BaylanSkoll

Uzman
Merhaba, Sinerji'nin resmi sayfasından "Patriot 32 GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000MHz CL30 DDR5 RAM (pVV532G600C30k)" ürününü "5 Ekim 2024" tarihinde sipariş ettim. Ürün "9 Ekim 2024" tarihinde Sürat Kargo ile elime ulaştı. Yeni sistemimin parçalarını bir araya getirip kontrolü sağladığımda görüntü alamadım. Sonra kademe kademe gidip kontrol ettiğimde RAM'in bir modülünde sistem görüntü verirken diğer modülünde görüntü vermiyordu. Bu testi 4-5 defa tekrarlayıp kontrol ettim. Her işlem sonrası CMOS resetleyip daha sonra kontrolünü sağladık. RAM'in bir modülünün bozuk olduğunu anladıktan sonra "10 Ekim 2024" tarihinde Sinerji ile iletişime geçip değişim talebinde bulundum. Aramızda geçen diyalog aşağıda alıntı kutusunda adım adım verdim. sipariş no ve kargo anlaşma kodlarını "X" olarak gizledim.

siz
Web sayfanızdan sipariş no: Xxxxxxxxxx ile 2x16 RAM aldım. RAM'lerin ikisini sisteme taktığımda ekran gelmedi. BIOS Update yapttıkan sonra bile tepki alamadım. Daha sonra tek tek denediğimde bir tane RAM'de görüntü verirken diğer RAM'de görüntü vermedi. CMOS reset dahil her şeyi yapmamıza rağmen sonuç alamadık. Muhtemelen RAM'lerden biri arızalı. Ramlerin değişimini talep ediyorum.

Anakart= ASUS TUF gaming B650M-Plus
İşlemci= RyzEN7800X3D.

11 gün önce - 10 Ekim 2024 perşembe 11:32
Genişletmek için tıkla...

talha g.
Merhaba,

Ürününüz marka garantili olduğundan yetkili servisi görmesi gerekmektedir iade, değişim, onarım işlemlerini sadece yetkili servisi belirlemektedir. Sürecin daha hızlı ilerlemesi için ürünü oksid bilişim yetkili servisi ile görüşüp durumu belirtip gönderebilirsiniz. Gönderemezseniz durumu belirtiniz yardımcı olayım size.

Oksid bilişim yetkili servisi: (0212) 347 70 90.

Not: Çözüldü diye sizlere bildirim ulaşıyor cevap verdikçe otomatik bildirim gibi bir durum. Siz tekrar dilediğiniz zaman yanıtla yapabilirsiniz ilgilenirim.

11 gün önce - 10 Ekim 2024 perşembe 16:45

siz
Yeni aldığım ürün bozuk çıkıyor ve bununla ben mi uğraşmak zorunda kalıyorum. Bu nasıl bir anlayıştır? Web sayfanıza bilgi notu düşseniz 6 saat mesaja dönmenizi beklemezdik. Bari ürünü size gönderelim siz yetkili servise gönderip dönüşünü bekleyip ürün değişimini yapın. Ancak onu yapmaktan bile acizsiniz.

10 gün önce - 10 Ekim 2024 perşembe 19:50

talha g.
Merhaba,

Ürünü aşağıda belirttiğim şekilde ürünü tarafımıza gönderim sağlamanızı rica ediyorum.

Ürün bizlere ulaştıktan sonra 3 veya 5 iş günü içerisinde servise gönderim sağlanacak olup servis süreci ürün marka garantisi olan yetkili servisine ulaştıktan sonra başlayacaktır.

Ürünü kendi kutusunda kutu içeriği eksiksiz ve ekstra korunaklı kutu içerisinde sitemizde bulunan depo adresimize kargo ücreti ödemeyerek Sürat Kargo ile gönderiniz ürün marka garantili olduğundan servise yönlendirme sağlayıp sonuçlandırıp yardımcı olalım size.
Ürünle birlikte bir not kağıdına yaşamış olduğunuz hatayı arızayı ve talebinizi belirtmenizi rica ediyorum.

Depo: Yukarı dudullu mAh. Necip fazıl bulvarı, keyap sitesi b blok No:44/24
Ümraniye/İstanbul.

Sürat Kargo anlaşma kodu: Xxxxxxxxxx.
Sürat Kargo dışında herhangi bir farklı kargo ile gönderimler teslim alınmamaktadır.
Not: Paketlenmemiş güzel sarılmamış ürünleriniz depomuz tarafından teslim alınmayacaktır.

Sizlerden ricam kargo teslim sonrası takip numaranızı alabilirsiniz ve teslim edildi edilmedi bilgisini bu şekilde görüntüleyebilirsiniz. İlerleyen süreçte ürünle ilgili buradan durum sorgulaması yapabilirsiniz efendim.

10 gün önce - 11 Ekim 2024 cuma 08:21

Yazışmalarda göreceğiniz gibi benden ürünü öncelikle RAM'in yetkili servisine göndermemi istiyor itiraz edince ürünü kendilerine göndermemi istiyorlar. Bu yazışmalardan sonra ürünü "11 Ekim 2024" tarihinde anlaşmalı kargo ile kendilerine gönderdim. RAM'ler "14 Ekim 2024" tarihinde ellerine ulaşıyor ve 2 gün geçtikten sonra yani "16 Ekim 2024" tarihinde RAM'ler için kayıt açıyorlar.

chrome_df46glnKOK.webp

Bugün konuyu açtığım gün 21 Ekim 2024 tarihinde değişimle alakalı herhangi bir bilgi görmeyince öncelikle mesaj attım daha sonra telefonla aradım bana sürecin 2 hafta kadar daha sürebileceğini söylediler. Benim sıfır aldığım ürün nasıl bozuk çıkar çıksa dahi neden bunun sıkıntıları ben çekiyorum dediğimde bana haklısınız ilgileniyoruz sorunu en kısa sürede çözmeye çalışacağız gibi geçiştirme cümleler söylüyorlar. Ayrıca destekten attığım son mesaj;

siz
Merhaba süreç hakkında bilgi verebilir misiniz? RAM değişimi ne zaman yapılacak? Sıfır aldığım ürün bozuk çıkıyor hâlâ da bekletiyorsunuz. Hakkımızı aramak için sosyal medyaya mı yansıtalım konuyu o zaman mı çözeceksiniz konuyu?

43 dakika önce - 21 Ekim 2024 pazartesi 16:46

Bu mesaja henüz bir cevap gelmedi ancak gelirse buradan sizlerle paylaşacağım. Ancak Sinerji hazır sistem bir araya getirip satan bir site yani bu RAM'lerin bozuk olup olmadığını kendi destek birimlerinde dahi çok kısa bir süre içerisinde anlayabilecekken süreci ağırlaştırıp beni burada mağdur ediyorlar. Tarafıma bozuk yani ayıplı mal gönderip daha sonra servise yönlendirmeye çalışan bir firma. Buradan alışveriş yapacak olan varsa dikkat etsin. Başınıza her an her şey gelebilir. Ürünü "5 Ekim 2024" tarihinde sipariş ettim. "21 Ekim 2024" tarihindeyiz bugünde bitti ve hâlâ sorun çözülmedi. Bu kadar zaman geçtiği yetmezmiş gibi süreç 2 hafta kadar daha sürebilir deniliyor ve çözümü hızlandırmak ya da kendi yarattıkları sorunu çözmek için en ufak bir destek dahi sunmuyorlar. Bu firmadan sipariş verecek olan herkes dikkat etsin. Alacağınız ürün bozuk çıkarsa sizi 1-2 ay uğraştıracaklardır. Benim gidişat 1. ayını doldurmak üzere. Gelişme oldukça buradan güncellleme yapacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kanunen 14 gün içinde koşulsuz şartsız iade hakkınız var ama firmalar ürünün sıkıntılı olduğunu öğrendiği zaman servise yönlendiriyor. Keşke ürünü direkt beğenmedim diyerek iade etseydiniz.

