Sizce bilgisayarcı olmak mı yazılımcı olmak mı daha iyi?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 640
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 20
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Yazılım dili öğrenmeye çalışınca hemen sıkılıyorum.

Yazılım dilleriyle eğitim hayatımda ilk kez ya üniversite 1. sınıfta tanıştım ya da hazırlıkta.

Bazı acayip keyif alacağınız uğraşlar "naz yapar", şans vermeniz gerekir. Belki de gerçekten sizlik değildir, bilemem ama biraz daha zaman tanımanızı öneririm.

Her gün "İyi ki bu mesleği seçmişim." diyorum ben. Kazdıkça altından daha da eğlenceli şeyler çıkıyor.

Ayrıca başta önemli olan bir tane yazılım dili öğrenmek olsa da sonrasında "algoritmik düşünebilme" daha öne çıkıyor, yazılım dilleri sizin için bir araçtan fazlası olmuyor. Tıpkı Türkçe diliniz gibi: Konuşmak için bir araç olarak kullanıyorsunuz. İşin asıl kısmı cümleler oluşturmak, doğru cümleler kurabilmek vb.

Yazılım sektörü geleceğin en büyük endüstrilerinden birisi olacak bence. Bilgisayarcılığın pek bir geleceğinin olduğunu düşünmüyorum artık insanlar en basitinden YouTube'dan bir video açarak bile bilgisayar toplayıp, format atabiliyor. O yüzden yazılımdan devam etmek çok daha önemli bence tabii ki yazılım sektöründe kendinizi geliştirmeniz, farklı programlama dillerine vb. öğrenmeniz gerekiyor.

Programcı olacaksan öncelikle kolay veya zor ayrımı yapma. Zor olsa öğrenmeyeceksen bu iş zaten sana göre değildir.

Hiçbir şekilde de para kazanayım zengin olayım diye girme. Sen kendini geliştir, başarı zaten kesinlikle er ya da geç gelir. Kendine düzgün bir yol çizerek ilerle. Geçici hevesle değil düzgün hedeflerle.

Bilgisayarcılık diye bir meslek tanımı yok zaten bilgisayarcı dediğiniz adam elektronikçi adamdır ve geleceği çok açık bir meslektir sadece bilgisayar toplayan elemanlara göre.

Geri
Yukarı Alt