Detaylar
Kim cevapladı?EkmekArasiSSD
Uzman
Tek cevabı şu: Sağlayıcı ONT'si Steam gibi platformlara büyük bir throttle uyguluyor. En kaliteli modemi de alsanız ONT'den kurtulup SFP geçmedikçe de bundan kurtulamazsınız.
Kimse doğru cevabı yazmamış. 500 Mbps hızla indirirken CPU kullanım yüzdenize baktınız mı? Yüksek ihtimalle CPU'nuz %100 kullanıldığı için o hızı aşamıyorsunuz. Steam, oyunları sıkıştırarak indirir. İndirildikten sonra da paketler ayıklandığı için CPU tüketir.
ONT'den bir Throttling uygulamanaz. Throttling uygulanıyorsa ONT değişimi sonuç vermez.Sağlayıcı ONT'si Steam gibi platformlara büyük bir throttle uyguluyor. En kaliteli modemi de alsanız ONT'den kurtulup SFP geçmedikçe de bundan kurtulamazsınız.
EkmekArasiSSD
Uzman
Uyguluyor hocam. Bir arkadaş Superonline kullanıyor ve ONT'den SFP geçti. SFP sonrası hem rotaları iyileşti hem de throttle ortadan kalktığı için tam hızda gerçek indirme hızını kullanıyor. Birebir şahit oldum yani.ONT'den bir Throttling uygulamanaz. Throttling uygulanıyorsa ONT değişimi sonuç vermez.
Mümkün değil.Uyguluyor hocam. Bir arkadaş Superonline kullanıyor ve ONT'den SFP geçti. SFP sonrası hem rotaları iyileşti hem de throttle ortadan kalktığı için tam hızda gerçek indirme hızını kullanıyor. Birebir şahit oldum yani.
EkmekArasiSSD
Uzman
Dilerseniz araştırma yapabilirsiniz hocam. Hatta kendisi zamanında burada idi hesabını da silmişti.
Bu sitede kolay kolay bu kadar kesin yorum yapmam, bana güveninDilerseniz araştırma yapabilirsiniz hocam. Hatta kendisi zamanında burada idi hesabını da silmişti.
Yeni konular
-
-
-
-
Rehber Laptop üreticilerinin "teknik özellikler" sayfasında yazmadığı detaylar
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-