O kadar fazla mesaj düzenliyorsun ki XenForo'yu çatlattın, klaldırıldı sanmıştım. Bir ara görünmediler. Hala orada olmaları iyi, insanlar görsün. Dostun da değilim. Ben inatla sana nerede ne konumda olduğumu söylemeyeceğim, bu etik olmamasının yanında iğrenç bir tutum. Önce gizli satıcı, sonra son kullanıcı ilan ettin şimdi de "Sen kimsin ki?" diyorsun. Moralini bozmak için demiyorum, doktora görün. Circle Jerk yaratmaya da çalışma, kimsenin ağzına kapı bekçisi değilsin.

Ben fikriyatımı yukarıda belirttim. Özellikle "Ben şu şekil yapardım." dedim. Gerisi size kalmış.
Konumun beni alakadar etmiyor, tekrar söylüyorum sen ya da bir başkası, açık kutu, bantlanmaya bile tenezzül edilmemiş bir ürünü test et, sıkıntı yoksa tak çalıştır diyorsa orada dur kardeşim derim. Kim olduğunun hiç önemi yok. Görüşüne saygı duyduğumu belirttim ama tavsiye etmemelisin böyle bir şeyi, o zaman görüş farklılıkları doğuyor. Boş yere konu uzuyor. Open box olduğu belirtilerek satılmalı. Aksi takdirde 2. ele yönelir insanlar.

Bu Gaming.gen.tr firmasını kötülemiyorum lakin, ürün alanlar kargo esnasında dikkatli şekilde kontrol etsinler. Bu öneriyi yapabilirim.

Vatan'dan monitör aldım. Test ettirdim, ölü pixel çıktı almadım. Daha sonra ürünü teşhire atıp, fiyatını düşürdüler. Başka ürünü soran insanlara ölü pixel var denildi mağazada. Böyle olması lazım aslında. Teşhire atılmalı böyle ürünler duruma göre.

RAM kolay arıza yapmıyor belki ama, yapınca da sinsi şekilde yapabiliyor. Bende oldu mesela XPG markasında. Marix hoca ile tespit ettik. Servise göndermek istedim önce aslında, direkt iade aldılar adamlar. Servisten iade isteyecektim gün sonunda.

Amazon üzerinden SSD aldım mesala, aynı ürünün altında ikinci el ile tasarruf et-yeni gibi ibaresi vardı. Velev ki böyle de yapılabilir. Bunu yapmak bence zor değildir. İnsanlar en azından ne aldığını, daha net bilir.

Ekran görüntüsü 2025-10-08 192516.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu Gaming.gen.tr firmasını kötülemiyorum lakin, ürün alanlar kargo esnasında dikkatli şekilde kontrol etsinler. Bu öneriyi yapabilirim.

Vatan'dan monitör aldım. Test ettirdim, ölü pixel çıktı almadım. Daha sonra ürünü teşhire atıp, fiyatını düşürdüler. Başka ürünü soran insanlara ölü pixel var denildi mağazada. Böyle olması lazım aslında. Teşhire atılmalı böyle ürünler duruma göre.

RAM kolay arıza yapmıyor belki ama, yapınca da sinsi şekilde yapabiliyor. Bende oldu mesela XPG markasında. Marix hoca ile tespit ettik. Servise göndermek istedim önce aslında, direkt iade aldılar adamlar. Servisten iade isteyecektim gün sonunda.

Amazon üzerinden SSD aldım mesala, aynı ürünün altında ikinci el ile tasarruf et-yeni gibi ibaresi vardı. Velev ki böyle de yapılabilir. Bunu yapmak bence zor değildir. İnsanlar en azından ne aldığını, daha net bilir.

Eki Görüntüle 190971
Başından beri bunu savunuyordum da, esnafı dahil, son kullanıcısı dahil, açık kutu gelmiş bantlanmamış ürünü dahi, tak kullan, test et sıkıntı yoksa yola devam et diyorlar. Başından beri buna karşı çıkıyorum, en sonda beni de haksız çıkardılar :D

Ben şimdi seni düşünüyorum, boş yere işin sekteye uğradı. Zaten problem yaşamıştın, şimdi bir de üstüne bu eklendi, bir daha o firmadan asla alışveriş yapmazsın mesela ki hakkın bu. Bu konuda tam olarak ne savunulmaya çalışıldı, açık kutu ürünü neden esnaf+kullanıcı dahil tak kullan sorunsuzsa diyor, anlam veremiyorum. 2v da veririm RAM'e, üstünü de çiğnerim, var mı kanıt, yok. Sadece kutu açık.

