Ağzına sigara sürmemiş insanlar yorum yapmasın lütfen. Komik oluyor.
Profesyonel destek almanı öneririm. Zor iş, kolay gelsin.
Hocam zamanla alışılan dengeyi düzeltmek yapılabilecek en doğru hamle olacaktır. Direkt değil ancak hızlı bir şekilde azaltarak gitmek ileride tekrar başlama sorununa da daha iyi gelir.Yaklaşık 5 yılın ardından ilk defa sigarayı bırakmayı düşündüm karar verdim hayata geçirdim. düşündüğümden daha çok zorladı büyük bir boşlukta gibi hissediyorum. bu boşluğu doldurabilmek için ne yapabilirim? Örneğin iştahla yemek yemek artık anlamsız geliyor üzerinden sigara yakmicaksam yemenin ne anlamı var. Aşırı fazla krize giriyorum ilk gün olduğu için bunlar normal diyeceksiniz belki ama fizyolojik yoksunluk belirtileri hariç psikolojik olarak inanılmaz bağımlıydım bazen sigarasız bir hayat düşünemezdim. Tabex diye bir ilaç var acaba kullanmalı mıyım?
Champix ilacını ben de duydum araştırırken. Yasaklanmış duyduğum gibi eczanelere koştum hiçbir eczane de yok yüksek ihtimal yasaklanmış. Yerine tabex kullanmayı düşünüyorum. Ayrıyeten champix ilacındansa tabex daha etkili sanırım bir yazar bahsettiğiniz ilacı denemiş fakat başarısız olmuş. Tabex ile bırakmış.
Genellikle hafif sigaralar tercih ederim. Tütün içince tabiri caizse tiksineceğimi düşünüyorum. Uzun Parliament'ten tut uzun Winston falan dolaştım bir ara ağır geldiydi. Sonra Slim geçtim Winston compact, 2 ay compact içtim sıktı derken bırakma kararı aldım. Uzun geçecektim tekrar.
Arkadaşlar bir şey deneyimledim sanırım sigara kan dolaşımını önemli ölçüde etkiliyor yani bozuyor ellerim içmeden önce sıcaktı şimdi buz gibi. Ve hep hava aşırı sıcak olmadığı sürece ellerim soğuk oluyor. Ben kansızlık ( anemi ) nedeniyle bu durumu yaşadığımı zannediyordum fakat sigaradanmış.
Eywallah. Kolaysa bağımlı olmadan yorum yapanların başına gelsin ne diyelimAğzına sigara sürmemiş insanlar yorum yapmasın lütfen. Komik oluyor.Profesyonel destek almanı öneririm. Zor iş, kolay gelsin.
Ailem sigara kullanmama karşı değil zaman zaman pederin karşısında da içtiğim olmuştur bir şey demiyor.Tütünü dene bir eğer evliysen veya aile evinde yaşıyorsan ailene söyle bırakmak istediğini eğer sigara içtiğini bilmiyorlarsa söyle kızsınlar gerekirse şiddet uygulasınlarki dersini al bir daha içmeye yeltenme.
Daha yeni yaktım bu gün ilk dalım bir de gece içeceğim. azaltma konusunda başaralıyım diyebilirim. sonunda bırakabileceğime inanıyorum.Dostum seni rahatlatıyorsa azalt sigarayı 10 dal içiyorsan 5 dala düşür. Yediğin gıdalar o kadar yapayki sigaradan daha çok zarar veriyor.
Maalesef sigarayı azaltarak bırakamazsın. Günde içtiğin beş dal haftaya 15 dala döner. 10 sene içtim, beş kere bırakmaya çalıştım bende altıncıda başardım. Bıçak gibi keseceksin başka yolu yok. Yapabiliyorsan spor yap, koşu yap yavaş yavaş başla. Zamanla ciğerlerinin temizlendiğini hissedersin. Zamanında ilaçla da bırakan arkadaşlarım olmuştu ama hangi ilaç bilmiyorum.Daha yeni yaktım bu gün ilk dalım bir de gece içeceğim. azaltma konusunda başaralıyım diyebilirim. sonunda bırakabileceğime inanıyorum.
Vücut nikotin ister baş ağrısı yapar. En büyük sorun budur zaten. İkincisi de el alışkanlığı. Sigara kullananlar farkına varmayabilir fakat bıraktıktan sonra ellerini böyle boşlukta hissederler sürekli. Buna el tiryakiliği de denebilir.Sigara diye bir şey yokmuş gibi davran. Canın sigara mı çekti, yok ki öyle bir şey.![]()
Azaltarak bırakamadım ben. Çünkü gene içiyorsun. İlaç kullanmana da gerek yok. Bir gün içme. İçmezsen bırakırsın zaten.Hocam öncelikle bıraktığınız için tebrik ederim, büyük irade gerektiren bir şey. Bence azaltarak bırakmak en mantıklısı karar verdikten sonra her gün içtiğin miktardan azaltarak gidip kesmek iyi olur diye düşünüyorum. bu sayede belki ilaca gerek kalmaz.
Bir kere içtiğinde bile geçerli hocam değişmiyorGünde 4 paket sigara içerseniz tabii ki çöp yığını gibi tatla uyanırsınız. Seninkide çok fazlaymış ne ettin ya.![]()
Bu gün tamamen kesicem içmeyi. Gündüzleri bir sıkıntı yok bir şekilde zihnimi farklı aktiviteler ile meşgul etmeyi başarabiliyorum. Asıl sıkıntı gece başlıyor inanılmaz canım çekiyor.Maalesef sigarayı azaltarak bırakamazsın. Günde içtiğin beş dal haftaya 15 dala döner. 10 sene içtim, beş kere bırakmaya çalıştım bende altıncıda başardım. Bıçak gibi keseceksin başka yolu yok. Yapabiliyorsan spor yap, koşu yap yavaş yavaş başla. Zamanla ciğerlerinin temizlendiğini hissedersin. Zamanında ilaçla da bırakan arkadaşlarım olmuştu ama hangi ilaç bilmiyorum.
Bırakmayı bu kadar istiyorsan zaten 1-0 öndesin hocam. İlk 3-4 hafta zorla kendini sonra zaten sonra nasıl olduğunu anlamadan o yoksunluk gidecek merak etme. El alışkanlıkları kalacak onlarıda zamanla atlatırsın. Ama en önemlisi ne yaparsan yap SAKIN "bir tane yakayım nasıl olsa başlamam" hatasına düşme. Emin ol ertesi gün başlarsın inan. Ben önceki bırakma denemelerimde hep o hata yüzünden tekrar başladım.Bu gün tamamen kesicem içmeyi. Gündüzleri bir sıkıntı yok bir şekilde zihnimi farklı aktiviteler ile meşgul etmeyi başarabiliyorum. Asıl sıkıntı gece başlıyor inanılmaz canım çekiyor.