yaşarvural

Uzman
Arkadaşlar merhaba foruma yeni üye oldum.

Sonoma yüklemeye çalışıyorum, uygun Config bulamadım sanırım. Aldığım hata ektedir. Bildiğim kadarıyla denemediğim yöntem kalmadı, değerli @Recep Baltaş ve diğer üstatlardan destek bekliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_0203.webp
    IMG_0203.webp
    72,4 KB · Görüntüleme: 89
Sisteminiz nedir? Bunu her detayına inecek şekilde belirtin başta. Hangi EFI dosyasıyla deniyorsunuz? Sanal makineye mi kuruyorsunuz yoksa ana bilgisayarınıza mı?
Sistemi yazdım daha önce bu sisteme başarılı monterey kurulumu yapmıştım forumda paylaşılan efi ile destkop kabylake config ile denedim

EFI dosyanızı da paylaşır mısınız? Kurulumu 3.0 portuyla deniyorsanız 2.0 portuyla deneyin.

3.0 portu zaten çalışmaz kesinlikle 2.0 bahsettiğiniz EFI klasörü forumda indirip denediğim EFI.
Siz benim sisteme uygun EFI ayarlarsanız olacağını düşünüyorum.

Kullandığınız EFI'de Kaby Lake için yanlış SMBIOS kullanılmış olabilir mi belki? SMBIOS değiştirmeyi denediniz mi?

Değerli üstadım, ben size Windows'tan yazıyorum. İndirdiğim EFI'ye herhangi bir müdahale etmedim, ki zaten bilmiyorum da. Nasıl düzenleniyorsa siz de macOS varsa düzenleyip atarsanız deneme yaparım.

Çalışacak SMBIOS iMac Pro 19.1 ya da 19.2 olabilir diye düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
3.0 portu zaten çalışmaz kesinlikle 2.0 bahsettiğiniz EFI klasörü forumda indirip denediğim EFI.
Siz benim sisteme uygun EFI ayarlarsanız olacağını düşünüyorum.

Hocam desteklemeyen MacBook ismine bakın.
Bende o yüzden kuramamıştım öyle çözdüm.
Ör/
Sonoma destekledi donanım: MacBook i7 ve üstü.
Sizin EFI donanım: MacBook i5.

Değerli üstadım ben size Windows'tan yazıyorum, indirdiğim EFI'ye herhangi bir müdahele etmedim ki zaten bilmiyorum da nasıl düzenleniyorsa. Siz de macOS varsa düzenleyip atarsanız deneme yaparım. Çalışacak SMBIOS iMacPro19,1 yada 19,2 olabilir diye düşünüyorum.
Şu anda düzenleyebilecek durumda değilim fakat kendiniz yapabilirsiniz.

iMac Pro 19 diye bir SMBIOS yok fakat iMac18,2 ya da 18,3 kullanabilirsin.

Config dosyanı editlemek için OCAT'ı kullan.