şeyler ise uzak durun!

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz sabırsızsın gibi geldi nerede reklam verdin? Ne kadar süredir pazarlardın? Hangi içerik üreticilerine reklam verdin? Ürün nedir?

Ben uyurken para kazanıyorum ama ne para, bazen 150 TL bazen 500 TL. Evet kimse altın yumurtlayan tavuğu kolay kolay satmaz. Bir şekilde şansın yaver gidecek ve güzel bir alan bulacaksın. Ben Etsy'de 1.5 ayda 1/4 asgari ücret kazanabildim. Sadece denedim ve şansım yaver gitti.

Ben uyurken para kazanıyorum ama ne para, bazen 150 TL bazen 500 TL. Evet kimse altın yumurtlayan tavuğu kolay kolay satmaz. Bir şekilde şansın yaver gidecek ve güzel bir alan bulacaksın. Ben Etsy'de 1.5 ayda 1/4 asgari ücret kazanabildim. Sadece denedim ve şansım yaver gitti.

Ne satıyordunuz hocam?

Senin 200 doların az para değil ama bu parayı "belki tutar" diyerek reklama basmak kumardır. Dijitalden para kazanmak istiyorsan, cebindeki paradan önce kafandaki emeği satman lazım. Ya bir platformda (upwork, fiverr gibi) gerçek bir iş yapıp dolar bazlı hizmet vereceksin ya da gerçekten insanların "hayatımı kolaylaştırıyor" dediği bir dijital araç/içerik üreteceksin. Poster paylaşıp beklemek, dükkanı açıp sokağın başından bağırmaya benzer; eğer dükkanın içinde kimsenin işine yarayacak bir şey yoksa kimse içeri girmez.

Senin asıl sorunun sabırsızlık. "hadi hemen olsun" dediğin her an, o "hayal satanlar" için açık hedef haline gelirsin. Azerbaycan'da 600 dolar kazanıyor olman bir temeldir, o 200 doları ise kendine bir yetenek katmak için kullanmalısın, reklam vermek için değil. Grafik tasarım mı yapıyorsun? O zaman poster satma, o posterin nasıl yapılacağını veya o tasarımla bir markanın nasıl büyüyeceğini kanıtla. Legal ve dürüst yol budur birinin bir derdi var, sen o derdi çözüyorsun ve o da sana parasını veriyor. Bu kadar basit ama bir o kadar da emek isteyen bir süreç bu. Öyle uyuyarak para kazanma falan, senin de dediğin gibi, sadece masallarda olur. Gerçekten ne üzerine yoğunlaşabileceğini, elinden ne geldiğini düşün, onun üzerinden bir strateji kuralım.

Senin 200 doların az para değil ama bu parayı "belki tutar" diyerek reklama basmak kumardır. Dijitalden para kazanmak istiyorsan, cebindeki paradan önce kafandaki emeği satman lazım. Ya bir platformda (upwork, fiverr gibi) gerçek bir iş yapıp dolar bazlı hizmet vereceksin ya da gerçekten insanların "hayatımı kolaylaştırıyor" dediği bir dijital araç/içerik üreteceksin. Poster paylaşıp beklemek, dükkanı açıp sokağın başından bağırmaya benzer; eğer dükkanın içinde kimsenin işine yarayacak bir şey yoksa kimse içeri girmez.

Senin asıl sorunun sabırsızlık. "hadi hemen olsun" dediğin her an, o "hayal satanlar" için açık hedef haline gelirsin. Azerbaycan'da 600 dolar kazanıyor olman bir temeldir, o 200 doları ise kendine bir yetenek katmak için kullanmalısın, reklam vermek için değil. Grafik tasarım mı yapıyorsun? O zaman poster satma, o posterin nasıl yapılacağını veya o tasarımla bir markanın nasıl büyüyeceğini kanıtla. Legal ve dürüst yol budur birinin bir derdi var, sen o derdi çözüyorsun ve o da sana parasını veriyor. Bu kadar basit ama bir o kadar da emek isteyen bir süreç bu. Öyle uyuyarak para kazanma falan, senin de dediğin gibi, sadece masallarda olur. Gerçekten ne üzerine yoğunlaşabileceğini, elinden ne geldiğini düşün, onun üzerinden bir strateji kuralım.

Hocam bende poster satıyor olarak anladım ilk okuduğumda ama ikinci okuyuşta arkadaş poster hazırlayıp reklam vermiş olarak anladım.

Sizin anladığınız gibisiyle sizle aynı fikirdeyim.

Biraz sabırsızsın gibi geldi nerede reklam verdin? Ne kadar süredir pazarlardın? Hangi içerik üreticilerine reklam verdin? Ürün nedir?

Hocam aslında dropservicing başkasına işi devredip aradaki kârı almak gibi bir mantık kurmak istiyorum başlangıç olarak. Gelen parayı da zaten kendime yatıracağım.

Aslında hocam banka yüzünden Payoneer hesabım askıya alındı. Residental adresi göstermek için PDF'de editleme yaptım, Payoneer tespit etti hesap da gitti elimden. Nasıl açabilirim nasıl durumu açıklayabilirim adamlara bilemiyorum. Amaç bankaya durumu anlatmama rağmen adresi yazmamaları bu yola attı beni mecbur ama durumu adamlara kanıtlayamadım. Açmadılar onlar da nasıl olacak bilemiyorum. PayPal da mevcut değil Azerbaycan'da.

Son düzenleyen: Moderatör: