Thermalright Frozen Horizon 360 kullanıyorum, ilk yıllar işlemci boşta 20, yük altında maks. 45-50 görüyordu, şu an macun değiştirmeme rağmen sıcaklıkları 65-70 derceye çıktı, yeni sıvı soğutucu suyu alsam eski haline döner mi?
Sıvı soğutma suyunu değiştirmek risklidir, tek hatadan tüm parça fişi çekebilir. Servise yollayın.
İşlemcinizi UV ile kullanın kullanmanız gerekiyorsa.

sıvı soğutmasının problemli olma ihtimaline karşın açmamasını önerdim.
Maksimum 65-70 görüyormuş. Daha ne olacak ki?

Thermalright Frozen Horizon 360 kullanıyorum, ilk yıllar işlemci boşta 20, yük altında maks. 45-50 görüyordu, şu an macun değiştirmeme rağmen sıcaklıkları 65-70 derceye çıktı, yeni sıvı soğutucu suyu alsam eski haline döner mi?
İşlemciniz nedir? Kac yildir kullaniyorsunuz bu arada? Thermalright'in AiO'larina dair uzun kullanim deneyimi pek yok elimizde de sormak istedim.

@pawEn, İşlemci bir 2 yıllık falan, R5 5600. Normalde 4.8GHz kullanıyorum, 4.8GHz de Max 55 görüyordum, sonradan sıcaklıkları artmaya başlayınca 4.6 düşürdüm ama sıcaklık aynı, 70'e çıkıyordu, bu arada sıvı soğutucu üst panele takılı, tozlu değil.

Sıcaklıklar böyle artınca termal macun değiştirdim, ucuz diye aeronaut aldım, değişmedi, kaliteli diye ve pump out olmaması için sonra pullwark bold geçtim ama düşüş olmadı.

@pawEn, İşlemci bir 2 yıllık falan, R5 5600. Normalde 4.8GHz kullanıyorum, 4.8GHz de Max 55 görüyordum, sonradan sıcaklıkları artmaya başlayınca 4.6 düşürdüm ama sıcaklık aynı, 70'e çıkıyordu, bu arada sıvı soğutucu üst panele takılı, tozlu değil.

Sıcaklıklar böyle artınca termal macun değiştirdim, ucuz diye aeronaut aldım, değişmedi, kaliteli diye ve pump out olmaması için sonra pullwark bold geçtim ama düşüş olmadı.

Kesinlikle içindeki sıvı ile alakasız bir durum. Corsair'in 10 küsur yıllık sıvısı değişmemiş soğutucusunu bile bilirim. Bunlar custom değiller kapalı sıvı soğutmalar. Servise verdiğinizde sıvı değişimi red de yiyebilir.

Bazı modeller zamanla performans düşürüyorlar. Bunu Gigabyte X360'da yaşamıştım mesela. TT'de bu konularda iyi bir marka değil aklınızda bulunsun. Ben direkt soğutucunun naneyi yediğini düşünmekteyim.

Statik 4.8 ile o işlemcinin yük altında 45-50 görmesi imkansız bu arada. Veya PBO yaptın diyelim gene 45-50 görmesi imkansız.

4.8 Ghz ile herhangi bir AIO'nun o işlemciyi stress yükü altında 50 derece altında tutması imkansız. O yüzden 65-70 çok iyi değer gene o işlemci için.

Tabi boşta 20 derece dediğin için çok soğuk bir iklimde yaşadığını varsayarsak ve şu an yaz ayında oldugumuz için imkansız. İşlemci sıcaklığı termodinami yasalarından dolayı oda sıcaklığından daha düşük olamaz, igloda yaşıyor olabilir misin? :rofl: