emre44

Uzman
Sayısaldan ilk 100K ile bölüm önerileri yapar mısınız? Büyük şehirlerde kira masrafını çıkartabileceğimi düşünmüyorum. Onu da geçtim, büyük şehirlere muhtemelen puanım da yetmez.

Sayısaldan ilk 100K ile bölüm önerileri yapar mısınız? Büyük şehirlerde kira masrafını çıkartabileceğimi düşünmüyorum. Onu da geçtim, büyük şehirlere muhtemelen puanım da yetmez.

Hocam galeriden araba secer gibi bolum mu secicen Allah askina. Sececegin bolum hayatinin geri kalan ortalama 50-60 yilini gecirecegin meslegin olacak. Cok iyi dusunup karar vermen lazim. Ben sana derim bilgisayar muhendisligi makine muhendisligi yaz. Ancak Bolu'me bir gidersin hiç sevmezsin mesela.

Arkadaşlar tabikide bu konudaki rastgele önerilere göre bölüm seçmeyeceğim. Özellikle önerdiğiniz geleceği açık bölüm varsa araştırma listeme ekleyeceğim.

Sınava daha 10 gün var, bunları düşünmek için çok erken. Bunları düşüneceğinize AYT mat kasın.
Teşekkür ederim zaten kafamı bulandırmıyorum ama YKS'den sonraki gün işe başlayacağım ne kadar düşünecek vaktim olur bilemiyorum.

Hukuk ya da Tıp dışında bir bölüm tercih etmeni önermem.
İkisinin de devlet güvencesi ve sosyal hakları mevcut.
Örneğin, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği seçersen, büyük ihtimalle işsiz kalabilirsin ve sosyal hakların da olmayabilir.
Özellikle bilişim ve yazılım sektöründe ciddi bir işsizlik söz konusu. Mezunların büyük kısmı ya kendi işini kuramıyor ya da farklı alanlarda çalışmak zorunda kalıyor.
100 binlik sıralamanı iyi değerlendirmen gerektiğini düşünüyorum.

Hukuk ya da Tıp dışında bir bölüm tercih etmeni önermem.
İkisinin de devlet güvencesi ve sosyal hakları mevcut.
Örneğin, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği seçersen, büyük ihtimalle işsiz kalabilirsin ve sosyal hakların da olmayabilir.
Özellikle bilişim ve yazılım sektöründe ciddi bir işsizlik söz konusu. Mezunların büyük kısmı ya kendi işini kuramıyor ya da farklı alanlarda çalışmak zorunda kalıyor.
100 binlik sıralamanı iyi değerlendirmen gerektiğini düşünüyorum.
Evet onu bende fark ettim. Elektrik nasıldır sizce? 9. sınıfı meslek lisesinde yenilenebilir enerji okudum o alandan devam etsem olur mu sence?

Bu bölümlere bak dünyada özellikle savaşlar arttıkça havacılığın değeri artıyor veya gemi inşaatı da çok önemli ülkemizin yatırımları çok. İncelersen ikisinin sıralaması sürekli artmış.

https://unipedia.co/bolumler/havacilik-elektrik-ve-elektronigi/taban-puanlari-ve-basari-siralamalari
https://unipedia.co/bolumler/gemi-i...disligi/taban-puanlari-ve-basari-siralamalari
Uçak motordan daha mı mantıklıdır bu o daha yüksek aslinda