RoaringLion

Üstün
Makaleler
2
Yer
Boşluk
Merhaba,

Amazon.com adresinden 13.11.2024 tarihinde mophie 60W Dual USB-C Car Charger, Universal AUX Compatibility, LED Indicator, Fast Charging, Multi-Device ürününü satın aldım. Satıcı Screenya, gönderici Amazon.

Aradan dokuz gün geçmesine rağmen ürün satın aldığım ilk gün de olduğu gibi hala gönderilme aşamasında. Bu normal mi? Amerika'dan verilen siparişler böyle geç mi kargoya veriliyor? Çünkü Türkiye'deki mağazalardan verilen siparişler öğlenden önceyse aynı gün kargoya verildiği oluyordu.

Satıcısı ve göndericisi Amazon.de olan bir ürünü iki kez satın almama rağmen elime ulaşmadığı için endişelendim. Amazon.com'dan veya Türkiye harici Amazon sitelerinden (amazon.co.uk, amazon.de gibi) alışveriş yapmış birileri varsa yaşadıklarını anlatırsa sevinirim. Teşekkürler.

Bu arada satın aldığım gün tahmini teslimat tarihi 15.01.2025 olarak gözüküyorken şu an 9.12.2024 olarak gözüküyor.

1732277543564.webp

Merhaba,

Amazon.com adresinden 13.11.2024 tarihinde mophie 60W Dual USB-C Car Charger, Universal AUX Compatibility, LED Indicator, Fast Charging, Multi-Device ürününü satın aldım. Satıcı Screenya, gönderici Amazon.

Aradan dokuz gün geçmesine rağmen ürün satın aldığım ilk gün de olduğu gibi hala gönderilme aşamasında. Bu normal mi? Amerika'dan verilen siparişler böyle geç mi kargoya veriliyor? Çünkü Türkiye'deki mağazalardan verilen siparişler öğlenden önceyse aynı gün kargoya verildiği oluyordu.

Satıcısı ve göndericisi Amazon.de olan bir ürünü iki kez satın almama rağmen elime ulaşmadığı için endişelendim. Amazon.com'dan veya Türkiye harici Amazon sitelerinden (amazon.co.uk, amazon.de gibi) alışveriş yapmış birileri varsa yaşadıklarını anlatırsa sevinirim. Teşekkürler.

Bu arada satın aldığım gün tahmini teslimat tarihi 15.01.2025 olarak gözüküyorken şu an 9.12.2024 olarak gözüküyor.

Eki Görüntüle 100630

Belki shipte olabilir yani Türkiye'ye uçak yolda olabilir çünkü Amazon bazen geç güncelleyebiliyor takip sistemini.

Amerika'dan gelecek ürünlerde önce Avrupa'daki nakil merkezlerine oradan da Türkiye'ye yollanıyor diye biliyorum. Yanlışsam düzeltin.
Normal bence, 3-4 gün daha bekleyin. Olmadı iptal edin siparişi.

İptal edemem, başka hiçbir yerde satılmıyor bu ürün. 😅
Etmeyin hocam zaten, gelir merak etmeyin. Şu arkadaşı TR de bulsak zaten biz de yurtdışı alışverişi yapmazdık. :rofl:
1732283908142.webp

1732283956198.webp

Gördüğünüz üzere siparişi 4 ekimde vermiştim ama ilk kargo bilgisi 16 ekimde verildi. İçinizi ferah tutun. :D

Bu hesaba göre 3 gün içinde kargoya verilmesi lazım. 😅 Bekleyelim bakalım zaten beklemek zorundayız.
Hocam o değişiyor, artık Amazon tarafında mı bir mevzu oluyor yoksa satıcı mı geç işlem yapıyor bilemiyorum. Mesela:
1732284748582.webp
1732284775435.webp

Aldığım gün bilgiler geldi. 12 gün içinde de elime geçti bu pop filter.
1732284832127.webp
1732284864719.webp

Bunda da bilgiler 2 gün sonra geldi.

Sonuç olarak ürün geliyor hocam, hiç merak etmeyin. :rofl:

Kargoya verilmiş. Çok mutluyum şu an. 🤩😍

1732343916096.webp

Aramex'in sitesinden takip koduyla sorgulama yaptım. Müşterinin kimlik numarası eksik veya hatalı, müşterinin KYC ile doğrulanması için doğru bilgiler gereklidir diye bir not düşülmüş. Halbuki Amazon.com'da ürünü satın alırken, ödeme aşamasındayken T.C. kimlik numaramı yazmıştım. 😭😡

1732352394180.webp

Son düzenleme:
Kargoya verilmiş. Çok mutluyum şu an. 🤩😍

Eki Görüntüle 100789

Aramex'in sitesinden takip koduyla sorgulama yaptım. Müşterinin kimlik numarası eksik veya hatalı, müşterinin KYC ile doğrulanması için doğru bilgiler gereklidir diye bir not düşülmüş. Halbuki Amazon.com'da ürünü satın alırken, ödeme aşamasındayken T.C. kimlik numaramı yazmıştım. 😭😡

Eki Görüntüle 100804
Hocam aynı problem bende de oldu, birkaç gün sonra düştü. Şu kargoyu kontrol etmeyi bırakın artık, rahat olun gelicek. :rofl: :rofl: