Detaylar
Kim cevapladı?Hamlık ağrısı dediğimiz genelde 2 hafta kadar sürer. 36-48 saat arasında kaslar genellikle tekrar çalışılabilecek hale gelir. Hamlık ağrılarınız geçene kadar aynı bölgeyi "şiddetli" şekilde çalışmanızı önermem. Ağrıdan ve kasılmadan dolayı tam kapasitesinde çalışamayabilirsiniz de zaten.
Kas ağrısı dediğimiz şey aslında kasların yeni yüke alışırken liflerde ufak yırtıklar oluşmasından kaynaklanıyor. Ağrı geçince o kısım toparlanmış oluyor ama kas gelişimi sadece ağrıya bağlı değil, düzenli antrenman beslenme ve uyku ile devam ediyor. İlk 1 2 ay ciddi hamlık ağrısı olur, sonra vücut alıştıkça azalır. Bu da gelişimin durduğu anlamına gelmez; ağırlık arttırınca veya yeni hareket denediğinde yine ağrı yaşayabilirsin. hayatında başarılar
PC Uzmanı
Başarılı
Fitnessa yeni başladığım için bunu bilmiyorum. Kaslar kas ağrısı bittiğinde mi tamir olmuş oluyor? Peki 6-7 ay sonra hamlık ağrısı kalmayınca yine kas ağrısı olmaya devam ediyor mu?
Evet kas ağrın bitince tamir olur fitness 6 ay bıraktıktan sonra tekrar başlarsan her zaman ilk başladığın günkü aynı ağrıyı çekersin o yüzden fitnessa başlayınca bırakmamak gerekir. Hemen ağrıyı görünce üstüne gitmen gerekir.
Evet kas ağrın bitince tamir olur fitness 6 ay bıraktıktan sonra tekrar başlarsan her zaman ilk başladığın günkü aynı ağrıyı çekersin o yüzden fitnessa başlayınca bırakmamak gerekir. Hemen ağrıyı görünce üstüne gitmen gerekir.
Hocam 6-7 ay derken spora başladıktan itibaren kastedmiştim.
Kas agrisini azaltmak icin spordan sonra mutlaka dus alin ve masaj yapin yapabildiginiz kadar. Laktik asidi bu sekilde dagitip agriyi azaltablirsiniz. Spora basladiktan sonra uzun sure gecmesine ragmen eger kas agrilariniz azalmiyorsa kendiniz için cok fazla zorlayici ve agir antrenman yapiyorsunuzdur. Protein eksikligi yasiyor olmaniz da muhtemel.
M4F82
Uzman
- Makaleler
- 1
Hayır. Kas ağrın bitmiş ama toparlanamamış olabilirsin. Mesela bir sonraki antrenmanda tekrar sayın bir öncekine göre düştüyse toparlanamamışsındır.Fitnessa yeni başladığım için bunu bilmiyorum. Kaslar kas ağrısı bittiğinde mi tamir olmuş oluyor?
Testo Unit
Üstün
- Makaleler
- 4
Fitnessa yeni başladığım için bunu bilmiyorum. Kaslar kas ağrısı bittiğinde mi tamir olmuş oluyor? Peki spora başladıktan 6-7 ay sonra hamlık ağrısı kalmayınca yine kas ağrısı olmaya devam ediyor mu?
Yeterli beslenme, yeterli uyku ve doğru program uygularsan endişe etmene gerek yok yenilenme konusunda.
Mesela bir sonraki antrenmanda tekrar sayın bir öncekine göre düştüyse toparlanamamışsındır.
Antrenman performansı birçok değişkene bağlıdır. Direkt kas yenilenmemiş diyemeyiz.
Yeni konular
-
-
-
-
60.000 TL bütçe ile Gaming.Gen.TR hazır sistem karşılaştırması
- Angus Young
-
Akılalmaz güvenlik açığı: Kullanılmış numaraları yeniden satıyorlar
- Rubiks Cube
-