Konu Başlıkları Gizle
Selam dostlar.
Sizin için hafif ve eğlenceli bir rehber hazırlayacağım. Yorumlarda buluşalım, herkesi beklerim.
Sizin için hafif ve eğlenceli bir rehber hazırlayacağım. Yorumlarda buluşalım, herkesi beklerim.
Marka Algısı
Yani şimdi bazı markalar bayağı popüler. Ama popüler markalardan memnuniyet kadar şikâyet de çok. Benim de memnun olmadıklarım oldu. Ben silecekte markaya çok takılı kalınmasını önermiyorum, onların da sebeplerini bilgi ve deneyimlerime göre tek tek açıklayacağım. Neden markaya göre tercih yapmamanız gerektiğinin birden fazla sebebi var çünkü.
Kullanılmasa Bile Yıpranma
Aracın sileceklerini kullanmasanız bile beklediği yerde ömrü dolan parçalardan bir tanesidir. Günümüzde düşen kalite algısını da hesaba katarsak 1-2 senede bir değiştirilmesi taraftarıyım, tabii durumu kontrol edilerek. Sadece sıcak soğuk gördüğü zaman bile gevrediği oluyor bu ürünlerin, sonuçta kauçuk maddeler bunlar. Bu yüzden aşırı iyi bir silecek de alsanız ani sıcaklık değişimleri bozacaktır yapısını. Çok para harcamayı mantıklı bulmadığım sebeplerden bir tanesi doğal olarak bu.
Boyut ve Tip Seçimi
Artık klasik silecek çok tercih edilmiyor. Muz tipi silecekler çok daha homojen temizlik yapıyor bana göre, ama yine de arabaya göre tercih etmek lazım. Eski nesil arabalara bazı klasik silecekler daha uygun olabiliyor ve cama tam oturuyor. Bu ürünleri aldıktan sonra kutunun içini iyice kontrol edin, bazen parçalar eksik olabiliyor çünkü her parçası her arabaya oturmuyor. Aldığınız silecek ne büyük ne de küçük olmalı. Büyük silecek direkt köşelerine çarpacaktır, küçük silecek ise camda oturmayıp küçük bir alanı temizler ve aracınızda gereksiz iz bırakır. Alırken milimetre kontrolü yapmayı unutmayın lütfen.
Katkı Maddeleri
Silecek suyunu çeşmeden doldurmayın. Ben pet şişe su satın alıp koyarım, 22 senedir bir tane arabamın silecek fıskiye memeleri bile tıkanmadı henüz. Çeşme suları kireçli olur genelde ve su püskürtme memelerini iğne ile açmak zorunda kalırsınız. Oto cam suyu temizleme sıvılarından da suya ek olarak eklemenizi öneriyorum. Tek başına su yeterli gelmeyebilir. Kullandığınız bölgeye göre dört mevsim kullanabilirsiniz. Oturduğum bölge aşırı soğuk olmadığı için genelde dört mevsim cam temizleme sıvısı kullanırım. Bu, sizin lokasyonunuza bağlı biraz tabii.
Fiyat Tercihi
Çok para vereceğinize aynı paraya 2 adet silecek alın, çoğu durumda daha mantıklı. Neden çok para harcanmamasını yukarıda belirttim. Kalite ve uzun ömürlülükten yana olmama rağmen sileceklerde aynı şeyi düşünemiyorum, hızlı yıpranıyorlar artık. Ben artık gidiyorum, rastgele bir marka 2-3 tane alıyorum, atıyorum kenara. 6-7 ayda bir değiştiriyorum. Bunlar benim kişisel deneyimlerim tabii, çok para verip daha iyilerini alıp uzun süreler kullananlar elbet olacaktır.
Son Sözler
Özellikle yıpranmış silecekleri kullanmayın çünkü camınızı çizecektir. Küçük detaylar bazen büyük kazançlar sağlayabilir. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkür ediyorum, iyi sosyaller dilerim.