Sizce bu dizilerden hangisi Türk tarihine damgasını vurmuştur?

• Behzat Ç.

Oy: 10 22,7%
  • Ezel

Oy: 8 18,2%
  • Kurtlar Vadisi

Oy: 26 59,1%

• Oy verenlerin toplamı
    44
Makaleler
1
Yer
Ankara
Arkadaşlar, çoğumuzun da bildiği ve Türk tarihinde özellikle yer edinmiş bazı diziler var. Kurtlar Vadisi, Ezel, Behzat Ç. vs.
Sizce bu dizilerden hangisi Türk tarihine damgasını vurmuştur? Fikirlerimizi paylaşalım.

1719163027185.webp

1719163046334.webp

1719163068218.webp

Ezel dizisi Monte Kristo'nun Kontu romanından çok iyi uyarlanmış. Genel olarak bakıldığında Ezel dizisini Kurtlar Vadisi'nin önüne alırım.

Tartışmaya kapalı, Kurtlar Vadisi Pusudur. Diziden öte, başyapıttır ve her sahnesi, ayrı bir mesaj içermekte.
KVP biraz daha politik bir dizi. Bana kalırsa Behzat Ç. her anlamıyla Türk halkının gönlünde taht kurmuştur ve Ankara’yı konu alması sebebiyle bende yeri ayrıdır. Ama Ezel’in de intikam üzerinden kurulan konusu çok ayrı.

Ezel, konu olarak güzel bir yapımdı ama gereksiz uzatıldığını düşünüyorum. Özellikle Bahar'ın olduğu sahneleri atlamamak elden bile değildi.

Behzat Ç.'de iyiydi ancak gelen baskılara daha fazla dayanamadıkları için diziyi saldıklarını düşünüyorum. Zamanında emniyet içinde oluşan paralel yapılanma hakkında bahsetse de bizim halkımız, en ufak mesajları bile alamayacak kadar aciz olduğu için koca yapım hiç oldu denebilir.

Gene de ikisi arasından Ezel'i seçerdim.

Kurtlar Vadisi tamam da pusu çok saçmaydı.
Çünkü dizi iktidarın eline geçti. :D

Zor soru. Ben Behzat Ç'ye oy veriyorum. Epey sevdiğim dizilerden biridir.

Behzat Ç'de bölümler çok uzun. Olaylar da Arka Sokaklar gibi gelişiyor. Çoğu olayın birbiri ile bağlantısı yok yani. Daha az olay ve daha uzun soluklu birbiri ile bağlantılı olay örgüsü olsa daha iyi olabilirdi. İzlerken bayağı sıkıldım diziyi. Zaten bıraktım hemen.

Ezel, konu olarak güzel bir yapımdı ama gereksiz uzatıldığını düşünüyorum. Özellikle Bahar'ın olduğu sahneleri atlamamak elden bile değildi.

Behzat Ç.'de iyiydi ancak gelen baskılara daha fazla dayanamadıkları için diziyi saldıklarını düşünüyorum. Zamanında emniyet içinde oluşan paralel yapılanma hakkında bahsetse de bizim halkımız, en ufak mesajları bile alamayacak kadar aciz olduğu için koca yapım hiç oldu denebilir.

Gene de ikisi arasından Ezel'i seçerdim.

Çünkü dizi iktidarın eline geçti. :D
Behzat Ç’nin Harun, Cevdet, Ercüment Çözer, Abi gibi karakterlerle dahil olduğu Star TV versiyonu Türk tarihindeki en iyi dizidir bence. Ama BluTV ile gelen Ankara Polisiyesi, Çekiç ve Gül gibi yan yapımlarda bu temel karakterler olmadığı için bunlar bomboş diyebilirim. Halkımızın gönlünde taht kuran Star TV versiyonudur, diğerleri yeni nesle hitap eder ve geriden gelenler bu temel karakterleri görmedikleri için diziyi sadece Behzat’dan ibaret sanarlar.