Bu iade konusundan başını en çok Amazon çekti, iade politikaları esnek diye zevkten iade eden vardı, hatta sırf ürünü almadan iade ediyor diye sürekli suistimal edildi. Artık öyle noktaya geldi ki en son iade hakları kalkacağını veya tekrardan gözden geçirilme duruma geldiler. Hiç son günler de Amazon küçük şeyleri dahil elinize bırakıyorlar mı? Artık istiyorlar, hatta bazen ürünü garantiye göndermek de istiyorlar. Alınan kusursuz ürünler iki el altında sıfır fiyatına yakın satıyorlar bazen de baya da uygun oluyor.
Her ne kadar satıcı kötü niyetli olsa da aynısı da müşteri içinde geçerli maalesef.

Yurtdışındaki esnafın günahı ne, o adamda versin aynı meblaya, neden belirtiyor open box olarak.

Bu iade konusundan başını en çok Amazon çekti, iade politikaları esnek diye zevkten iade eden vardı, hatta sırf ürünü almadan iade ediyor diye sürekli suistimal edildi. Artık öyle noktaya geldi ki en son iade hakları kalkacağını veya tekrardan gözden geçirilme duruma geldiler. Hiç son günler de Amazon küçük şeyleri dahil elinize bırakıyorlar mı? Artık istiyorlar, hatta bazen ürünü garantiye göndermek de istiyorlar. Alınan kusursuz ürünler iki el altında sıfır fiyatına yakın satıyorlar bazen de baya da uygun oluyor.
Bizzat esnaf olan da bu durumu savunuyor fark ettiysen, son kullanıcı da bunu savunuyor. Yani alan memnun satan memnun, biz neyi tartışıyoruz :D

Al sıfır parasına 2.el malı kardeşim, alan memnun satan memnun. Öyle olduğunu bilsem giderim yarı fiyata 2. el dizerim, aynı performansı da alırım. Sıfır aldığını zannediyorsun halbuki open box ürün.

En azından genelleme yapmadan ben kullanırım şeklinde söylesen yine problem yok. Test et kullan diyorsun.

PIN'leri kontrol edip MemTest yapardım, çalışıyorsa hiç sallamazdım.
Her neyse, kendi fikrimi paylaştım, hala diyorum. Ben sallamam böyle şeyleri. Belki de başka amaçla açıldı bakıldı. Bilemezsin. Çalışıyorsa çalışıyordur.
Ben sadece daha rahat davranırdım dedim, problem ne ve neden agresifsin?

Bana istediğini beyan ettiğin tarzda cevabı, sana 3 kere ayrı ayrı verdim ben zaten. Yukarıda kurduğun paragraflar beni ciddi anlamda çok rahatsız etti. Hala dakikalardır mesaj düzenliyorsun. Hiçbirisinin önemi yok, lütfen benimle interaksiyona girme.

Her ne kadar satıcı kötü niyetli olsa da aynısı da müşteri içinde geçerli maalesef.
Eğer open box ise ve tekrar satışa sunulacaksa son kullanıcı bunu bilmek zorunda, diğer türlüsü esnaflıktan çıkar. ABD'de bu durum böyle. Oradakiler de bantlayıp satsın o halde. Keyfinden alıp iade etmenin de önüne başka şekilde geçilsin, şu an açık kutu geldi diye tekrardan iade değişim ile uğraşacak adam mesela, belki işi gücü sekteye uğradı, o ne olacak.

Bana istediğini beyan ettiğin tarzda cevabı, sana 3 kere ayrı ayrı verdim ben zaten. Ayrıca kaldırılan mesajın beni ciddi anlamda çok fazla rahatsız etti. Hiçbirisinin önemi yok, lütfen benimle interaksiyona girme.
Dostum sen kimsin ki seninle interaksiyona gireyim, vasfın nedir, kime ne faydan dokunmuş. Hangi mesaj kaldırılmış inan ki bilgim yok, çok da umrumda değil. Boş yere tartışma dönderiyorsunuz, kimse kimsenin 2. el malını kullanmak zorunda değil, hala bunu savunup test et kullan diyorsunuz açık kutu gelmiş malı. Fazla söze gerek var mı.

Sen al kullan da başkasına tavsiye etme, benim derdim o.

RAM konusunda ahkam kesiyorsun mesela, ne deneyimin var RAM hakkında, az anlatma lütfunda bulunur musun, biz de bilgilenelim. Ne başardın mesela tam olarak.

