tasimasuko9

Çalışkan
Arkadaşlar 2 TB M.2 SSD almak niyetindeyim. İnternette ve Techolay sosyalde sürekli DRAM konusu çıkıyor karşıma, bu DRAM nedir, ne işe yarar? Bir de DRAM var mı yok mu ürünlerin açıklamasında göremiyorum. DRAM'li alsam ne olur almasam ne olur açıklayacak arkadaş var mı? Bir de aradaki fiyat farkları nedir DRAM'li ve DRAM'siz arasında o fiyat farkına değiyor mu? Arada çok fiyat farkı yoksa 2 TB DRAM'li SSD önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
DRAM SSD'ye yük bindiğinde kabaca o SSD'yi rahatlatmak için konulan bir çip. Gerekiyor ki sisteminizde dosya veya oyun oynarken takılmalar olmasın. KC3000 bakabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir de DRAM var mı yok mu ürünlerin açıklamasında göremiyorum.
Hazırladığım listeden bilgi elde edebilirsin:

Arkadaşlar 2 TB M.2 SSD almak niyetindeyim. İnternette ve Techolay sosyalde sürekli DRAM konusu çıkıyor karşıma, bu DRAM nedir, ne işe yarar? Bir de DRAM var mı yok mu ürünlerin açıklamasında göremiyorum. DRAM'li alsam ne olur almasam ne olur açıklayacak arkadaş var mı? Bir de aradaki fiyat farkları nedir DRAM'li ve DRAM'siz arasında o fiyat farkına değiyor mu? Arada çok fiyat farkı yoksa 2 TB DRAM'li SSD önerebilir misiniz?

Özetle 20 30GB dosya transferi yaparım dersen DRAM şart. Oyun oynarım gündelik kullanırım dersen gerek yok.
DRAM büyük dosyaları atarken belleğin yığılmasını engelliyor. DRAM olmayan bir SSD de dosya atarken 1700YAZMa ile başlar 20 MB iner. Darboğaz yapar büyük dosyalarda. Benim gibi normal kullanıcı isen gerek yok ben fiyata bakarım.