RAM'de sorun yaşanmaz diyor arkadaş da neye dayanarak bunu diyor, en basitinden SPD profil bozuk çıktı sende, EXPO açmayı tercih etmediğinden bu durumu fark etmedin yüksek ihtimalle. Herkes EXPO açmak zorunda da değil bu arada, EXPO'da bozuk olan bir kit, EXPO kapalıyken JEDEC'te de bir süre sonra patlıyor. @Eagles

Kızdığım nokta şu, anladığım kadarıyla otomobil hakkında bilgisin, ben sana bu konu hakkında ahkam kesiyor muyum yada kesebilir miyim, hayır. Senin kadar tecrübem yok. Ben de diyorum ki yıllardır bu işin içindeyim, uğraşıyorum, dibi de gördüm tepeyi de, ama gel gelelim yanlış anlaşılıyoruz. Tereciye tere satmaya çalışıyorlar.

Niye 2V verdin ki RAM'e sen şimdi? Dıdısının dıdısına dönüyor mesele. Kim niye uğraşsın bu kadar? Paranoya bu. Ayrıca RAM ile CPU zannettiğinden yakın çalışıyor. O voltajı yiyen RAM, IMC kanalından CPU'nun da belli noktalarını zortlatır. Öyle kafana göre RAM çatlatacak kadar elektrik verip sıyrılamazsın o işten. En azından teoride böyle, hiç denemedim. Sen denediysen aydınlat beni.

Her neyse, kendi fikrimi paylaştım, hala diyorum. Ben sallamam böyle şeyleri. Belki de başka amaçla açıldı bakıldı. Bilemezsin. Çalışıyorsa çalışıyordur.
DDR5'te VDD sadece DRAM IC'lere etki ediyor, 2.07'ye kadar abanabiliyorsun, işlemci ile hiç alakası yok. VDDQ da yine DRAM I/O hattı ile alakalı signaling voltaj, VDDIO ise VDDP ile IMC PHY etki ediyor, birbirine bağlantılı. Yani benim bahsettiğim voltaj, DRAM VDD. Bunu 2.07 verip RAM'ı bozmaktan hallice yapıp iade edebilirsin. Bu olay suistimal ediliyor olabilir, bu işle uğraşanlar el altından çok var. Forumlarda çok bulamazsın. Binning deniyor bu mevzuya.

@GIRD4P Biraz ağır konuşmuş olabilirim başta, onun sebebi senli benli konuşman. Yine de konu kapandı, nezaket çerçevesinde bir tartışma döndü, küfür/hakaret olmadığı müddetçe herkes istediğine istediğini desin. Farklı görüşler elbet olacak. Kimsenin kimseye bir şey atfettiği yok fakat açık kutu gelen ürünü hiç kimse kullanmak istemez. En basitinden SPD Hub bozuk çıktı, EXPO açılmadığı için çok sonradan fark edildi. Daha sonra RGB arızalandı vesaire. Her şey olabiliyorken teknoloji şans işiyken ekstra dikkatli olmak lazım. Biraz sinirli bir anıma denk gelmiş olabilirsin, fazla tepki göstermiş olabilirim, senli benli konuştuktan sonra böyle bir durum hasıl oldu. Başta da dediğim üzere hiç kimseyle sıkıntım yok, tartışmalar döner, unutulur gider. Önemli olan karşı tarafın işi görülsün. Şu an bahsi geçen kişinin işleri boş yere sekteye uğradı, firmaya olan güveni sarsıldı. 2 kere üst üste problem yaşamış oldu RAM konusunda.

Başından beri bunu savunuyordum da, esnafı dahil, son kullanıcısı dahil, açık kutu gelmiş bantlanmamış ürünü dahi, tak kullan, test et sıkıntı yoksa yola devam et diyorlar. Başından beri buna karşı çıkıyorum, en sonda beni de haksız çıkardılar :D

Ben şimdi seni düşünüyorum, boş yere işin sekteye uğradı. Zaten problem yaşamıştın, şimdi bir de üstüne bu eklendi, bir daha o firmadan asla alışveriş yapmazsın mesela ki hakkın bu. Bu konuda tam olarak ne savunulmaya çalışıldı, açık kutu ürünü neden esnaf+kullanıcı dahil tak kullan sorunsuzsa diyor, anlam veremiyorum. 2V da veririm RAM'e, üstünü de çiğnerim, var mı kanıt, yok. Sadece kutu açık.

RAM'de sorun yaşanmaz diyor arkadaş da neye dayanarak bunu diyor, en basitinden SPD profil bozuk çıktı sende, EXPO açmayı tercih etmediğinden bu durumu fark etmedin yüksek ihtimalle. Herkes EXPO açmak zorunda da değil bu arada, EXPO'da bozuk olan bir kit, EXPO kapalıyken JEDEC'te de bir süre sonra patlıyor. @Eagles

Kızdığım nokta şu, anladığım kadarıyla otomobil hakkında bilgisin, ben sana bu konu hakkında ahkam kesiyor muyum ya da kesebilir miyim, hayır. Senin kadar tecrübem yok. Ben de diyorum ki yıllardır bu işin içindeyim, uğraşıyorum, dibi de gördüm tepeyi de ama gel gelelim yanlış anlaşılıyoruz. Tereciye tere satmaya çalışıyorlar.

Hocam işlerim resmen patladı. Şu anda her an bozulabilecek bir bilgisayar kullanmak zorunda kalıyorum maalesef. Oyun, multimedya hayatımın %10'u bile değil. Gündelik çok yoğun işlerim oluyor. Şu olay en az 3-4 gün atacak beni geriye. Cuma günü hastane planlamam var mesela, yarıda kaldı. Ama adamlar hızlı kargo yapıyor, hakkını yemeyelim.

Sinir stres cabası. Bana kesiyorlar otomobil konusunda, ben çok üstelemiyorum hocam. Profiline bakıyorum gençtir, hatalar yapa yapa öğrenir deyip geçiyorum. Enerjimi yoksa tüketiyor. Yoksa insanız, tecrübeli bile olsak bazı konularda hatalar yapabiliriz. Mükemmel değiliz netice itibarıyla.

Diğer RAM'de oldu hocam işte. RGB bozuk tespiti yaptık, daha sonra başka sıkıntılarda çıkarır dedik. Ondan mütevellit önlem aldık. Bilemiyorsun ki ne olacak durumları. Şimdi RGB bozan, ilerleyen dönemlerde farklı bir şey çıkartabilir. İnsan emin olamıyor.

Sorun olmaz hocam, papatya çayı içeriz sakinleşiriz. @Ayhan Dönmez :D

Hocam işlerim resmen patladı. Şu anda her an bozulabilecek bir bilgisayar kullanmak zorunda kalıyorum maalesef. Oyun, multimedya hayatımın %10'u bile değil. Gündelik çok yoğun işlerim oluyor. Şu olay en az 3-4 gün atacak beni geriye. Cuma günü hastane planlamam var mesela, yarıda kaldı. Ama adamlar hızlı kargo yapıyor, hakkını yemeyelim.

Sinir stres cabası. Bana kesiyorlar otomobil konusunda, ben çok üstelemiyorum hocam. Profiline bakıyorum gençtir, hatalar yapa yapa öğrenir deyip geçiyorum. Enerjimi yoksa tüketiyor. Yoksa insanız, tecrübeli bile olsak bazı konularda hatalar yapabiliriz. Mükemmel değiliz netice itibarıyla.

Diğer RAM'de oldu hocam işte. RGB bozuk tespiti yaptık, daha sonra başka sıkıntılarda çıkarır dedik. Ondan mütevellit önlem aldık. Bilemiyorsun ki ne olacak durumları. Şimdi RGB bozan, ilerleyen dönemlerde farklı bir şey çıkartabilir. İnsan emin olamıyor.

Hocam merak ettiğim kısım, ürünü direkt iade olarak mı aldılar yoksa inceleme olarak mı? Yani ürünün arkasında duracaklar mı merak ettim.

Teknoloji fazlasıyla şans işi, hal böyleyken işi şansa bırakmamak lazım, tetikte olmak gerekiyor. Bu ürün eline kalabilirdi yoksa dikkatsiz davransaydın. Bu sefer firma yine arkasında durur muydu, tartışılır açıkçası. Çok nahoş bir durum. Hal böyleyken test et, sorun yoksa kullan demek çok çok yanlış. Hem senli benli muhabbet, hem de bu tarz bir öneri gelince ben de biraz fazla tepki gösterdim. Bu işin içindeyim, neyin ne olduğuna hakimim, yanlış görünce kendimi zapt edemiyorum, mevzu bundan ibaret. Karşı taraf da esnaf+kullanıcı üstelemeye devam ediyorsa bana da başka çare kalmıyor malesef. Görüş ayrılıkları olacak da, en basitinden SPD kontrolcü bozuk çıktı sende, RGB bir süre sonra arıza verdi, EXPO dahi belki açamaz konuma geldin, ilerleyen dönemde 4800 MT/s JEDEC kullanırken bile patlamayacağının garantisi yok. İşin gücün sekteye uğradı, say say bitmez. Firmalar ürünü elinden çıkarmaya bakıyor, senin şu anki durumun onların umrunda değil ki. @Eagles

Hocam merak ettiğim kısım, ürünü direkt iade olarak mı aldılar yoksa inceleme olarak mı? Yani ürünün arkasında duracaklar mı merak ettim.

