Spora başlamalı mıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Torukojin Kaneki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 311

Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Spora başlamalı mıyım? Evet biraz saçma sebep ama glow up geçirip eximi pişman edip fit olmak istiyorum. Boy 150 kilo 40 Yaş 14. Hem eximi unutmama yardımcı olur diye düşünüyorum.

Bir de damarlarım gözüküyor. Bunun yardımı olur mu bilemem ama.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yani pişmanlık falan diyorsun fakat muhtemelen yapılı bir vücuda kavuşana kadar kız arkadaşını unutursun hele ki ergenlik gibi bir döneminde yani bunu istiyorsan kendin için yapmalısın. Erkenden başlaman daha doğru bir karar olur ergenlik döneminde epey bir boy atabilirsin hazır bu boydayken vücudunun gelişimini izlemen daha kolay olur ve ileride bunu korumakta zorlanmazsın.

Ayrıca bir tavsiyem olsun ileriki hayatında hiçbir zaman insanların seni dış görünüşüne göre sevip sevmeyeceğini düşünme

Öyle bir düşüncem yok ama hocam fit ya da kaslı vücut daha iyi oluyor, bunu da yalanlıyamam.

Öyle bir düşüncem yok ama hocam fit ya da kaslı vücut daha iyi oluyor, bunu da yalanlayamam.

Tabii ki fit bir vücutta önemli ama bir ilişkide ana odak asla o olmamalı ki bu yaşlarda olan ilişkiler duygusal olarak sağlıklı olmayan ilişkilerdir çünkü karakterin bu dönemde oturur, bu konuda bir eleştirim yok zaten.

Ben de aşağı yukarı alttaki çalışmadaki gibi düşünüyorum.

Fitness yapmaya psikolojilerini düzeltmek için başlayan genç bireylerde, sporu bıraktıktan sonra depresyon, anksiyete ve stres seviyelerinde artış görülebilir. Egzersiz sırasında salgılanan serotonin ve dopamin gibi nörotransmitterlerin azalması, ruh hâlinde bozulmaya yol açabilir Meeusen & De Meirleir, 1995. Ayrıca, egzersiz bir tür rutin ve aidiyet hissi sağladığı için bırakıldığında bu sosyal yapı kaybı yalnızlık ve depresif belirtileri tetikleyebilir Allen & Laborde, 2014. Egzersiz bağımlılığı gelişmiş bireylerde ise spor yapmamak suçluluk, değersizlik ve beden algısı bozukluklarına neden olabilir Hausenblas & Downs, 2002. Düzenli egzersizi bırakan bireyler üzerinde yapılan kapsamlı bir inceleme, kısa sürede psikolojik iyi oluş düzeylerinde belirgin düşüş olduğunu ortaya koymuştur Bernstein & McNally, 2018. Bu bulgular, fitnessın psikolojik faydalarının kalıcı olması için sürdürülebilir hale getirilmesi gerektiğini göstermektedir.

Bu mantıkla sen spora başlama. Şaka bi yana en azından biraz vücudun spora yatkın gelişsin diye aksatmadan yap.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…