Diyete başladığımda ilk hafta 15 kilo verdim bununda sebebi sağlıklı beslendiğim için ödem attım. Sonrasında yavaş yavaş vermeye başladım. 6 ay dolduğunda 100 kiloydum sanırım. Yani 50 kilo atmıştım. Ama spor ve diyet birlikteliği sayesinde oldu. İkisinden birisi olmasa bu kadar kilo veremezdim.Tabii atarsanız iyi olur örnekte olur. Ne kadar sürede düştünüz?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 18 Aralık 2023
Diyete başladığımda ilk hafta 15 kilo verdim bununda sebebi sağlıklı beslendiğim için ödem attım. Sonrasında yavaş yavaş vermeye başladım. 6 ay dolduğunda 100 kiloydum sanırım. Yani 50 kilo atmıştım. Ama spor ve diyet birlikteliği sayesinde oldu. İkisinden birisi olmasa bu kadar kilo veremezdim.
O halde diyet yapmak şart oldu. O dert değil yaparım. Kendi listenizi atabilir misiniz?
Eve geçince atayım hocam.
Sporun faydası çok depresyon sorununa birebir çözüm. İnsanların depresyona girme sebebi serotonin yani mutluluk hormonunun yok olmasından kaynaklanıyor. Bu hormonu kazanmanın iki yolu var. Ya antidepresan kullanacaksın ya da spor yapacaksın. Spor bu hormonu veriyor. Geçen sene bu zamanlar kanser ile mücadele ediyordum. Nişanlımın beni terkettiği süreçti. Bir de üstüne 2 yakın arkadaşımın da vefat ettiği bir dönemdi. Bütün bunların üstesinden spor ile gelebildim.
Şuan sorunlarım kalmadı hayatıma devam ediyorum.
Sporun faydası çok depresyon sorununa birebir çözüm. İnsanların depresyona girme sebebi serotonin yani mutluluk hormonunun yok olmasından kaynaklanıyor. Bu hormonu kazanmanın iki yolu var. Ya antidepresan kullanacaksın ya da spor yapacaksın. Spor bu hormonu veriyor. Geçen sene bu zamanlar kanser ile mücadele ediyordum. Nişanlımın beni terkettiği süreçti. Bir de üstüne 2 yakın arkadaşımın da vefat ettiği bir dönemdi. Bütün bunların üstesinden spor ile gelebildim.
Sabah kahvaltısı
2 adet yumurta
40gr yulaf
1 porsiyon yeşillikl ve sebze
30gr light peynir
2 adet yumurta ve 40 gr yulaf ile birlikte krep yapabilirsin .
Yumurtalı puding yapıp üstüne yulaf kızartıp dökebilirsin.
Yumurta ve yulaftan omlet yapabilirsin.
Yumurtayı haşlayıp yulafı yanına tüketebilirsin.
Öğlen
100 gr Tavuk göğüs
100 gr basmati pirinç
1 porsiyon yeşillik ve sebze
Tavuğa paran yetmezse yerine nohut, mercimek tüketebilirsin. Tavuk yerine balık, kırmızı et de tüketebilirsin.
Pirincin basmati olmalı çünkü basmati pirinç, baldo ya da osmancık pirince göre uzun süre tok tutuyor.
İkindi
Ben bu öğünde kendime lor köftesi yaparım.
Malzemelerim
5 çorba kaşığı az yağlı lor peyniri
75 gr yulaf
2 adet yumurta
Tarifin linki:
Akşam
100gr tavuk göğüs
1 porsiyon yeşillik.
Akşam 8'den sonra asla bir şey yeme.
Günde 4 lt su iç.
Şeker,yağ tüketme tuzu çok az kullan. Baharat kullanabilirsin hiçbir problem yok.
200 gr tavuk göğsü pişince 100 grama düşer.
50 gr pirinç pişince 100 grama yükselir.
Tartı aletin yoksa 50 gram pirinç için 5 yemek kaşığı pirinç kullanmalısın.
Tavuk göğsünü ise kasaba rica et 200er gram şeklinde doğrasın.
Bir süre sonra pirinçten sıkılacağın için yerine tam buğday makarna tüketebilirsin. Gramajı aynı olmalı. Tam buğday makarna, normal makarnaya göre tok tutma süresi uzun.
2 adet yumurta
40gr yulaf
30gr light peynir
Öğlen
100 gr Tavuk göğüs
100 gr basmati pirinç
Tavuğa paran yetmezse yerine nohut, mercimek tüketebilirsin. Tavuk yerine balık, kırmızı et de tüketebilirsin.
Pirincin basmati olmalı çünkü basmati pirinç, baldo ya da osmancık pirince göre uzun süre tok tutuyor.
İkindi
Malzemelerim
75 gr yulaf
2 adet yumurta
Tarifin linki:
Akşam
100gr tavuk göğüs
1 porsiyon yeşillik.
Günde 4 lt su iç.
Şeker,yağ tüketme tuzu çok az kullan. Baharat kullanabilirsin hiçbir problem yok.
Bir süre sonra pirinçten sıkılacağın için yerine tam buğday makarna tüketebilirsin. Gramajı aynı olmalı. Tam buğday makarna, normal makarnaya göre tok tutma süresi uzun.
Son düzenleme:
Eve geçince atayım hocam.
Sabah kahvaltısı
2 adet yumurta
40gr yulaf
30gr light peynir
Öğlen
100 gr Tavuk göğüs
100 gr basmati pirinç
İkindi
Malzemelerim
75 gr yulaf
2 adet yumurta
Tarifin linki:
Akşam
100gr tavuk göğüs
1 porsiyon yeşillik.
Günde 4 lt su iç.
Teşekkür ederim yardımınız için.
Yaşadığınız şeylerden sonra hayatınızı kısa sürede düzene sokmuşsunuz büyük beceri ister.
Rica ederim hocam ayrıca şunu demeyi unutmuşum;Teşekkür ederim yardımınız için.
Yaşadığınız şeylerden sonra hayatınızı kısa sürede düzene sokmuşsunuz büyük beceri ister.
Sabah 385
Öğlen 295
İkindi 520
Akşam 247
Toplam 1447 kalori.
Ayrıca toplam 2 saat olmak üzere kardiyo ve ağırlık çalışması yaptığında ortalama 900 kalori yakacaksın.
Böylece 1 gün içerisinde tükettiğin toplam kalori 547 olacak. Böylece kalori açığı oluşturmuş olup kilo vereceksin.
Yeni salona geçtim 2 hafta önce. 3 aylığına 5000 TL ödedim. Sauna ve buhar odası da dahil pakete.
Hangi ildesiniz?
Edirne. Macfitlere de bakabilirsiniz gün içinde çoğu şubesi boş oluyor ve fiyat açısından daha hesaplı.
Edirne. Macfitlere de bakabilirsiniz gün içinde çoğu şubesi boş oluyor ve fiyat açısından daha hesaplı.
Macfit uygun olmaz çünkü Ankara'dayım AVM'lerde var ve AVM'ler bize uzaklar. Evimin karşısında Xfit var orayı düşünüyorum.