Siyah ekran sonrası reset

Yutrep

Uzman
Arkadaşlar merhaba garip bir sorunla karşı karşıyayım.

Mevcut sistemindeki ekran kartını, aynı model ancak farklı bir markanınkiyle değiştirdim. Yani aynı GPU ama markası farklı. Teknik özellikleri vb bayağı benzer.

Kart değişiminden sonra şöyle bir sorun yaşıyorum.

İnternette sadece forum sayfalarında gezinirken veya bazen video izlerken; siyah ekran veriyor ve 10-15 sn sonra PC reset atıyor. Yeniden başladığında herhangi bir hata kodu da çıkmıyor.

Değiştiğim ekran kartında sorun ihtimalini düşündüm. Ancak;

10 saat boyunca aralıksız GPU'yu %99 olarak ve ciddi bir VRAM kullanan Delta Force oyunu açık bıraktım. Hiçbir crash veya reset sorunu vermedi. Ekran kartı sıcaklığı ve saat hızları vb tam olması gerektiği gibiydi.

Keza unigine heaven en yüksek ayarlar ile de aynı şekilde saatlerce açık bıraktım ve hiç reset, crash vb vermedi.

3DMark time spy, TS Extreme, port royal, Steel nomad vb. en zor testleri yine yaptım yine sorunsuzdu.

Sizce sorun ne olabilir?

Bu durum günde 1 maksimum 2 kere oluyor en fazla. Bazı günler hiç olmuyor. Ama dediğim gibi oyun oynarken veya GPU kullanırken değil; webte surf esnasında oluyor. O da bazen oluyor.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım.

İyi Sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:

Harici GPU takılı değil'mi? Restart atarken oyunda.

Evet üstat. Oyun altta açıkken tam size mesaj atacakken yine restart attı. Event Viewer hatası şu şekilde. @Recep Baltaş @Uye473 teşekkürler.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    82,6 KB · Görüntüleme: 56
Hocam ekran kartında sorun varsa bunu garantiye göndersem anlayabilirler mi?

Memtest ile test yaptım. Sorun çıkmadı. @Uye473

Dosya Ekleri

• 2.webp
    115,6 KB · Görüntüleme: 59
Son düzenleme:
1. evet anlarla 2. testi "dahili grafik" birimine'mi yaptınız?
1-Yani benchmarklarda filan sorun olmuyor ya. Hani bunlar da bu şekilde yaparsa sorun yok derler mi anlamında sormuştum.

2-Evet Dahili grafiğe yaptım crash vermedi.
Bu arada pc”ye format attım dün akşam.
Siyah ekran sorunu yaşamadım henüz ama şöyle bir sorun yaşadım.

Masaüstünde gezinirken mouse imleci takılarak ilerlemeye başlıyor sonra pc tamamen donuyor, hiçbir tuş çalışmıyor ama ekran halen masaüstünde açık şekilde kalıyor. Reset tuşuna basmak zorunda kalıyorum.

Bilgisayarda herhangi bir OC ya da undervolt işlemi var'mı? + SSD markanız ne?

Son düzenleme:
İşlemcide öç var ama 1.5 senedir o şekilde kullanıyorum sorun olmuyor yani normalde.

970 Evo plus 1tb

Format sonrası yine siyah ekran ve reset sorunu oldu hocam .

Son düzenleme:
İşlemcide öç var ama 1.5 senedir o şekilde kullanıyorum sorun olmuyor yani normalde.

970 EVO Plus 1TB.

Format sonrası yine siyah ekran ve reset sorunu oldu hocam.

O.C. İşlemi sonrası bu sorunlar çıkmadıysa ve format sonrası sorunlar büyüdü ise M.2 SSD'nizin sağlık durumunu kontrol edin sorun oradan kaynaklanıyor olabilir. Şu programdan kontrol etmeniz daha iyi olur: Samsung Magician SSD Software 8.2.0 Download

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…