Hocam sonradan görüştüğüm kişi pek şaşırmadı bunları söyleyince. Oda beni şaşırttı mesela. Siz gönderin duruma göre değişimde yapabiliriz, para iadesi de yapabiliriz dediler. Sıkıntı olmaz dediler. Flu konuştu açıkçası bana kargo kodu veren kişi. Lakin meselenin ana teması aslında RAM değil. Açılmış, kullanılmış, kontrol edilmiş, teste girmiş, vitrin ürünler, hazır sistemlerden çıkan parçalar vs kullanıcıya satılırken bilgilendirme yapılması. Eğer yapmıyorlarsa, orada sıkıntı var demektir. Müşterinin bunları bilmeye hakkı var. Yoksa kesin şudur yine diyemem. Bu konudan müzdarip bir çok kişi var mış zaten.

Ekran görüntüsü 2025-10-08 203730.webp

Teknoloji fazlasıyla şans işi, hal böyleyken işi şansa bırakmamak lazım, tetikte olmak gerekiyor. Bu ürün eline kalabilirdi yoksa dikkatsiz davransaydın. Bu sefer firma yine arkasında durur muydu, tartışılır açıkçası. Çok nahoş bir durum. Hal böyleyken test et, sorun yoksa kullan demek çok çok yanlış. Hem senli benli muhabbet, hem de bu tarz bir öneri gelince ben de biraz fazla tepki gösterdim. Bu işin içindeyim, neyin ne olduğuna hakimim, yanlış görünce kendimi zapt edemiyorum, mevzu bundan ibaret. Karşı taraf da esnaf+kullanıcı üstelemeye devam ediyorsa bana da başka çare kalmıyor maalesef. Görüş ayrılıkları olacak da, en basitinden SPD kontrolcü bozuk çıktı sende, RGB bir süre sonra arıza verdi, EXPO dahi belki açamaz konuma geldin, ilerleyen dönemde 4800 MT/s JEDEC kullanırken bile patlamayacağının garantisi yok. İşin gücün sekteye uğradı, say say bitmez. Firmalar ürünü elinden çıkarmaya bakıyor, senin şu anki durumun onların umurunda değil ki. @Eagles
Ben de merak ediyorum hocam neler olacak. Hızlı mı aksiyon alacaklar, bekletecekler mi? Güven zor kazanılan, kolay kaybedilen bir şey bilirsin. Ben pimpirikli değilim, şu olaydan sonra biraz olmaya başlayacağım bu gidişle. Neye güveneceğimizi şaşırıyoruz bu memlekette. Zaten önümüzdeki ay durumları düzeltince, bir çift RAM daha alacağım hocam. Belki bir tane yedek 32 GB alırım. Yedek dursun. Başıma dert oldu DDR5 RAM olayları. 🤣

Son düzenleme:
Yazılanların hepsini okuyamadım. Konudan bağımsız; gönderdiğiniz bu RAM'ler farklı bir hazır sistemde anakarta kurulu olarak gönderilecek. Hazır sistem almış olsaydık eğer fark etme şansımız olamazdı. Ekran kartı dahil tüm bileşenleri açarak sisteme kuruyor ve test ederek, daha sonra ekran kartını sökerek kutu ile gönderiyorlar. Aldığınız bu ürünün güvenlik etiketi kapalı olmalıydı, tüketici olarak bu şekilde gelmesini isterdim.

Yazılanların hepsini okuyamadım. Konudan bağımsız; gönderdiğiniz bu RAM'ler farklı bir hazır sistemde anakarta kurulu olarak gönderilecek. Hazır sistem almış olsaydık eğer fark etme şansımız olamazdı. Ekran kartı dahil tüm bileşenleri açarak sisteme kuruyor ve test ederek, daha sonra ekran kartını sökerek kutu ile gönderiyorlar. Aldığınız bu ürünün güvenlik etiketi kapalı olmalıydı, tüketici olarak bu şekilde gelmesini isterdim.

Konu biraz yoğunlaştı evet haklısınız. Az önce aradım ürün teknik servislerinde incelendikten sonra, bana geri dönüş yapılacakmış. Yani aksi bir karar verip, kolay iadenin önüne de geçebilir gibi geliyor bu firma. Durumu takip edebileceğiniz bir sistemleri yokmuş. Tabiri caizse verdiğim paramı kolay iade yöntemi ile kurtarmaya çalışıyorum. Sistemleri de ağır, pazartesi bakacağız diyorlar perşembe aldıkları ürüne. Dediğiniz kısım gibi olabilir, onu da ihtimaller dahilinde değerlendirdik. Müşteri hizmetlerini hiç ama hiç beğenmedim. Çok kötü bir deneyim gerçekten.