Günde 2 saat 6 gün gerçekçi bir hedef değil maksimum 2 hafta sürer. Haftada 3-4 gün 45dk-1.30 saat antremanını yap, yediğin içtiğin kaloriyi hesapla. Kilonu koruman için gerekenden sallıyorum -500 al her gün yeterli.

Önceden spor yapıyordum. Bu dediğim hedef benim için sorun olmayacak.

Buraya göre 12 kilo fazlan var kardeşim. Eğer bulunduğun il küçük ise hastane hastane gezeceksin, büyük ise eski adıyla GATA'ya 3 sene boyunca muayeneye gideceksin, ta ki kiloyu verene kadar. 6 ay sonra askerlik görevin varsa 12 kilo verebilirsin bence. Ama yine de diyetisyen kontrolünde vermen daha sağlıklı olur. Öyle kreatinmiş, protein tozuymuş böbreklerine yazık. Kalori açığın hesaplanır, yediğin yemediğin yemeklere göre güzel güzel liste hazırlar. Aç falan kalmıyorsun, kendini kasmadan kilo veriyorsun.

Günde kaç gram protein almam gerekir?
200 gram protein alman yeter diye düşünüyorum. Ağırlık ve kardiyoya özen gösterirsen ayda 4 - 5 kilo rahat verirsin.

Öyle kreatinmiş, protein tozuymuş böbreklerine yazık. Kalori açığın hesaplanır, yediğin yemediğin yemeklere göre güzel güzel liste hazırlar.
Her şeyin bir dozu var abartmadığı sürece supplementler iyi destekler. Bence creatine ve protein tozu kullanmak 6 ay için vücudu o kadar yormayacaktır.

Buraya göre 12 kilo fazlan var kardeşim. Eğer bulunduğun il küçük ise hastane hastane gezeceksin, büyük ise eski adıyla GATA'ya 3 sene boyunca muayeneye gideceksin, ta ki kiloyu verene kadar. 6 ay sonra askerlik görevin varsa 12 kilo verebilirsin bence. Ama yine de diyetisyen kontrolünde vermen daha sağlıklı olur. Öyle kreatinmiş, protein tozuymuş böbreklerine yazık. Kalori açığın hesaplanır, yediğin yemediğin yemeklere göre güzel güzel liste hazırlar. Aç falan kalmıyorsun, kendini kasmadan kilo veriyorsun.

Kreatin ve protein tozu yeterli su alındığında böbrekleri öldürmüyorlar.

Herkes dahiliye uzmanı olmuş vay anasını...

Kimse dahiliye uzmanı değil ancak şu an spor yapmıyor olsam bile o dahiliyedeki doktorlardan kat kat üstün üniversite profesörlerinin makalelerini okuyabiliyorum.

Kreatin şimdiye kadarki en az yan etkiye sahip ve en güvenli supplementtir mesela :D

Açıkçası diyet düşünmüyorum çünkü diyet kaldırabilecek bir mentale sahip değilim şu an. Ancak az yerim ve sağlıksız besinlerle beslenmem.

Ne durumda hangi supplementi kullanmalıyım?

Diyet zayıflamak için değil kasları doyurmak üzerine. Fakat sağlıklı beslenerek, gece yemelerini vs. keserseniz zaten supplementler açığı kapatır.

Ben supplementleri kütle ve enerji odaklı alıyorum. Kusursuz diyete girmeyeceğin için protein açığın oluşacak bunun için protein tozu, kasları doldurmak için creatine, enerji için smash pro, kas sağlığı içinde multi-vitamin ve omega 3 kullanıyorum. Bunun haricinde doğal karşımlarda alıyorum.

Son 3 aydır programım haftada 4 gün spor, 2 günü full body. Off-day'lerde ortalama 20-30dk bisiklet. Sabah uyanınca aç karnına kardiyo. Bazen kafein fazla kaçıyor enerjiyi atamıyorum futbol antremanlarına katılıyorum.

İlk 2 hafta koltuğa bile oturamıyordum bacaklarım bükülmüyordu, felçli gibi kalıyordum oturunca. :D Şu an vücut alıştı, eski hantal halinden eser kalmadı baklavaları belirgin yapmaya çalışıyorum şu an. Diyeti çok sıkı tutup, tükenişi mutlaka arttırmaya çalışıyorum mısırlı köleler gibi zorluyorum vücudu. Eğer çok fazla takviye gıda almasam kolumun kalkmaya bile hali kalmazdı.