HepsindeAMD optimize etmemiştir. RX 5xx serisinde sorun yaşamadan oynayabiliyorsun. Ayrıca @3035 hocam siz hangi oyunlarda sorun yaşıyordunuz.
Detaylar
Kim cevapladı?Geraltın kılıcı
Üstün
Hocam oynadığınız oyunları sormuştum.
Talha Yiğit
Yetkin
AMD optimize etmemiştir. RX 5xx serisinde sorun yaşamadan oynayabiliyorsun. Ayrıca @3035 hocam siz hangi oyunlarda sorun yaşıyordunuz.
Yani hocam 590 üstüne çıkardak DX 12 DX 10 damı oynamamız gerekli veya Linux'a geçmemiz.
Geraltın kılıcı
Üstün
DX11 oyunları ağırlıklı oynuyorsanız ProtonDB'den bakarak Linux'a geçin. İsterseniz kurulumu ben yaparım.Yani hocam 590 üstüne çıkardak DX 12 DX 10 damı oynamamız gerekli veya Linux'a geçmemiz.
Talha Yiğit
Yetkin
DX11 oyunları ağırlıklı oynuyorsanız ProtonDB'den bakarak Linux'a geçin. İsterseniz kurulumu ben yaparım.
Ben 590 kullanıyorum.
Tek sıkıntım alırken bilmiyordum TriXX 9.0 ile fan saglığı kontrol ediliyormuş fanlar ölü neredeyse sesleri çok çıkıyor.
Cod warzone, valorant, rdr2, bf1-5 cs2 GTA V.
Geraltın kılıcı
Üstün
Eki Görüntüle 83772Eki Görüntüle 83773
Bana pek optimize gibi gelmedi. Ayrıca FSR, DLSS gibi ayarlar eksik.
Hocam FSR'ı açıyor musunuz?
O sorun çoğu kartta var.Ben 590 kullanıyorum.
![]()
Tek sıkıntım alırken bilmiyordum TriXX 9.0 ile fan saglığı kontrol ediliyormuş fanlar ölü neredeyse sesleri çok çıkıyor.
Şu an 4080 Super kullanıyorum ama 6800'ü kullanırken her oyunda Anti Aliasing yerine FSR açıyordum.