439

Becerikli
Makaleler
1
Merhaba. Ses tonu zevklerinin ülkeden ülkeye değiştiğini düşünüyor musunuz? Mesela şu tarzda bir ses rengini Türkiye'de sevecek pek insan yok diyebiliriz.

Bu da benim sesim:

Benim de sesim bunun gibi ancak Türkiye'de ortalama bir ses olarak görülebilir. Ülkemizdeki insanlar, daha kalın ve daha erkeksi tonlara alışmış durumda. Mesela zamanında Japonya'daki bir stüdyoya, Japonca söylediğim bazı şarkıları atmıştım ve bana "Japonlar için çekici bir ses renginiz var ancak Japonca öğrenmelisiniz." demişti.

Çin, Hong Kong ve Japonya ve hemen hemen birçok Doğu Asya ülkesine daha çok uyuyor sesim nedense. Bir şarkıyı Türkçe söylediğim zaman mı yoksa Japonca ve Çince söylediğim zaman mı daha çok yakışıyor diye kıyaslama yapınca, Japonca söyleyince bir şarkıyı, sesim neredeyse Kana-Boon gibi duyuluyor. Üstelik, KANA-BOON çok albüm satmıştır ve çok popüler bir sanatçıdır en azından Japonya'da... Naruto denen animenin şarkılarını söylemiştir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu tarz şeylerin beğenilmesinin en büyük etkeni yapımlar, Naruto'nun müziği olduğundan bu kadar değer görmüştür.

Bunun dışında sanatın, ses tonu zevkinin ırkla pek alakası yok. Kültür farkı olur, aşina olunanlar ağır basar genelde, İsveçli adama ilahi/arabesk açarsan bu ne der.