Derdiniz nedir yani, vah tüh diyeceğiniz yerde, al kardeşim test et kullan diyebiliyorsunuz, ben buna anlam veremedim.

Açık konuşmak gerekirse maile geri bile dönmediler. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tekrar aradım, deneyimli bir arkadaş açtı telefonu. Kargo kodu ile bize gönderin dediler. Bende koli ile Yurtiçi Kargo gönderdim ürünü 1 saat önce. İade alacağım, bu firma içime hiç sinmedi. Ürün denildiği gibi test mi edildi, zorlandı mı, sorun mu var hiçbir şey bilemiyorsun bu durumda. Tamamen karavana. Çünkü net bir şey yok. Yoksa ben işin parasında kesinlikle değilim.

Ürünü getiren kargocu genç çok iyiydi tutanağını hazırlarım, şahit olurum abi dedi istersen. Helal olsun böyle gencolara. Video ve fotoğrafta var zaten. Neden böyle bir yöntem uyguladım, çünkü ilk defa bir firmadan alışveriş yapıyorsam içime sinmiyorsa detaylara önem veririm. RAM konusunda da çok şansızım malesef. Hepsiburada kendisinden RAM aldım RGB kısmı arızalı çıktı. İade aldılar. Lakin hem dijital olarak, hem yazılı olarak bu arızalıdır diye belirttim. Altını defalarca çizdim. Başkasına satılsın aman banane kardeşim demedim. Elimde de bunları klase ediyorum her zaman resimlerini ve evraklarını. Takıntılı değilim, dürüstlükten yanayım her zaman. Zarar edecek olsam bile.

Hepsiburada, Amazon, Trendyol bu sitelerden satıcı kendisi olduğu ürünlerde hiç böyle bir şey yaşamamıştım. 1 kere bile böyle ürün gelmedi, sık alışveriş yaparım. O yüzden hep tercihim onlardan yanaydı. Ben eski bir Hepsiburada çalışanıyım bu arada. Az çok işleyişi biliyorum. Tabi şartlar sık sık değişiyor, o yüzden artık kesin net ifadeler kullanmıyorum.

Mümkünse elden alacağım artık. Detaylı kontrol ederek. Rahatsız edici seviyeye ulaştı çünkü. Pahalı da olsa, aynı yolda devam. @Ayhan Dönmez

Hocam bir yandan haklısın okey katılıyorum. Lakin RGB sorunu vardır, başka bir sıkıntıya sahiptir. Kısa vadede ortaya bir şey çıkmayabilir. Şu anda hiçbir şey net değil. Abartmak için söylemedim, ama rahatsız etti beni bu durum. Birde sıfır ürün, biz böyle şeyler ile uğraşmamalıyız. Sinek küçüktür, mide bulandırır derler ya hani tam olarak o oldu. Şimdi sorun çıkmaz, daha sonra servise verirsin 1 ay uğraştırırlar adamı. Ben işlemleri hızlandırmak için mağazaya geleyim dedim hatta, uygun değilmiş. Biliyordum ama yine de şansımı deneyeyim dedim. Mesala ciddi paralar verip bu firmadan, pahalı bir ürün almam. En azından açılmış, kullanılmış, iade edilmiş, hazır sistemlerde denek olarak kullanılmış vs akla gelebilecek her şey için bunu belirtmeleri elzem bir durum. İnsanlar ona göre tercih eder en azından. Kafalarda soru işareti kalmaz. @GIRD4P

Arkadaşlar sakin olalım, bir firma için tartışmaya hiç gerek yok. Hepinizi seviyorum.

Eğer open box ise ve tekrar satışa sunulacaksa son kullanıcı bunu bilmek zorunda, diğer türlüsü esnaflıktan çıkar. ABD'de bu durum böyle. Oradakiler de bantlayıp satsın o halde. Keyfinden alıp iade etmenin de önüne başka şekilde geçilsin, şu an açık kutu geldi diye tekrardan iade değişim ile uğraşacak adam mesela, belki işi gücü sekteye uğradı, o ne olacak.
Evet, hem müşteri için de hem de satıcı içinde zor durum iade konusu. Hükümeti el atması lazım, ürün kusursuz ise bunu ispatlı şekilde yeniden satışa çıkabilir, zaten garanti sıkıntı olmuyor. Firmaya söylüyorsun garanti yeniden düzenliyorlar.
Ama test edilmemiş öylesine satılıyor ise 2.el altında satmaları lazım. Ürünü test etmemişsin, belgen yok bir şeyin yok ne haddine sıfır satman?
Mesela Amazon, bunları test ediyor. Yazıyor durumu ne halde olduğunu. Bazı şeyleri yapmak zor olduğunu sanmıyorum.