Söylediğiniz şekilde de yapılabilirdi hocam. Ancak bozuk ürünü o şekilde gönderirsem benden bilip zarar verdi ondan dolayı iade ediyor hesabına getirecekler. O tarz bir durum yaşanırsa THH ile uğraşmak zorunda kalırım. Yani bana bozuk ürün gönderiyorlar sorumluluk almıyorlar. Çok fazla firmadan alışveriş yaptım böylesini ilk defa görüyorum. Sorun çözülür çözülmesine de olan kaybettiğim zamana olacak güzel bir sistem bir araya getirdim ancak RAM olmadığı için çalıştıramıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Söylediğiniz şekilde de yapılabilirdi hocam. Ancak bozuk ürünü o şekilde gönderirsem benden bilip zarar verdi ondan dolayı iade ediyor hesabına getirecekler. O tarz bir durum yaşanırsa THH ile uğraşmak zorunda kalırım. Yani bana bozuk ürün gönderiyorlar sorumluluk almıyorlar. Çok fazla firmadan alışveriş yaptım böylesini ilk defa görüyorum. Sorun çözülür çözülmesine de olan kaybettiğim zamana olacak güzel bir sistem bir araya getirdim ancak RAM olmadığı için çalıştıramıyorum.
Hocam THH adı üzerinde Tüketici Hakem Heyeti. Firmalar THH'ne şikayette bulunamaz. Ürünü beğenmedim diye iade ettiğinizde test ediyorlar mı bilmiyorum fakat arkadaşın dediği gibi firmalar "kusurlu ürün" olduğunu duyunca uğraştırmayı daha çok seviyor. Sinerji zaten adı çıkmış olan bir mağaza. Umarım en kısa zamanda çözüme kavuşursunuz.

Hocam THH adı üzerinde Tüketici Hakem Heyeti. Firmalar THH'ne şikayette bulunamaz. Ürünü beğenmedim diye iade ettiğinizde test ediyorlar mı bilmiyorum fakat arkadaşın dediği gibi firmalar "kusurlu ürün" olduğunu duyunca uğraştırmayı daha çok seviyor. Sinerji zaten adı çıkmış olan bir mağaza. Umarım en kısa zamanda çözüme kavuşursunuz.
Ben Sinerji şikayet edeceği demedim hocam. Adamlar ürünü test etti bozuk, ben beğenmedim diye yolladım diyelim. Direkt olarak burada kusurlu bulunacam. Bu ihtimal olduğunda tüketici kaynaklı zarardan dolayı iade onaylanmamıştır diyecek. Bu dakikadan sonra konuşacak bir şey yok. Tüm süreci derleyip Tüketici Hakem Heyetine şikayet etmek gerekiyor. Bu süreçte 6 aya kadar sürebiliyor. Bahsettiğim ihtimal bu. Ayrıca hayatımın hiçbir aşamasında yalan konuşmayı sevmedim. Neyse onu konuşurum. Sorun vardı belirttim gönderdim. Tek çözümü o olsa da gireceğim bir yol değil. Süreç uzayabilir çokta önemli değil. Bir şekilde çözülecek. Ancak firmanın rezilliğini topluma aksettirmek gerektiğini düşünüyorum. Firmaların bu tarz faaliyetlerini dillendirmek gerekiyorki yarın bir gün birisi alışveriş yapar bu konuyu görür firma hakkında üç aşağı beş yukarı bir fikir edinmiş olur. Almaktan vazgeçer daha sağlam bir firmadan alışveriş yapar. Firma yaptığı yanlışın olumsuz etki yaptığını görür bu davranışlarında vazgeçer.

Anakartınızı test ettiniz mi? Sıfır Ram bozuk çıkma ihtimali 100'binde 1'dir herhalde.Bu zamana kadar elimden yüzlerce ram geçti,sadece 2.el alınanlarda sıkıntı oldu.Ana konuya gelicek olursak sinerji ile alakası yok bu durumun.Arıza belirtmişsiniz.Yetkili servisle iletişime geçersiniz fatura ile birlikte yollarsınız garanti kapsamında gereği yapılır.Burda durduk yere bilgisayar sarf malzemelerini satan bir firmayı zan altında bırakamazssınız.Hayatınızda ilk defa elektronik alışverişi yapıyorsunuz sanırım.Aldığınız ürünün içinde garanti belgesi ve iade servis şartları yazar.Okumanızı tavsiye ederim.

