I. Devletin şekli
MADDE 1- Türkiye Devleti bir Cumhuriyettir.
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
III. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti
MADDE 3- Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “İstiklal Marşı”dır.
Başkenti Ankara’dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler
MADDE 4- Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Hayır, durmuyor. Bir üstümdeki mesaj cevabı vermiş.(!)
Ona ceza, buna ceza. Bu da şey anlayışına yakın durmuyor mu, şeriat?
%100 olarak katılıyorum, tam da ben açacaktım konuyu.
Laik Türkiye cumhuriyetinde yaşadığımız bu topraklar içerisinde şeriat savunucuları ve şeriat denilen yönetim biçiminin ülkemize getirilmesini savunan herkesin forumdan çıkartılması gerek.
Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti laiktir, değiştirilmesi veya değiştirilmesi teklif dahi edilmesi ana yasal olarak çok büyük bir suçtur.
ı. Devletin şekli.
Madde 1- Türkiye devleti bir cumhuriyettir.
ıı. Cumhuriyetin nitelikleri.
Madde 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk devletidir.
ııı. Devletin bütünlüğü, resmî dili, bayrağı, millî marşı ve başkenti.
Madde 3- Türkiye devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili türkçedir.
Bayrağı, şekli kanununda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.
Millî marşı “istiklal marşı”dır.
Başkenti Ankara'dır.
IV. Değiştirilemeyecek hükümler.
Madde 4- anayasanın 1 inci maddesindeki devletin şeklinin cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.
Katılıyorum.(!)
Ona ceza, buna ceza. Bu da şey anlayışına yakın durmuyor mu, şeriat?
Maalesef bu konunun tartışılmaya açık olduğunu düşünmüyorum, Türkiye Cumhuriyetinde böyle bir şey tartışmamalı, şeriat konusunda fikirlerini belirtebilir insanlar ancak onu savunanlar ve özellikle gelmesini isteyenlerin kesinlikle yasaklanması yönünde düşünüyorum, ayrıca hukuksal olarak yasak bir şey şeriatın gelmesini istemek.Evet haklısınız ama bu forumun en sevdiğim özelliği özgürlükçü olması. En azından bu konu açılabiliyor. Yeşil sitede muhalif herhangi bir konu bile açamıyorsunuz. Bu yüzden yasaklamayı ve kaldırmayı uygun görmüyorum.
Katılıyorum.
Techolay'da Pol Pot tipi bir yönetim şart.Forumda şeriatı destekleyenlere ceza verilmeli. Anayasaya karşı olanları forumda görmek kötü, zaten her konuda da tartışma çıkarıyorlar.
Saygı çerçevesi içinde bütün fikirler savunulabilir ve tartışılabilir. Sonuçta laik bir ülkedeyiz. Eğer saygı çerçevesini aşan bir durum yaşanıyorsa raporlayabilirsiniz.Maalesef bu konunun tartışılmaya açık olduğunu düşünmüyorum, Türkiye Cumhuriyetinde böyle bir şey tartışmamalı, şeriat konusunda fikirlerini belirtebilir insanlar ancak onu savunanlar ve özellikle gelmesini isteyenlerin kesinlikle yasaklanması yönünde düşünüyorum, ayrıca hukuksal olarak yasak bir şey şeriatın gelmesini istemek.
Laik bir ülkedeyiz fakat şeriat istemek anayasaya karşı. Ayrıca şeriat herhangi bir din değil.Saygı çerçevesi içinde bütün fikirler savunulabilir ve tartışılabilir. Sonuçta laik bir ülkedeyiz. Eğer saygı çerçevesini aşan bir durum yaşanıyorsa raporlayabilirsiniz.