Bana göre Asıl efsane xp arama yaparken merlinin kazanı karıştırmasını özledim geride kaldı ki windows 10 ile birkaç ayar yapınca 2 çekirdekli mini anakartımda bile iyi performans almıştım ve windows 7 de ancak o dönem oyunlarını oynuyacaksanız o ayarda donanım varsa sırf Playstation 2 yi bu dönemde kulanmak neyse o vasıfla kulanılacaksa değer ancak güncel oyun açmanın manası yok her türlü windows 10 da daha iyi performans alınır istisnalar hariç düşük donanımınız varsa linux mint kurun oldu bitti.

Hocam olaylar aslında şöyle başladı bizim yapma amacimizi da açıklıyor. Bu ultracı eleman insanları dolandirip üstüne para kazanması biz Windows sevenler olarak hoş karşılanmadı ve forumda bayağı bayağı konuşuldu. Bu kernel mevzusu da insanların bu Ultra yerine ücretsiz ve vaatleri karşılayan ISO'yu kullanabilmesidir.
İlk olarak malum forumda ben konusunu açmıştım ardından o silindi ve o konu silindikten hemen 10 dakika sonra burada aynı konuyu açmışlar. Ardından insanların da ilgisini çekti ve çeşitli denemeler sonucu koca bir balon olduğu ortaya çıktı.

Sevdanın amacı hem hobi hem de extended kernel sayesinde eski sistemler için en azından tarayıcı ve birkaç uygulama destekli bir Windows OS olabilir. Benim eski ATOM N2600 işlemcili netbookumun ekran kartı sürücüsü 10'la uyumsuz mesela. Kurunca sürücüyü direk çöküyor. Şu an mecbur 7 var içinde. Mozilla'nın da desteği 2024 içinde bitecek. Extended kernelli 32 Bit Windows 7 güzel olurdu. Linuxcular gelmeden söyleyeyim Linux'la da uyumsuz ekran kartı. 3D hızlandırıcı çalışmıyor. Bu da tarayıcı da video oynatma vs. işlerinde cihazı geri bırakıyor. 7'de 720p oynatabilirken Linux'da 480P'de zorlanıyor.

Birisi Windows 7 Ultra yapıyor, birisi kernel geliştirip tekrar kullanıma sunacağını söylüyor, nedir bu Windows 7 sevdası? Ben anlayamadım, insanlar neden güncel Windows kullanmıyor?

En stabil Windows sürümlerinden biri olduğu için. Ayrıca gayet de güzel olduğundan. Windows 7'yi bende seviyorum.

Windows 7 sevilmezmi be Windows 7 ve XP dönemin en iyi en stabil işletim sistemleri idi şimdiki sistemler gerekeni karşılamıyor daha da yoruyor hem insanı hem bilgisayarı(bence) şu an Windows 7 kullandığımı ve PC'nin de su gibi aktığını belirtmek isterim.

Bunun gibi taptaze bir modern sistemde bile Windows 7, Windows 10/11'dan daha stabil ve hızlı çalışıyor ise şunu sorgulamak lazım "Microsoft Windows 10/11'de ne halt yedi?"
image.webp