1449

Üstün
Güzel tempolu ders çalışıyorum. Hayalim, bilgisayar alanında iş yapmak. Yazılımın önü kapandı mı? Sayısal öğrencisiyim. Matematiğim çok iyi ama fenim iyi değil. Fen olmayan bir bölüm istiyorum. Fen netlerim iyi çalıştığım için ama harbiden de kafam fene basmıyor. Ne okumalıyım?

Fen'e ilgin yok ve diş düşünüyorsun? Lisede gördüğün biyoloji, biyoloji bile değil. Şimdiden fen sevmeyen birisi sağlık bölümü asla okuyamaz. Matematiği iyi olduğu için tıpa gidip üçüncü senede bölüm değiştiren arkadaşımı hatırlattın bana. Bu konu çocuk oyuncağı değil, ne istediğinize karar verip öyle ilerleyin.

Bence bunları sınav sonrasına bırak. Çünkü tanıştığım birkaç kişide senin gibi mühendislik istiyordu sonra puanları yetince tıpa geldiler. 8 aya fikirler değişebilir. Sen alabileceğin en iyi puanı al.

Ağır biyoloji var orada haberin olsun.

Bence bunları sınav sonrasına bırak. Çünkü tanıştığım birkaç kişide senin gibi mühendislik istiyordu sonra puanları yetince tıpa geldiler. 8 aya fikirler değişebilir. Sen alabileceğin en iyi puanı al.

Ağır biyoloji var orada haberin olsun.
Fen'e ilgin yok ve diş düşünüyorsun? Lisede gördüğün biyoloji, biyoloji bile değil. Şimdiden fen sevmeyen birisi sağlık bölümü asla okuyamaz. Matematiği iyi olduğu için tıpa gidip üçüncü senede bölüm değiştiren arkadaşımı hatırlattın bana. Bu konu çocuk oyuncağı değil, ne istediğinize karar verip öyle ilerleyin.
Sınavdan sonra kararlaştıracağım hocam teşekkür ederim cevapladığınız için.

Ancak bir hayaliniz olsun öncesinde motivasyon amaçlı. Bunu belirtmeden geçmiyim dedim.
Hayalim yazılımcı olmak. İlk başlarda mezun olduktan sonra kendimi geliştiririm C++, makine dili falan öğrenirim. Yırtdışına gidip gelirim sonra evde home office ile hem yazılım yapıp satarım hem de yeni bir dağıtım üzerinde çalışırım Arch gibi kendi başına ayrı bir dağıtım yapma hayalim var.
Ama sorun şu, ileride yazılımın önü kapanır mı? Yapay zeka devralacak diyorlar doğru mu?

Hayalim yazılımcı olmak. İlk başlarda mezun olduktan sonra kendimi geliştiririm C++, makine dili falan öğrenirim. Yırtdışına gidip gelirim sonra evde Home Office ile hem yazılım yapıp satarım hem de yeni bir dağıtım üzerinde çalışırım Arch gibi kendi başına ayrı bir dağıtım yapma hayalim var.
Ama sorun şu, ileride yazılımın önü kapanır mı? Yapay zeka devralacak diyorlar doğru mu?

Şu an çoğu doktorun işi bile tehlikede yapay zeka yüzünden. Tehlikede olmayan sektör çok az. Neredeyse 5 yıl var o zamana kadar AI nereye gelir bilemeyiz.