Speedtest değerleri yüksek ama internet yavaş

Versatil

Uzman
Arkadaşlar selam, benim sorunum biraz karmaşık. Turkcell Superonline fiber kullanıyorum. İnternet hızım normalde 900 Mbps civarı. Yaklaşık 2 haftadır oyunlarda ve internette bir ping, yavaşlama söz konusu. Bir siteye girerken 1-2 dakika yüklenmesini bekliyorum. Ben sürekli Ookla Speedtest'ten internet hızını kontrol ettiğim için orada 900 küsur Mbps gösteriyor o yüzden herhalde oyun sunucularında ya da sürekli girdiğim X'te vs. sorun olduğunu düşündüm başta. Fakat 2 gün önce bir de başka sitelerden bakayım dedim ve Ookla hariç her site internet hızını 50 Mbps gösteriyor. Turkcell'in kendi sitesi de dahil.
Ookla'nın yanlış ölçüyor olması mümkün mü? Çünkü girdiğim sitelerin geç yüklenmesi, oyunlardaki ping ve Steam ve Epic'ten normalden daha yavaş iniyor oyunlar. Chrome'dan bir şey indirirken aşırı yavaş indirmesi ancak böyle mantıklı oluyor. 900 Mbps internetin bu kadar yavaş olması imkansız. O yüzden Ookla'nın yanlış ölçtüğünü düşünüyorum.
Müşteri temsilcisini aradığımda onların kontrolü sonrası internet hızının normal olduğunu görüntülediklerini bu yüzden herhangi bir arıza kaydı da yapamayacaklarını iletti ve ücretli servis yönlendirdi. Servis 2-3 güne gelecekmiş ama onların da bu sorunu çözebileceğinden şüpheliyim.
Bütün kabloları inceledim herhangi bir kablo ezilmesi vs. yok. Ben masaüstü bilgisayarımı CAT6 Ethernet kablosu ile kullanıyorum ona rağmen bu şekilde. Telefondan Wi-Fi ile internet hızını ölçtüğümde ise bu değer 5-10 Mbps çıkıyor. Bu durumu yaşayan var mı? Sebebi nedir? Ne yapabilirim bu konuda lütfenm yardımcı olun kendimi çok çaresiz hissediyorum. Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam, benim sorunum biraz karmaşık. Turkcell Superonline fiber kullanıyorum. İnternet hızım normalde 900 Mbps civarı. Yaklaşık 2 haftadır oyunlarda ve internette bir ping, yavaşlama söz konusu.

Klasik sansüronline vakası hocam. Önerebileceğim şeyler: Düz DNS yerine DoH kullanın. GoodbyeDPI'ya da zapret kullanmıyorsanız, kullanın.

2.kısım Wi-Fi'da internet yavaşlaması genel olarak Turkcell'in verdiği kötü router yüzünden oluyor hangi Router'ı kullanıyorsunuz.

Chrome'da arama kısmına chrome://flags yazın açılan sayfada arama kısmına "parallel downloading" yazın ve enable yapın.

Hocam lütfen cahilliğimi mazur görün bu konularda hiçbir şey bilmiyorum. Router dediğiniz şey modem ise fiber bağlanırken bu modemi bağladılar fiberle geldi yani üsstüne Turkcell logosu var. Bir de goodbye DPI ve zapret ne işe yarıyor nedir açıklarsanız sevinirim. Ayrıca şunu da belirtmek isterim sadece Youtube'da bir sorun yok. 4K videoları kesintisiz açıyor. Dediğiniz gibi sansür var sanırım.

Estağfurullah hocam, forumun amacı zaten bilgilendirmek. Fiber’de modem değil router olur. Fiber kablo direkt router’ın içine mi giriyor, yoksa dışarıda ufak ONT denilen bir cihaza fiber kablo girip oradan router’a mı giriyor? GoodbyeDPI ya da zapret sansürü aşmak için kullanılan programlar.

Çok teşekkür ederim. Soldaki gibi ufak bir cihaz var modemin yanında. Goodbye DPI mı zapret mi kullanmalıyım hangisini önerirsiniz?

Çok teşekkür ederim. Soldaki gibi ufak bir cihaz var modemin yanında. Goodbye DPI mı zapret mi kullanmalıyım hangisini önerirsiniz?

tavsiyem “zapret” kullanmanız. İçindeki blockcheck Script'i sayesinde kendinize en uygun ayarları otomatik olarak buluyor.
Nasıl kurabileceğinize dair rehber videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Dakika 3.20'den sonrasını izleyin.

Hocam peki routerın ONT şeklinde veya içinde olmasının farkı nedir? ONT olmasının bir eksisi var mı?

Hocam peki routerın ost şeklinde veya içinde olmasının farkı nedir? Ost olmasının bir eksisi var mı?

Hocam, ONT ayrı cihaz yerine router’ın içinde olduğunda ufak bir hız artışı oluyor; ancak bu durumda PPPoE bilgilerinizi router içinden alamıyorsunuz. PPPoE bilgileri önemli çünkü Turkcell’in verdiği router’ı beğenmeyip kendi router’ınızı alsanız bile, bu bilgiler olmadan internete bağlanamazsınız.

Yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Daha 4 ay önce bağlattığım için iptal de edemiyorum çok fena bir cayma bedeli çıkıyor. Binanın önüne fiber altyapı gelmişti 6 ay kadar önce ben de sadeece Turkcell'in olduğunu düşündüğüm için geçmiştim meğerse Türknet falan da var mış bilseydim direkt Türknet'i alırdım. Tekrardan yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

TurkNet GigaFiber varsa taahhüt bittiği gibi TurkNet geçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…