Anakartınızı test ettiniz mi? Sıfır Ram bozuk çıkma ihtimali 100'binde 1'dir herhalde.Bu zamana kadar elimden yüzlerce ram geçti,sadece 2.el alınanlarda sıkıntı oldu.Ana konuya gelicek olursak sinerji ile alakası yok bu durumun.Arıza belirtmişsiniz.Yetkili servisle iletişime geçersiniz fatura ile birlikte yollarsınız garanti kapsamında gereği yapılır.Burda durduk yere bilgisayar sarf malzemelerini satan bir firmayı zan altında bırakamazssınız.Hayatınızda ilk defa elektronik alışverişi yapıyorsunuz sanırım.Aldığınız ürünün içinde garanti belgesi ve iade servis şartları yazar.Okumanızı tavsiye ederim.
Arkadaş sıfır bir ürünü sıfır parası verip satın almış. Ürünün bozuk gelmesinde durumunda uğraşacak olan taraf, ürünü arkadaşa satan mağaza. Arkadaş parasını verip sıfır almış, bu durumda arkadaş değil mağazanın uğraşması gerekiyor. 2. el veya teşhir ürün olsa haklısınız lakin alınan para sıfır ürün parası.

Arkadaş sıfır bir ürünü sıfır parası verip satın almış. Ürünün bozuk gelmesinde durumunda uğraşacak olan taraf, ürünü arkadaşa satan mağaza. Arkadaş parasını verip sıfır almış, bu durumda arkadaş değil mağazanın uğraşması gerekiyor. 2. el veya teşhir ürün olsa haklısınız lakin alınan para sıfır ürün parası.
Mağazanın uğraşmasımı gerekiyor :D Öğrenin şartları,kuralları. Sonra konu açın.

Kanunla ilgili bilginiz yoksa kendi kendinize kanun yazıp burada bir şey biliyormuş gibi şeyleri yazmayın. Ürünün bozuk olduğunu kendi birimleri çok kolay bir şekilde tespit edebilir. Bunu yapmayıp süreci uzatma yoluna gidiyorlar. Ayrıca merak etmeyin hangi parçanın bozuk olduğunu anlayacak kadar da bilgim var. Konu içinde zaten testleri emin olduktan sonra dahi 4-5 defa tekrarladığımı yazmışım. İlk defa da alışveriş yapmıyorum. Daha önce farklı firmalardan aldığım bozuk ürünler oldu. Mahalle arası satıcıdan aldığım teknolojik ürün bozulduğunda dahi bana 2 gün için sıfırını gönderebiliyorlarsa böylesine büyük bir firmanın gözü kapalı bu işi yapması gerekiyor. Ayrıca ben imtiyaz istemiyorum hakkım olanı istiyorum. Sıfır ürün alıyorum bozuk geliyor ve değişimini istiyorum. Bu süreç 1 aya uzuyorsa konuyu her platformda aksettirme hakkımda var.
Mağazanın uğraşmasımı gerekiyor :D Öğrenin şartları,kuralları. Sonra konu açın.
Kuralları kitabından yazın da öğrenelim bakalım.

Mağazadan satın alıp 30 dakika içerisinde geri getirdiğim ve ekranında kabak gibi ölü pixel bulunan monitörle vatanbilgisayar 1 ay uğraştırdı. Bir ayın sonunda kıvırdıkları yetmediği gibi kabulde etmediler. Asus firmasını arayarak birkaç dakika içerisinde çözdüm ve değişim aldım. Konunun Sinerji ile alakası yok, bozuk olabilir ancak süreç farklı işliyor. Ürünü sizden alarak ilgili servise gönderebilirler, bunu ikinci seçenek olarak teklif etmişler ancak sizin göndermeniz ve konuyu olduğu gibi ifade etmeniz daha sağlıklı olurdu. Olan vaktinize olur ama olumlu sonuç alacağınıza inanıyorum.