Bölgesel antrenmana yeni başladım ve bugün ilk sırt günümdü. Deadlift yaparken boş 20kg bench barı kullandım ve formu doğru yapabildim. Aynı barla row da yapmaya çalıştım ama sırtımı dik tutamadım ve aşırı zorlandım yani formu doğru yapamadım. Ardından küçük (sanırım 10kg) kol barıyla ağrılık takmadan row yapmayı denedim ve tam formunda sırtım bükülmeden güzelce yapabildim. Boş barla deadlift yaparken de barı yere değdirmek zor oldu sadece bu yüzden kol barına ağırlık takıp deadlift yaparım diye düşündüm bidahaki idmana ama deadlift videolarına baktığımda bench barıyla yapıyor herkes. Kısaca küçük kol barıyla row ve deadlift yapmamda bir sorun var mı? O barla yapsam da doğru yaptığım sürece barın uzunluğu fark eder mi? Bu arada iki hareketi de hayatımda ilk defa yaptım.

Bölgesel antrenmana yeni başladım ve bugün ilk sırt günümdü. Deadlift yaparken boş 20kg bench barı kullandım ve formu doğru yapabildim. Aynı barla row da yapmaya çalıştım ama sırtımı dik tutamadım ve aşırı zorlandım yani formu doğru yapamadım. Ardından küçük (sanırım 10kg) kol barıyla ağrılık takmadan row yapmayı denedim ve tam formunda sırtım bükülmeden güzelce yapabildim. Boş barla deadlift yaparken de barı yere değdirmek zor oldu sadece bu yüzden kol barına ağırlık takıp deadlift yaparım diye düşündüm bidahaki idmana ama deadlift videolarına baktığımda bench barıyla yapıyor herkes. Kısaca küçük kol barıyla row ve deadlift yapmamda bir sorun var mı? O barla yapsam da doğru yaptığım sürece barın uzunluğu fark eder mi? Bu arada iki hareketi de hayatımda ilk defa yaptım.

Kol barı derken olimpiğin küçüğünden mi yoksa dumbellden mi bahsediyorsunuz?

Küçük olimpik bar hocam. Barbell Curl yapılan.

Bir fark olmaz fakat 10kg sade bar ile deadlift veya row çok hafif, ben biceps barbell curl 60kg ile yapıyorum. Hastalığınız veya sakatlığınız yoksa hızlı gelişmek için ağır çalışın. Form terörist olmadığı sürece pek sorun olmaz.

Bir fark olmaz fakat 10kg sade bar ile deadlift veya row çok hafif, ben biceps barbell curl 60kg ile yapıyorum. Hastalığınız veya sakatlığınız yoksa hızlı gelişmek için ağır çalışın. Form terörist olmadığı sürece pek sorun olmaz.
Dediğim gibi hayatımda ilk defa yaptım zaten evde 5 kere izlememe rağmen orada doğru yapana kadar canım çıktı ama sonunda öğrendim doğru formlarını ikisinin de. Tek sorum küçük barla olup olmayacağıydı zaten, teşekkür ederim.

Hastalığınız veya sakatlığınız yoksa hızlı gelişmek için ağır çalışın.
10-12 tekrarı stabil formda çıkarabilmeye çalışıyorum her harekette. 10. tekrarda falan tükenişe yaklaşıyorum zaten 11-12 zor çıkıyor. Hafif girip stabil yapmak daha iyi bana göre. Zaten yavaş yavaş ağırlıklarım artıyor. İlk başta boş barla zar zor benchte 10 tekrar çıkarırken şu an 30kg ile 3 set 10 tekrar atabiliyorum. Çok düşük ağırlıklardan bahsediyorum evet ama zamanla gelişeceğim sonuçta. Ben orada 30Kg'nin altına yatmak yerine evde oyun da oynayabilirdim yani. :D

Sorun olmaz. Yeni başlamışsınız sanırım. Düşük kilolarla çalışmanız normal, moraliniz bozulmasın. Hiç ego yapmayıp hareketin doğru formunu öğrenmeye çalışmanız çok iyi, böyle devam.

Adam yeni başlıyor muhtemelen direkt kim bilir kaç yıldır yaptığın sporda 60 kilo curl yapıyorum örneğini vermenin kime ne yararı var?

Adam yeni başlıyor muhtemelen direkt kim bilir kaç yıldır yaptığın sporda 60 kilo curl yapıyorum örneğini vermenin kime ne yararı var?

Çok hafif olduğunu söylemek için.
Normal yeni başlayan 10kg ile curl yapıyor. Deadliftte en az 50kg falan başlanmalı konu sahibi 10 yaşında veya hastalık değilse tabii.
Mantığa bakarsak senin bu söylediğininde bir anlamı yok, konu sahibi zaten teşekkür etmiş.