Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
Öyle kas yapayım vücut yapayım hayalim yok. Normal olmak istiyorum sadece. 16 yaşındayım. 55 kiloyum. Boyum da uzun değil. Nasıl kilo alır hafif kaslanır ve uzarım? Salona gidemem.

Öyle kas yapayım vücut yapayım hayalim yok. Normal olmak istiyorum sadece. 16 yaşındayım. 55 kiloyum. Boyum da uzun değil. Nasıl kilo alır hafif kaslanır ve uzarım? Salona gidemem.
Salona neden gidemiyorsun? Keyfi ise disiplinli ol ve git çünkü evde yapacağın hareketlerden çok hayır gelmez. En kötü ihtimalle eve dumbell ve barbell seti al. Güray Aydın, Fit Yemek gibi insanlardan düzgün beslenmeyi öğren ve clean bulka gir. Boy için yapabileceğin en iyi şey düzenli olarak postür düzeltecek gerinme hareketleri yapıp yine kaliteli beslenmek olacak ama o işinde çok büyük kısmı genetiktir.

Buradaki Fullbody hareketleri hevesini alır, spora hafiften adapte olmanı sağlar ama ağırlık yoksa bu iş çok uzun sürer.

Evet o da var, salon falan diyince o kısmı atlamışım.
Bir ara onun "30 Günde Karın Kası" versiyonunu denemiştim. İlk 3 hafta harbiden yapıyordum, hatta bazı günler daha çok gelişirim mantığıyla 2 günün idmanını tek günde falan yapıyordum. Tabii beslenme düzeni olmadığı için hiçbir değişim olmadı. Ben ise psikolojik olarak kendimi gelişmiş hissettim. Tek olayı buydu.

Evde 2 çift 10 kg dumbell ile sağlam vücut koyamazsın ama vücudun fit durur taş gibi olursun 2-3 yıl aralıksız ve beslenme düzeni ile iyi olur ben salona gidemiyorum mesela son 5-6 aydır ufak göbek çıkıntısı dışında kollar vs sağlam duruyor hala.

Arkadaşlar normal olmak içinde mi salon gerekiyor? Keyfi bir durum yok ortada maalesef gidemem. Sadece biraz daha kilo alayım, lollarım kürdan gibi durmasın ve uzayayım bir nebze diyorum. İlla düzgün beslenme falan mı gerektiriyor? Ev yemeği yiyorum zaten hazır yemiyorum.

Arkadaşlar normal olmak içinde mi salon gerekiyor? Keyfi bir durum yok ortada maalesef gidemem. Sadece biraz daha kilo alayım, LoL'larım kürdan gibi durmasın ve uzayayım bir nebze diyorum. İlla düzgün beslenme falan mı gerektiriyor? Ev yemeği yiyorum zaten hazır yemiyorum.
Kilo almak istiyorsan fazla yiyeceksin. Sporla da destekleyeceksin. Spor salonu zorunlu değil.