Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Merhaba,
Dün yeni bir sistem topladım, sistemi topladığımdan beri başıma gelmeyen kalmadı. Sistemi özenle topladım, BIOS kendisi F3 sürümü olarak güncel geldiği için herhangi bir güncelleme yapmadım. Ve test ettiğimde de gerçekten en son sürümdü. Windows işletim sistemini kurdum BIOS ayarlarımı yaptım uygulamalarımı yükledim fakat sistem açılırken ekran karıncalanıyor ve DP kablosunu sök tak yapınca düzeliyor.
Bu arada 2 ekran kullanıyorum, ikisi de 27 inch 240 Hz, ikisi de DP ile bağlı. Dahili grafik kartı hata yapıyordur diye BIOS'tan onu da kapattım ama yine aynı problem devam ediyor. Şimdi sistemi oyunlarda test etmek için MSI Afterburner yüklüyorum nedense Afterburner yükleniyor fakat hiç açılmıyor. Yönetici olarak da denesem açılmıyor. Bu çok problem değil ama şu ekranın PC açılışında karıncalı olması çok canımı sıkıyor. DP sök tak yapınca düzeliyor.
Donanımsal olduğunu düşünmüyorum çünkü sürekli yapmıyor, NVIDIA sürücüleri güncel bunu başka neden yapar acaba?
Recep bey cevabınız için teşekkür ederim, Dediğinizi yaparak BIOS'ta, Advanced Mode girip Settingsde Miscellaneous ayarlarında PCI-e link Speed Auto idi Gen 4 olarak değiştirdim fakat değişen bir şey olmadı.
Tekrardan merhaba, BIOS'ta PCI-e modunu Auto'dan gen 4'e çekmiştim sorun düzelmemişti, deneme amaçlı gen5'e aldım ve yaklaşık 12 saattir herhangi bir sorun yok galiba düzeldi.
Recep bey cevabınız için teşekkür ederim, Dediğinizi yaparak BIOS'ta, Advanced Mode girip Settingsde Miscellaneous ayarlarında PCI-e link Speed Auto idi Gen 4 olarak değiştirdim fakat değişen bir şey olmadı.
Tekrardan merhaba, BIOS'ta PCI-e modunu Auto'dan gen 4'e çekmiştim sorun düzelmemişti, deneme amaçlı gen5'e aldım ve yaklaşık 12 saattir herhangi bir sorun yok galiba düzeldi.