Spora yeni başlayan biri için öneriler

k3lda

Uzman
Merhaba,

Spora yeni başladım. Güncel ölçülerim 183 cm boy ve 91.9 kg'yim. Spor konusunda deneyimlilere birkaç sorum olacak.

Antrenman sırasında nelere dikkat etmeliyim? Ekstra olarak yapmam gereken şeyler var mı?

Normal PT alacak kadar param yok ama online PT falan alınır mı?

Takviye kullanmam gerekiyor mu?

Spora yeni başlayan biri için verebileceğiniz ekstra tavsiye, bilmem gerekenler vb. var mı?

Yardımlarınızı bekliyorum.

Online pt boş iş
Ağır sağlam videolarını izle deneye deneye kendini geliştir.
Kreatin omega 3 d3k2 magnezyum candır. Protein tozu da f/p kullanılır.

Amacın kilo verip iyi bir forma ulaşmak mı yoksa kas yapmak mı?

Creatine ve protein tozu tavsiye ederim. Creatine ucuz zaten, kas yorgunluğunu alır ve su tutumunu artırır biraz daha hacimli gösterir. Günlük protein ihtiyacını karşılayamıyorsan protein tozu çok rahatlatıyor sadece.

Kreatin önermiyorum. Kaslarda ödem yaratıyorsun ve yapay bir performans artışı sağlıyor. Kreatini bıraktığın anda girdiğin ağırlıklara girememeye başlıyorsun ve moral bozuyor. Doğal gelişim iyidir. Protein tozu ise takviyedir, alınabilir.

PT almana gerek yok, tiktokta her hareketin birden fazla alternatifi ile formları var. Supplementler için bütçeni bilmiyorum fakat temel olarak bu 3'ü mutlaka olsun; Creatine, D vitamini ve magnezyum bisglisinat.

Isınmadan başlama, 2-4 kg'lık dambıl ile ısınabilirsin. Omuz en hassas bölge, shoulder press'te vs. kalkmıyorsa çok zorlama. Antreman öncesi 30dk koşu bandında cardio. 1.5 LT'lik şişelerden al antremanda iç. Ter ile attığın mineralleri su ile alamıyorsun. Bunun için bütçen varsa elektrolit al, yoksa her gün 1 maden suyu tavsiye ederim.

Dünya'nın en saçma yorumu. Creatine'in zaten vücudunuza doğal olarak bulunan ve beyinde depolanan bir şey. Testesterone vurmuyorsun doğallıktan çıkasın. Creatine'i bıraktığın anda değil creatine depoların boşaldığında etkisi geçer. Ayrıca moralini bozacak kadarda bir performans düşüşü olmaz. 70kg girerken 30-40'lara düşmezsin. 30-40kg giriyorsan creatine kullanınca 70'lere de çıkmazsın bu ürün öyle bir şey değil. Düzenli olarak sporunu yapıyorsan bir ağırlık düşüşü olmaz. Ayrıca ödem değil kaslarda sadece su tutumu sağlar. Eğer şeker ve süt ürünleri çok kullanırsanız balon gibi şişersiniz bunun creatine ile alakası yok. Creatine ödem yapmaz.

Son düzenleme:
Bilmediğiniz konularda konuşmanızı tavsiye etmiyorum. Ödem diye bir şey garip yani. Suyu deri altına değil Kaslara taşıyor. Bırakınca sete girememe gibi bir durum yok. 10 tekrar yerine 8-9 tekrar yapınca güçsüz olmuyor. Steroid değil hormon değil bu, yapay bir gelişim sunmuyor.

Amacın kilo verip iyi bir forma ulaşmak mı yoksa kas yapmak mı?
İlk öncelikle amacım kilo vermek ve formumu güzelleştirmek. Kas yapmak sonraki planımda.

Creatine ve protein tozunu almayı düşünüyorum. Sadece spora başlamadan once kan testi vermiştim. Kanımda ürik asit fazla çıktığı için Kırmızı et, sakatat vb. yasaklamıştı aile hekimi. Takviye almadan önce bir dahiliye uzmanına göstermek istiyorum. Ardından ise bu iki takviyeyi düşünüyorum.

Creatine kullanmadan once tahlil verin. Bazi kisilerde dogal olarak yuksek seviyede oluyor zaten bosuna bobrekleri yormayin. Once tahlil. Herhangi bir eksigin yoksa Omega , magnezyum ve D3K2 alabilirsin. Ilk birkac hafta agirliktan ziyade hareketlerin teknigine odaklanin. Atiyorum bir hareketi 20kg ile yapabiliyor olmaniza ragmen 15 ile baslayin teknige daha cok odaklanin. Bir anda yuksek agirlikla girmenize gerek yok yani illa sonradan yukseltirsiniz. Zaten ilk 2-3 ay beyin ve kaslar arasindaki iletisim ve koordinasyonun gelismesi onemli. Sen vucudunu taniyacaksin, tepkilerini ogreneceksin gibi gibi. Cok fazla bir kilon yok gibi zaten gunluk ortalama 500-600 kalori acik versen yeterli olur. Kilona gore en azindan 130g protein almaya bak. Karbonhidrat cok onemli ozellikle pilav enerji acisindan. Lor peyniri bug gibi bir gida tuzsuz ve yagsiz ama cok iyi protein veriyor kesinlikle oneririm.

Kendime uygun planı nasıl bulabilirim? Ne çalışmam lazım vb.

Bütçe olarak pek sıkıntım yok. kaliteli takviyeler ile çalışmak istiyorum. Saydığın supplementlerin faydalarını ve varsa dezavantajlarını paylaşır mısın?

Spora genel olarak ısınmadan başlıyordum. Artık dikkat edeceğim bu duruma.

Omuz kısmında lateral raise yapıyordum gym'in verdiği programa uyarak. Fakat bu harakette 2.5 kg cok kolay geliyor. 5kg ise zorluyor. ne yapmalıyım?

Cardio genel olarak çok sıkıyor beni. onun için bir çözüm var mı? ne yapmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…