Amazon US üzerinden RAM modellerinden örnek gösterir misiniz hocam. Bu sürecin pozitif ilerlemesi için kanun çıkarılması gerekmekte, bunun içinde birlik olup imza toplayıp kanun dayatma ile başarabiliriz. Türkiye'deki güvensizlik bakış açısı ile hayatta kalınması zor olurdu, yinede dayatılan kanun herkese dayatılırsa herkes için pozitif alışveriş deneyimi olarak kalır. Bence firmaların yapması gereken yegane davranışlardan bir tanesi ürünü geri bantlamasının aksine bu ürünler test edilmiyor. Kullanıcı uğraşmasın diye test ederlerse kendi adlarına pozitif hamle olurdu ve hepimiz de tek bir ağızdan X firması kaliteli diyebilirdik. Dediğim gibi imza toplamadan adım atmak zor ki toplasak bile çözüm olur mu bilemiyorum.

@GIRD4P Burada şahsiyete yönelik bir durum yok, sen ya da bir başkası, forum yetkilisi de olur, biri bir yerde yanlış yapıyorsa dur demek lazım, nezaket çerçevesinde anlatmak lazım. Burada aşağılama durumu söz konusu değil, cerraha ameliyat yapmayı öğretmeye kalktın ve cevabını aldın. İçerlenecek bir durum da yok. Kiminle hangi konu hakkında konuştuğuna dikkat etmen gerekiyor. Açık kutu hiçbir mal kullanılmaması gerektiği gibi RAM mevzusunda hele asla yanaşılmamalı. Kendin alıp kullanıyorsan o senin tercihin, ona lafım yok. Bunu tavsiye eder hale gelmemiz çok problem.

Dostum sen kimsin ki seninle interaksiyona gireyim, vasfın nedir, kime ne faydan dokunmuş. Hangi mesaj kaldırılmış inan ki bilgim yok, çok da umrumda değil. Boş yere tartışma dönderiyorsunuz, kimse kimsenin 2. el malını kullanmak zorunda değil, hala bunu savunup test et kullan diyorsunuz açık kutu gelmiş malı. Fazla söze gerek var mı.
O kadar fazla mesaj düzenliyorsun ki XenForo'yu çatlattın, klaldırıldı sanmıştım. Bir ara görünmediler. Hala orada olmaları iyi, insanlar görsün. Dostun da değilim. Ben inatla sana nerede ne konumda olduğumu söylemeyeceğim, bu etik olmamasının yanında iğrenç bir tutum. Önce gizli satıcı, sonra son kullanıcı ilan ettin şimdi de "Sen kimsin ki?" diyorsun. Moralini bozmak için demiyorum, doktora görün. Circle Jerk yaratmaya da çalışma, kimsenin ağzına kapı bekçisi değilsin.

Hocam bir yandan haklısın okey katılıyorum. Lakin RGB sorunu vardır, başka bir sıkıntıya sahiptir. Kısa vadede ortaya bir şey çıkmayabilir. Şu anda hiçbir şey net değil. Abartmak için söylemedim, ama rahatsız etti beni bu durum. Birde sıfır ürün, biz böyle şeyler ile uğraşmamalıyız. Sinek küçüktür, mide bulandırır derler ya hani tam olarak o oldu. Şimdi sorun çıkmaz, daha sonra servise verirsin 1 ay uğraştırırlar adamı. Ben işlemleri hızlandırmak için mağazaya geleyim dedim hatta, uygun değilmiş. Biliyordum ama yine de şansımı deneyeyim dedim. Mesala ciddi paralar verip bu firmadan, pahalı bir ürün almam. En azından açılmış, kullanılmış, iade edilmiş, hazır sistemlerde denek olarak kullanılmış vs akla gelebilecek her şey için bunu belirtmeleri elzem bir durum. İnsanlar ona göre tercih eder en azından. Kafalarda soru işareti kalmaz. @GIRD4P
Ben fikriyatımı yukarıda belirttim. Özellikle "Ben şu şekil yapardım." dedim. Gerisi size kalmış.