Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

UgurUCR

Çalışkan
Yer
İstanbul
Merhaba,
Dün yeni bir sistem topladım, sistemi topladığımdan beri başıma gelmeyen kalmadı. Sistemi özenle topladım, BIOS kendisi F3 sürümü olarak güncel geldiği için herhangi bir güncelleme yapmadım. Ve test ettiğimde de gerçekten en son sürümdü. Windows işletim sistemini kurdum BIOS ayarlarımı yaptım uygulamalarımı yükledim fakat sistem açılırken ekran karıncalanıyor ve DP kablosunu sök tak yapınca düzeliyor.

Bu arada 2 ekran kullanıyorum, ikisi de 27 inch 240 Hz, ikisi de DP ile bağlı. Dahili grafik kartı hata yapıyordur diye BIOS'tan onu da kapattım ama yine aynı problem devam ediyor. Şimdi sistemi oyunlarda test etmek için MSI Afterburner yüklüyorum nedense Afterburner yükleniyor fakat hiç açılmıyor. Yönetici olarak da denesem açılmıyor. Bu çok problem değil ama şu ekranın PC açılışında karıncalı olması çok canımı sıkıyor. DP sök tak yapınca düzeliyor.

Donanımsal olduğunu düşünmüyorum çünkü sürekli yapmıyor, NVIDIA sürücüleri güncel bunu başka neden yapar acaba?

🔧 SİSTEM PARÇALARI:
  1. İşlemci (CPU):
    🔹 AMD Ryzen 7 9800X3D – 5.20 GHz, AM5 soket, 96 MB V-Cache, 120W TDP
  2. Anakart (Motherboard):
    🔹 Gigabyte B850 Aorus Elite Wi-Fi 7 ICE – DDR5, 8266 MHz (OC), M.2 desteği, AM5 soket, ATX form
  3. RAM (Bellek):
    🔹 G.Skill Trident Z5 Royal Neo RGB DDR5-8000MHz CL38 32 GB (2x16 GB) – AMD EXPO profilli, CL38-48-48-128 zamanlamaları, 1.40V
  4. Depolama (SSD):
    🔹 Samsung 980 Pro 2TB M.2 NVMe SSD – 7000/5000 MB/s okuma/yazma hızı, MZ-V8P2T0BW modeli
  5. Ekran Kartı (GPU):
    🔹 Gigabyte GeForce RTX 5080 Aero OC SFF 16 GB – GDDR7, 256-BIT, HDMI çıkışı
  6. Güç Kaynağı (PSU):
    🔹 Gigabyte P850W 80+ Gold Full Modüler – 850W, GP-P850GM modeli
  7. Sıvı Soğutucu (CPU Cooler):
    🔹 Gigabyte Gaming 360 Ice ARGB 360mm – Beyaz renk, Intel/AMD uyumlu
  8. Kasa (PC Case):
    🔹 Gigabyte C500 Panoramic Stealth Ice – Temperli cam yan panel, ATX uyumlu

Fiyat 147.500 TL'ye geldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Recep bey cevabınız için teşekkür ederim, Dediğinizi yaparak BIOS'ta, Advanced Mode girip Settingsde Miscellaneous ayarlarında PCI-e link Speed Auto idi Gen 4 olarak değiştirdim fakat değişen bir şey olmadı.

BIOS'tan PCI-e modunu 4.0 yapıp test eder misiniz?

Tekrardan merhaba, BIOS'ta PCI-e modunu Auto'dan gen 4'e çekmiştim sorun düzelmemişti, deneme amaçlı gen5'e aldım ve yaklaşık 12 saattir herhangi bir sorun yok galiba düzeldi.
Recep bey cevabınız için teşekkür ederim, Dediğinizi yaparak BIOS'ta, Advanced Mode girip Settingsde Miscellaneous ayarlarında PCI-e link Speed Auto idi Gen 4 olarak değiştirdim fakat değişen bir şey olmadı.

BIOS'tan PCI-e modunu 4.0 yapıp test eder misiniz?

Tekrardan merhaba, BIOS'ta PCI-e modunu Auto'dan gen 4'e çekmiştim sorun düzelmemişti, deneme amaçlı gen5'e aldım ve yaklaşık 12 saattir herhangi bir sorun yok galiba düzeldi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm