Valla ben hiç görmüyorum serseri falan ancak tabii ekonomik durumu iyi olmayan veya kötü şöhretiyle ünlenmiş yerlerde normal. Benden bir tavsiye, eğer bir yerde serseri olup olmadığını görmek istiyorsanız oraya gitmeye gerek yok. Ev fiyatlarına bakın yeter. :D

Valla ben hiç görmüyorum serseri falan ancak tabii ekonomik durumu iyi olmayan veya kötü şöhretiyle ünlenmiş yerlerde normal. Benden bir tavsiye, eğer bir yerde serseri olup olmadığını görmek istiyorsanız oraya gitmeye gerek yok. Ev fiyatlarına bakın yeter. :D
Tamam hocam en elit yerde siz yaşıyorsunuz anladık.

Konudaki olaya karşı haklı duygusal yaklaşımlardan dolayı sözlerim hoşunuza gitmeyebilir ama bu işin tek çözümü cezanın arttırılması değil.

Olaydaki durumun kabaca hukuki çözümlemesi yapacak olursam, maktulün çocuk olması ve habere göre 5 kez bıçaklanmasını da canavarca hisle gerçekleştirilmiş olmasına sokabiliriz ve bu durumda bir yetişkin için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası var. Yaştan kaynaklı alacağı indirimi düşündüğümüzde, olaydaki çocuk eğer 15 yaşını doldurmamışsa 12 yıldan 15 yıla, eğer 15 yaşını doldurmuşsa 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Her ne kadar belli şartların varlığı halinde verilen cezanın tamamı ceza infaz kurumunda çekilmeyecek olsa da yine de belirttiğim cezalar 15 yaşında bir çocuk için oldukça fazla bir ceza olacak. Üstelik sicilinde yer alacak bu cezanın sonucunda kimi haklardan yararlanamayacaksın. Ceza infaz kurumuna bu kadar küçük bir yaşta girip çıktığında ne çocukluğunu ne de gençliğini yaşayamadan dışarı çıkacaksın ve topluma yeniden kazanımın oldukça zor olacak. Belki de olmayacak.

Özgürlüğü kısıtlayıcı cezalar anlık olarak basitmiş gibi geliyor ama 1 gün bile cezaevinde kalmak istemezsiniz. Ben müvekkillerimi 1 saatliğine cezaevinde ziyaret ederken bile o cezaevi ortamından rahatsız oluyorum, moralim bozuluyor.

Eleştirdiğimiz bu hususların çözümü tek başına cezaların daha da arttırılması değil, çözüm aslında daha çok eğitimde. Eğitim seviyesi ne kadar artarsa suç işleme oranı o kadar düşer. Elbette hiç suçun işlenmediği bir ideal dünya yaratamazsınız ama en azından eğitim seviyesini arttırarak bu oranı düşürebilirsiniz.

Vallahi ben hiç görmüyorum serseri falan ancak tabii ekonomik durumu iyi olmayan veya kötü şöhretiyle ünlenmiş yerlerde normal. Benden bir tavsiye, eğer bir yerde serseri olup olmadığını görmek istiyorsanız oraya gitmeye gerek yok. Ev fiyatlarına bakın yeter. :D

Manisa'dayım şehirdeki eğitim durumu gene iyi diye düşünüyordum ta ki taşınana kadar evin önünde çocuğunu 9-12 çalıştıran kürtleri görene kadar bir de nereye adım atarsan bu naptığımın şehrinde roman var.