Mocapot ve french press ile ucuza kapatılır hesap, makine ile göz korkutmayalım. 😂
Aslında her bütçeye göre makine de var. Özellikle gün içinde sadece espresso ve americano arayanlar için 10-15 Bin'e makineler var. Özellikle Delonghi'nin Start serisi olabilir mesela. 😄 French press'te filtre kahve keyfi bir başka ama. Ölünür. 😂

Nescafe dediğimiz ürün ve benzerleri piyasadaki en ucuz kahve çekirdeklerin demlenmesi ile elde edilen granül kahvelerdir. Bunun yerine kendinize basit bir mokapot alıp kendi kahvenizi demlemeyi deneyin emin olun aradaki içim ve yumuşaklık farkını sizde anlıcaksınız, bu benim görüşümdür Nescafe ve türevleri zorda değilseniz içilmeyecek dandik ürünlerdir.

Almanya'da markette satılan kahveyi içme şansım olmuştu bizim buradaki en iyi kahveden bile kat kat daha iyi içimi vardı, bence durum kahvenin yapılışı ile değil de ülkede satılan ürünlerin kalitesiyle ilgili.

Cok eskiden tuketirdim bu tarz "kahveleri". Genel olarak sekerli ve yuksek kafeinli icecekleri biraktim, bu tarz sozde "kahve" adiyla satilan ama seker, tatlandirici deposu icecekleri de artik icmiyorum haliyle. Espresso, Americano gibi gercek kahvelerin ise hem tadi hosuma gitmiyor, hem de saglik durumum acisindan pek uygun degil.

Cay iyidir, cay icerim sabahlari 1 bardak :D

Granül kahveler çok zararlı, hiç gerek yok.

Yararlı diye bir iddiamız olmadı zaten.

Nescafe'yi hiç sevmem.
Zift gibi yağlı ve acı bir filtre kahve içerim, yine de içmem.
Zift gibi kahve de içilmez be hocam.

Hayır Nescafe hiç güzel değil. İçmeyin de. Ya kahve makinesi alıp espressonuzu, americanonuzu yapın ya da dışarıda güzel mekanlarda için kahvenizi. 😌

Yav kahve makinesi fiyatlarından haberin var mı? Liseye gidiyorum ben nasıl alayım kahve makinesini?

Almanya'da markette satılan kahveyi içme şansım olmuştu bizim buradaki en iyi kahveden bile kat kat daha iyi içimi vardı, bence durum kahvenin yapılışı ile değil de ülkede satılan ürünlerin kalitesiyle ilgili.
Her şeyin iyi, güzel, tazesi yurtdışına ihraç edilip bize çer çöp dandik ürünleri sattıkları için o.

Bu arada moka pot kullanmak o kadar zor değilmiş. Biraz araştırdım ama ufak bir sorun var. Evde moka pot ve kahve yok. Onları alınca deneyeceğim.

Son düzenleme: